Duurzaam inzetten van creatieve generalisten

Hoe creëer je ruimte voor creatieve generalisten? Hoe bereid je je voor op de werknemer van de toekomst? Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf klaar is voor generatie Y, ook wel „millennials” genoemd?

Zeker 1/3 – tot de helft van de bevolking kan je een creatieve generalist noemen. Creatieve generalisten zijn werknemers met een grote leerhonger, vernieuwingsdrang en flexibiliteit. Dat zijn eigenschappen die ook heel kenmerkend zijn voor millennials.

Enerzijds vloeit er veel inkt over hoe deze eigenschappen cruciaal zijn voor de toekomst, anderzijds blijkt de arbeidsmarkt er vaak ook nog niet klaar voor te zijn. Creatieve generalisten op een gemotiveerde manier aan boord houden vraagt een speciefieke aanpak en daar kan ik u bij helpen.

Mijn dienstverlening kan volgende vertrekpunten hebben:

  • Je ervaart een probleem, je merkt dat de creatieve generalisten binnen jouw bedrijf ofwel geneigd zijn snel weg te gaan, zich niet genoeg uitgedaagd voelen, gaande van demotivatie tot bore-out. Je wil dit graag anders.
  • Een ander probleem kan ook zijn dat je graag meer creatieve generalisten wil aantrekken, maar niet goed weet hoe deze doelgroep te bereiken.
  • Jouw focus ligt eerder op preventie. Je wil ervoor zorgen dat ook creatieve generalisten zich goed (blijven) voelen in je bedrijf. Je wil weten welke kansen en opportuniteiten er voor jou liggen om een context te creëren waarbij ook dit profiel zich als een vis in het water voelt.

Mijn aanpak:

  • Allereerst onderzoeken we samen wat de precieze wens/vraag is.
  • Op basis hiervan, stel ik een plan van aanpak voor.
  • Ik screen het HR-beleid van jouw bedrijf, bevraag je werknemers, en doe aan observatie.
  • Ik stel een implementatieplan op dat jou in staat stelt de talenten van creatieve generalisten tot hun recht te laten komen en in te zetten ten bate van jouw bedrijf.

Het implementatieplan heeft oog voor onder meer de volgende vragen:

  • Hoe bied je ruimte voor de leerhonger van jouw werknemers en hoe geeft dat ruimte voor innovatie in jouw bedrijf?
  • Hoe creëer je de randvoorwaarden voor jobcrafting?
  • Hoe voorkom je bore-out bij uw werknemers?

KMO portefeuille

Zelfstandigen en vrije beroepers kunnen bij ons gebruik maken van de KMO-portefeuille. De Vlaamse overheid erkent ons daarvoor als dienstverlener voor de pijlers ‘Advies’ en ‘Opleiding’.

Sinds 1 april 2016 bedraagt de subsidie voor opleiding 40% voor kleine ondernemingen en 30% voor middelgrote ondernemingen. Jaarlijks kan u voor een kleine onderneming tot €10.000 en voor een middelgrote onderneming tot €15.000 subsidies aanvragen ter ondersteuning van u opleidings- en advieskosten.

Lees meer over de KMO-portefeuille.

WENS JE MEER INFO?

Recente berichten

Geen niche, toch succesvol

 Veelzijdigheid is vaak moeilijk te behappen, laat staan in één (of zelfs twee) zinnen te gieten. Dus menig creatieve generalist of multipotential staat voor een serieuze uitdaging wanneer geconfronteerd met de vraag: "En, wat doe jij?" Een rode draad vinden die als...

Lees meer

Agenda

COACHCAFE Ranst - 'Paradoxaal coachen' - 14/12
>> Meer info

Training Paradoxaal coachen - 26/01, 02/03 & 20/04
>> Meer info

Pin It on Pinterest

Share This