Na een wereldreis van negen maand die haar van Hong Kong naar Argentinië bracht, besefte Véronique Schaillee dat een mens erg ver kan geraken met een avocado en een blikje tonijn. Haar reiservaringen brachten haar ertoe opleidingen gezondheidsconsulent en intuïtive nutritionist te volgen. In Pure Thing combineert ze haar gastvrijheid met haar liefde voor schrijven, reizen en gezonde voeding.

 

 

Wat heeft de Pop-up Onderneming betekend?

 

Ik vond een groep gelijkgestemden en een plek om ondernemer te zijn op een manier die bij me past. Ik had altijd zenuwen voor de vraag: “Wat doe jij?” omdat ik met zoveel verschillende dingen bezig ben. Mijn verhaal paste niet binnen het traditioneel kader van “Waar is jouw businessplan?”. Bij de Pop-up Onderneming had ik meteen een klik met de creatieve en positieve sfeer. Ik steek liever tijd in uitvoeren dan in businessplannen schrijven. Vanuit de groep kwam meteen de ervaring dat ze er in geloofden, en dat was belangrijk voor mij. Als men mij nu vraagt wat ik doe, vertel ik gewoon over het project waar ik op dat moment mee bezig ben. Het geeft me het gevoel dat ik alle kanten uit kan, en daar hou ik van.

 

Waarin verschilt het van andere initiatieven?

 

Twee zaken schieten me zo te binnen. Je hebt de frisse, kwaliteitsvolle blik van Silvia. Ze bekijkt jouw verhaal vanuit een andere invalshoek en brengt een aantal van je kwaliteiten naar voor. Ze was de eerste die benoemde dat ik een gastvrouw pur sang ben. Het samenbrengen van mensen in een aangename sfeer, hen vooruit helpen met gezonde voeding, daar krijg ik energie van. Daarnaast had je de combinatie van de drie verschillende coaches. Silvia heeft het talent de juiste dingen uit de mensen te halen. Kris geeft dan weer structuur aan het geheel en kijkt op praktische wijze naar de vooruitgang van de deelnemers. Wouter brengt dan weer het zakelijke aspect onder de aandacht.

 

Op welk vlak is jouw ondernemerschap gegroeid en wat heeft daartoe bijgedragen?

 

Eerst zat ik te “strugglen” met de zoektocht naar het gouden idee. Er was mijn passie voor reizen, mijn aandacht voor gezonde voeding en gezondheid, mijn verlangen om mensen samen te brengen en mijn schrijftalent. Ik pijnigde mijn geest om dit tot een goed ondernemersverhaal te kneden. Ik dacht dat eens ik dat ene gouden idee zou hebben dan alles vanzelf zou lopen. Maar ik ben gestopt met zoeken en nu doe ik vooral. Ik probeer verschillende dingen uit, zonder angst, zoals samen met Sandra wekelijks op de Bio-markt van Gent staan met huisgemaakte bio-producten.

Wat is de meerwaarde van de groep?

Absoluut de kruisbestuiving, inspiratie en nieuwe samenwerkingen. We zijn alle vijf mensen die geen specifiek of te ambitieus plan hadden. Toch stuwt het positivisme in de groep je vooruit en door de ideeënuitwisseling kan je groeien in je project. Het is een mini-community van vijf mensen die elkaar steunen door dik en dun.

 

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik ben wie ik ben en meer mijn authentieke zelf durf tonen, met min- en pluspunten. Authenticiteit, daar geloof ik het meeste in. Als je jezelf bent en in de juiste flow zit, trek je de juiste mensen aan. Zo sprak Voedselteams me bijvoorbeeld aan op de biomarkt om een demo te geven tijdens hun opendeurdag. Soms is het met een klein hartje, wanneer ik iets nieuws aanga. Maar ik spreek steeds met mezelf af: je moet er toch minimum één keer voor gaan. Mezelf verontschuldigen, daar ben ik ook mee gestopt. Jezelf op de achtergrond duwen, daar heeft niemand een boodschap aan.

Als je één moment zou moeten benoemen waar er voor jou een soort hefboom kwam, wat zou dat dan zijn?

Al meteen op de eerste dag, toen iedereen zijn verhaal deed, had ik een klik. Amai, dat zit hier goed! Er was een toffe, creatieve en positieve sfeer. Toen ze stuk voor stuk hun presentatie brachten, deed dat alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Maar ook op de laatste dag, toen we uitwisselden over ons persoonlijk traject. Elke deelnemer haalde er iets moois uit en stond sterker in zijn onderneming. Ik had de indruk dat ook de coaches pas op die laatste dag zagen wat het traject teweeg had gebracht.

 

Mocht je één raad mogen geven aan een starter, wat zou dat zijn?

Gewoon doen, ga ervoor! Lukt het niet, probeer dan iets anders uit. Zelfs als je niet gelooft in jezelf, doe het dan toch maar. Maar ook: “Don’t quit your daytime job.” Hou een reserve achter de hand. Het is misschien cliché, maar meer financiële zekerheid geeft meer speelruimte om allerlei dingen uit te proberen.

 

http://pure-thing.com

 

Met dank aan Vanessa Matthyssen voor het interview!

In oktober 2017 starten we met de 2de editie van de Pop-up Onderneming!
Lees er hier meer over:

 

 

Pin It on Pinterest

Share This