Controle houden of loslaten? Binnen of buiten de lijntjes kleuren? Luisteren of sturen? Je eigen behoeften op de eerste plaats zetten of vooral dienstbaar zijn aan anderen?

 

Het effectief kunnen omgaan met tegenstrijdigheden, spanningsvelden en dilemma’s is een van de belangrijkste uitdagingen van deze tijd. Dit verloopt voor vele mensen niet bepaald als een tweede natuur. Als begeleider word je dagdagelijks geconfronteerd met die vorm van complexiteit. Mensen met hartverscheurende dilemma’s; keuzestress; schijnbaar onverzoenbare doelen of belangen; niet aangeboorde talenten; belemmerende overtuigingen; enz. Vaak verstrikt in “of-of” denken. Hoe help je jouw cliënten hiermee om te gaan?

 

 

 • Hoe leer je hen vlot te schakelen tussen tegengestelde richtingen in een snel veranderende context en toch zichzelf te blijven?
 • Hoe kan je hen helpen hun paradoxen om te zetten in een kracht?
 • Hoe stimuleer je hen tot “en-en” denken, i.p.v. te blijven vastzitten in ééndimensionale keuzes, innerlijke verscheurdheid of grijzige compromissen?

 

 

Silvia Derom en Ivo Brughmans organiseren in februari, maart en april 2018 een trainingsprogramma voor coaches om de kracht van tegenpolen optimaal te leren benutten.

 

In deze training reiken we jullie kennis, methoden, tools en oefeningen aan die hier antwoorden op bieden.
Omdat meesterschap in het paradoxaal coachen begint bij jezelf, als persoon en als begeleider, besteden we ook aandacht aan jouw persoonlijke ontdekkingstocht. Vragen zoals deze komen hierbij aan bod:

 

 • Wie ben ik en welke polariteiten en paradoxen kenmerken mijn leven en werk?
 • Welke verborgen talenten schuilen er in mijn schaduwkanten?
 • Hoe word ik me bewuster van mijn eigen polariteiten en voorkom ik dat ik ze projecteer op mijn cliënten?
 • Met welke paradoxen worstel ik in mijn begeleiderschap? (Bv. zorgen voor jezelf – zorgen voor de klant, resultaat – proces, verdieping – verbreding)
 • Hoe kan ik mijn inlevingsvermogen nog verder ontwikkelen?

 

Tijdens de training kan je aan de slag met cases en uitdagingen die je zelf aanreikt.

 

Begeleiders

 

Ivo Brughmans

 

 

 

 

Ivo is filosoof en managementconsultant gespecialiseerd in het herontwerpen en transformeren van dienstverlenende organisaties. Hij werkt vanuit Antwerpen en Utrecht en adviseert organisaties doorheen Europa. Het verbinden van tegenpolen loopt als een rode draad door zijn leven en werk:, als filosoof bezig met praktische bedrijfskundige problemen, als Belg werkzaam in Nederland en als rationalist vertrouwend op intuïtie. In zijn vorige boek De kunst van het paradoxale leven werkte hij het ‘en-en’-perspectief uit als een radicaal alternatief voor onze huidige manier van (samen)leven. In zijn nieuw boek Paradoxaal leiderschap past hij dit ‘en-en’-denken toe op herkenbare organisatie- en managementvraagstukken, professionele en businessdilemma’s. Ivo geeft over dit onderwerp workshops en inspiratiesessies. Zie ook www.dekunstvanhetparadoxaleleven.com.

 

Silvia Derom

 

 

 

Foto_Silvia-Derom

 

Als coach en trainer richt Silvia zich naar mensen “die niet in een vakje passen” of creatieve generalisten. Deze doelgroep wordt gekenmerkt door een breed interesseveld en een grote behoefte aan variatie. Thema’s zoals o.a. keuzestress – identiteitscrisissen – verstrikt zitten in zwart-wit denken, zijn voor haar dagdagelijkse kost. In het paradoxale begeleiderschap vond ze de nodige handvatten en tools om met deze complexe vraagstukken aan de slag te gaan.

 

Praktisch

 

Deze training bestaat uit 5 dagdelen, verspreid over 3 dagen:

 

 • 26/1/2018: 9u30-17u
 • 2/3/2018: 9u30-12u30
 • 20/4/2018: 9u30-17u

 

We verwelkomen je telkens in de mooie Vintageroom van het Designcentrum De Winkelhaak in Antwerpen.
Adres: Lange Winkelhaakstraat 26, 2060 Antwerpen, op 5 min. wandelafstand van het station.

 

 

Prijs

 

799 euro (excl.BTW)
Tot 40% korting mogelijk via de KMO portefeuille voor zelfstandigen (ook bijberoep), vrije beroepers en bedrijven.

 

Onze algemene voorwaarden vind u op de factuur terug.

 

Zit in de prijs begrepen:

 

 • Voorbereiding aan de hand van een vragenlijst;
 • De training bestaande uit 5 dagdelen;
 • Lunch op de 2 volle trainingsdagen (2/2 en 20/4);
 • Cursusmateriaal.

 

 

Inschrijvingen

Via mail, naar Marina Jacobs: mjacobs@kessels-smit.com
Graag er even bij vermelden over welke training het gaat en of je gebruik wenst te maken van de KMO P. Het is handig als je ook meteen jouw facturatiegegevens doorgeeft (naam – adres – BTW nr).

Meer info

 

Wil je je al onderdompelen in “de kunst van het paradoxale leven”?

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This