Community

Foto: Ann Snauwaert

Je eigen job uitvinden_optie2_LR_RGB
Foto: Steffi De Bie

Mensen gaan er vaak van uit dat ze zelf antwoorden op hun vragen moeten vinden. Dat ze er anderen niet mee mogen storen. Dat ze met hun plannen pas naar buiten mogen komen als ze helder zijn en „af”. Nochtans kijkt niemand raar op als er gesproken wordt over „de kracht van het netwerk”. De kans is groot dat jij bij jezelf denkt: „maar ik heb geen netwerk” of „ik ben geen netwerker”, niet?

Er komt heel veel energie vrij wanneer je de stap zet om anderen te ontmoeten. En als het gaat over jouw toekomstplannen, zijn wildvreemden misschien wel jouw beste gok. Hoe geweldig is het dan niet om toegang te hebben tot een hele pool aan wildvreemden maar met een belangrijke gedeelde eigenschap, nl. niet te reduceren zijn tot 1 interesse of job?

Word je hier ook enthousiast van? Je bent welkom in de „creatieve generalisten” community! Deze community wordt gevoed op 2 manieren:

  • De besloten Facebookgroep waarin creatieve generalisten ervaringen uitwisselen, bij elkaar met vragen terecht kunnen en interessante vacatures posten.
  • De nieuwsbrief met veel content, een minimum aan self-promo en een mailbox-vriendelijke aanpak waardoor je niet overspoeld raakt door berichten.

 

Ik ken Silvia eigenlijk enkel via Facebook, maar hoe ze erin slaagde om op dat verketterde platform mensen samen te brengen rond gemeenschappelijke trekken, hoe ze die weet te stimuleren, te motiveren en te inspireren… Dat alleen al getuigt voor mij van een ongekende organisatiekracht en leiderskwaliteiten. Een vrouw om te blijven volgen, denk ik steeds.

– Fran Bambust

De CG community is voor mij een aanknopingspunt, aanspreekpunt, inspiratiebron, biedt herkenning en nieuwe perspectieven. Het geeft mij tevens het gevoel tot een groter geheel te behoren, een geheel waarbij het ok is om gewoon jezelf te kunnen zijn en waar je leert inzien dat je tal van kwaliteiten hebt die ook zinvol zijn op de arbeidsmarkt. Grote fan dus :-)!

– Kelly Snoeck

ik vind het leuk dat het redelijk breed is (haha, hoe zou dat komen? Generalisten, wij??) en dat mensen allerlei filmpjes, inspirerende artikels, persoonlijke verhalen, vacatures,… delen die een link hebben met creatieve generalisten. Wat mij betreft: inspiratie, motivatie en euhm,… het gevoel niet alleen te zijn 🙂

– Jolien Vandenbroele

Ik vind het bijzonder fijn als ik een “ontdekking” plaats dat er dan nog meer ideetjes als reactie komen. Sharing is caring, ik hou van kennis delen.

– Bea V.

Hier borrelt altijd wat. ‘t Is fijn om een plek te weten waar dat kan en niet steeds overal te moeten zoeken (hoewel ik ook wel graag zoek, maar niet steeds zelf het warm water hoeven uitvinden kan soms handig zijn!)

– Sofie Van Loo

Het is voor mij een bron van inspiratie, herkenning, een leuke manier om uit te wisselen indien nodig.. Maar ook leuk omdat het niet moet… Ik volg vanop afstand…

– Julie Verstraete

Pin It on Pinterest

Share This