Bore-out voorkomen, herkennen en aanpakken


We weten ondertussen allemaal wat burn-out is en het is gelukkig geen schande meer om ervoor uit te komen. Voor bore-out is dat jammer genoeg vaak anders. Ook al zijn de symptomen van burn-out en bore-out zeer gelijkend, in oorzaak zijn ze tegenpolen. Een burn-out is het gevolg van teveel stress en teveel werk, een bore-out is het gevolg van demotivatie en verveling. Hierdoor ontstaat het beeld dat mensen met een bore-out “lui” zouden zijn en het aan zichzelf te danken hebben. Dit terwijl het een even pijnlijk probleem is als het hebben van een burn-out. Er is sprake van een bore-out wanneer je op je werk onderbelast bent, niet gemotiveerd en verveeld bent én je gedragsstrategieën inzet om dit voor je (werk)omgeving verborgen te houden. De onderbelasting uit zich niet altijd in te weinig werk, maar ook in werk dat niet uitdagend genoeg is. Deze opleiding bied je inzicht over wat bore-out precies is en wat er kan aan gedaan worden.

Dit programma kan als lezing of als workshop geboekt worden.

KMO portefeuille

Zelfstandigen en vrije beroepers kunnen bij mij gebruik maken van de KMO-portefeuille. De Vlaamse overheid erkent mij daarvoor als dienstverlener voor de pijlers ‘Advies’ en ‘Opleiding’.

Sinds 1 april 2016 bedraagt de subsidie voor opleiding 40% voor kleine ondernemingen en 30% voor middelgrote ondernemingen. Jaarlijks kan u voor een kleine onderneming tot €10.000 en voor een middelgrote onderneming tot €15.000 subsidies aanvragen ter ondersteuning van u opleidings- en advieskosten.

Lees meer over de KMO-portefeuille.

WENS JE MEER INFO?

Agenda

Training 'Maak het potentieel van jouw coachee zichtbaar'- 13 + 14 mei 2019
>> Meer info

Pin It on Pinterest

Share This