De community

 

Het netwerk van de ‘Creatieve Generalist’ is een thuis voor mensen die niet in één vakje passen. Je weet wel, mensen van wie het niet altijd duidelijk is wat ze precies doen, professioneel of hobbymatig. En als je het al weet, is er een grote kans dat ze zich ondertussen al met iets anders bezighouden. Kiezen is voor hen vaak een lastige kwestie en vragen naar ‘wat ze het aller-allerliefste doen’ is eigenlijk not done.

 

 

Herkenbaar? Welkom thuis!

Creatieve generalisten voelen zich soms de vreemde eend in de bijt en zijn verrast wanneer ze ontdekken dat ‘er nog veel meer rare snuiters zoals zij’ rondlopen. Breng die rare snuiters samen, en je krijgt vuurwerk. Dat leerde ik de voorbije jaren, elke keer ik creatieve generalisten bij elkaar bracht. Je voelt je niet meer ‘raar’, je moet je niet verantwoorden voor je 1001 interesses, je ziet talloze voorbeelden van creatieve generalisten die floreren door a-typsiche loopbanen vorm te geven. Kortom: er worden serieuze deurtjes opengezet in je hoofd.

 

Wat kan je verwachten?

Een lidmaatschap biedt jou zowel verbinding met creatieve generalisten als nieuwe inzichten en kennis. Zie het als een ideale mix tussen een netwerk, coaching en opleiding waar je 24/7 toegang tot hebt!

 


“Ik ben ENORM lang op zoek geweest ben naar het hoe en waarom van de dingen die ik deed en doe. Vandaag ben ik een herboren man. 
In principe wist ik al heel lang dat een variëteit van activiteiten mijn leven kleur gaven. Maar ik vond nooit het antwoord op de waarom-vraag. Nu ben ik als creatieve generalist dat feit gewoon gaan omhelzen. Met heel veel verschillende activiteiten bezig zijn is gewoon echt mijn ding en ik ben ondertussen gestopt met het zoeken naar het antwoord op de waarom-vraag. Ik zet mijn creatief generalisme nu gewoon dagdagelijks in, als een onderdeel van mezelf.”

– Kevin De Meersman

 “4 jaar geleden was het voor mij echt ‘thuiskomen’ bij de Creatieve Generalisten. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld over mijn lidmaatschap! Ik lees graag wat specialiste Silvia schrijft en ben blij dat zij voor mij de research doet, gevolgd door reacties van gelijkgestemde leden. Ik zou de groep gewoon niet kunnen missen. Ik kijk dus al uit naar wat er nog volgt!

– Tine De Donder


 “Ik heb Silvia leren kennen tijdens haar opleiding voor loopbaancoaches. Tussen deze andere creatieve generalisten voelde ik me als een vis in het water. De kennis die ik opgedaan had kon ik dan ook meteen gaan toepassen in mijn werk en ook voor mezelf. 
Naast creatieve dingen, heb ik een passie voor persoonlijke ontwikkeling, psychologie en menselijk gedrag. Als kennisspons en out-of-the-box denker, combineer ik dit met andere dingen. Het was dan ook een no-brainer om lid te worden van een community van gelijkgestemden en om nog meer kennis op te doen rond alles wat met creatieve generalisten te maken heeft!”

– Steven Poelmans

Ik ben Inge Driesen, 38 jaar, en combineer verschillende dingen: les geven, fotografie, tekenen, … Het heeft lang geduurd, maar sinds een tijdje zie ik toch een rode draad in de dingen die ik doe, nl.  ‘verhalen van mensen’. Al zou je het misschien ook ‘nieuwsgierigheid’ kunnen noemen. Omdat ik toch nog op zoek ben naar concrete tips om al mijn ideeën vorm te geven en omdat ik het fijn vind om andere creatieve generalisten te ontmoeten, sluit ik me graag aan bij de nieuwe community.

– Inge Driesen

Ik ken Silvia eigenlijk enkel via Facebook, maar hoe ze erin slaagde om op dat verketterde platform mensen samen te brengen rond gemeenschappelijke trekken, hoe ze die weet te stimuleren, te motiveren en te inspireren… Dat alleen al getuigt voor mij van een ongekende organisatiekracht en leiderskwaliteiten. Een vrouw om te blijven volgen, denk ik steeds.

– Fran Bambust

Je krijgt meer inzicht in:  

 • Wat het is om een creatieve generalist te zijn;
 • Welk type creatieve generalist jij bent (of combi aan types);
 • Hoe je de rode draden in jouw verhaal kan ontdekken;
 • Welke jouw specifieke talenten zijn en of je zo goed ondersteunt;
 • Hoe je een ‘én-én loopbaan’ praktisch aanpakt (zonder te verzuipen);

 

*Speciaal focus-thema voor 2020: ‘verbinders’

  

Wat deze tribe je brengt:

 • Je kan helemaal jezelf zijn;
 • Je laat je inspireren door hoe andere creatieve generalisten hun talenten inzetten en obstakels overwinnen;
 • Je vindt sparringpartners tot zelfs echte partners-in-crime voor je volgende crazy idee;
 • Je verruimt je wereldbeeld. Nee, succes is niet alleen weggelegd voor specialisten!;
 • Je krijgt toegang tot (online) intervisiemomenten in kleine groep waar je een case kan voorleggen;
 • Je kan met je vragen terecht bij Silvia of de andere leden van het coachnetwerk van de creatieve generalist.

 

Verder is het een plek waar je: 

 • Oproepen kan plaatsen/vinden voor opdrachten specifiek op maat van creatieve generalisten;
 • Aan hobby-swipen kan doen zonder dat je weeral moet investeren in nieuw materiaal. In onze rubriek ‘hobby-kerkhof‘ kan je jouw spullen afkomstig van een ‘dode’ hobby een nieuw leven schenken.
 • Jouw teveel aan ideeën (“geen tijd voor, maar jammer dat er niets mee gedaan wordt”) kwijt kan in onze rubriek ‘Ideeën-adoptie‘;
 • Zonder enige gêne je veelzijdige zelf kan zijn!

 

Concreet:

 • 24/7 toegang tot het online netwerk in de vorm van een besloten Facebookgroep;
 • Toegang tot het DIY werkboek ‘Wat zijn de rode draden in je verhaal? Vinden wat verbindt’ (Download hier een introductie!). 
  Exclusieve Facebook Lives/interviews;
 • Q&A’s met Silvia;
 • Toegang tot online intervisiemomenten.

  

Lives en interviews die tot nu al aan bod kwamen:

 1. Energiegevers, valkuilen en talentenmanagement (gesprek met Joep Schuermans).
 2. Breinfestijn of informatiedieet? Tips voor gulzige breinen.
 3. Voel je verbonden. De invloed van hechting op ons welzijn (gesprek met Katrin Derboven).
 4. Interview met verbinder Melissa Jacob.
 5. Over neo-experten, verbinders en waar hun talenten in te zetten zijn (gesprek met verbinder Karim Cherroud).
 6. S.O.S uitstelgedrag.
 7. Interview met ‘woonslashie‘ Katrien Philips.

 

(ongeacht wanneer je lid wordt, heb je toegang tot al deze opnames. Je vindt ze terug onder de eenheden in de besloten groep)

 

 

 

;

Maandelijks lidmaatschap

16 EUR/maand (excl. BTW)
Abonnement op elk moment opzegbaar (*)

 

(*) Bij het betalen van je maandelijkse abonnement geef je je toestemming om de volgende betalingen automatisch te laten verlopen. Jouw abonnement opzeggen (en dus ook toekomstige betalingen stopzetten) is heel eenvoudig: je stuurt een mailtje naar silvia@creatievegeneralist.be 

 

Voor wie?

 • Je hebt ontdekt (recent of lang geleden) dat je een creatieve generalist bent, maar je wil graag meer wetenl: wat betekent het concreet en hoe implementeer je die inzichten in de dagdagelijkse praktijk?
 • Je bent nu wel al bewust van je talenten als creatieve generalist, maar je wil ze verder ontwikkelen en meer inzicht hebben in wat je kan doen als ze een loopje met je nemen (denk bijvoorbeeld aan verlamd worden door veel ideeën, of veel nieuwe dingen opstarten maar niets verzilveren).
 • Je hebt grootste plannen, maar in jouw omgeving voel je niet het nodige enthousiasme en begrip. Zoek niet verder, (kritische) supporters vind je hier!
 • Je bent leergierig en je wil toegang hebben tot content over het creatieve generalist-zijn dat voldoende nuance biedt.
 •  Je wil graag uitgedaagd worden en groeien als creatieve generalist.

 

Wie is Silvia?

 • Founder van de Creatieve Generalist sinds 2014, het enige netwerk en coachpraktijk in Vlaanderen dat zich specialiseert in het generalisme;
 • Professionele coach, trainer en communitybuilder;
 • Ontwikkelaar van online programma’s;
 • Professioneel vat vol tegenstellingen en co-auteur van het boek ‘Paradoxaal Coachen, hoe je tegenstellingen tot kracht maakt in leven, werk en teams’.

 

FAQ

 

 

Moet ik een account hebben op Facebook om lid te kunnen worden?

Je hebt inderdaad een account nodig om uitgenodigd te kunnen worden voor de groep. Je hoeft daarom voor de rest geen fervent Facebook-gebruiker te zijn, je kan je gerust beperken tot het actief zijn in onze besloten groep!

  

Wat na die maand  lidmaatschap?

Jouw abonnement wordt automatisch verlengd en de betaling verloopt dus automatisch. Wil je het graag stopzetten, dan kan dat heel simpel: door te mailen (voor de nieuwe maand of het nieuwe jaar ingaat) naar silvia@creatievegeneralist.be.

 

Via wie verloopt de betaling precies?

Ik werk hiervoor samen met de betalingsprovider ‘Mollie’. Het Incassant ID van Mollie is: NL08ZZZ502057730000.

 

Kan ik een factuur krijgen?

Absoluut! Die komt jou automatisch tegemoet :-).

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This