Baken je grenzen af

Eén van de meest gehoorde frustraties bij creatieve generalisten is: ‚Ik heb geen tijd om bezig te zijn met al mijn interesses!’. Probleem nummer één is dus het hebben van teveel interesses. Of is er meer aan de hand?

Soms schuilt er een addertje onder het gras. Het blijkt dan plots niet meer te gaan over ‘niet kunnen kiezen’, of ‚teveel interesses’ te hebben, maar des te meer over het ‘geen neen kunnen zeggen’. Chronisch ja-zeggen, vaak gelinkt aan pleasersgedrag, kan dus eigenlijk behoorlijk in de clinch komen te liggen met jouw creatieve generalisten-behoeftes. Het gaat vaak over angst om teleur te stellen, angst om iets te missen, angst om niet rond te komen,… En zo geraken onze agenda’s en onze breinen gevuld met dingen die we eigenlijk niet écht willen en blijft er nog maar weinig ruimte over voor de dingen waar we naar verlangen. Soms moet je dus eerst focussen op dat ‘leren neen zeggen’ i.p.v. je heil te zoeken in nog meer uren draaien, nog meer timemanagement-tools in te zetten, enz.

 

 

Wat wij voor jou kunnen betekenen:

 

  • Je maakt het onderscheid tussen ‘ik heb te weinig tijd’ en ‘ik kan geen nee zeggen’.
  • Je krijgt zicht op wat de positieve intentie is achter dat ‘ja-zeggen’.
  • Je krijgt zicht op wat de triggers zijn die het ‘ja-zeggen’ bij jou in gang zetten.
  • Je leert voor jezelf een context/systeem te creëren die jou op een natuurlijke manier helpen in dat afbakenen van grenzen.
  • Je oefent, op een veilige manier, in het ‘tegenvallen’.

 

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK!

Pin It on Pinterest

Share This