Ilse Schorrewegen

 

 

Wie ben jij, het serieuze antwoord?

Levensloopbaanbegeleider en zaakvoerder van Kantelpunt.

Wie ben jij, het antwoord voor insiders?

Al heel mijn leven ben ik een constructief dwarsligger, omdenker en friskijker die de status quo voortdurend uitdaagt, lak heeft aan hokjesdenken en graag filosofeert over werk en levenskunst. Ik ben een Kantelaar in hart en nieren.

Hoe heb jij je klaargestoomd om coach te worden?

Na 25 professionele ervaring als onder andere Organisatieadviseur, HR- Communicatie-en Officemanagement bij bedrijven van verschillende formaten in uiteenlopende sectoren volgde ik mijn hart én opleidingen tot Oplossingsgericht loopbaancoach, Stress en Burn-out coach + Loslaatcoach. Als kennisspons en nieuwfreak verslind ik alles wat ik kan lezen en leren over levenskunst, zo ook de vervolmakingstrainingen rond het begeleiden van creatief generalisten bij Silvia Derom.

Wat zijn jouw grootste troeven bij het coachen van creatieve generalisten of multipotentials?

Mijn oplossingsgerichte aanpak – die haar wortels heeft in de positieve psychologie – komt als geroepen wanneer jouw energieniveau onder invloed van een professioneel kantelpunt in je leven beneden alle peil zit.

Door mijn eigen woelig professioneel parcours – zonder doordachte 5-jarenplannen – kan ik me vlot inleven in jouw worsteling als creatief generalist die zich probeert een weg te banen in een wereld waarin jobs voor 1 expertise de norm lijken. Als gewezen HR manager weet ik tenslotte hoe jij je zo kan profileren dat werkgevers jou wél willen, terwijl je helemaal je creatieve zelf mag blijven.

Wat verbindt jouw interesses of wat is de rode draad in jouw verhaal?

Kantelen…dingen omdenken en in vraag stellen. ‘Is dat zo?’ brandt altijd op mijn lippen, gevolgd door ‘waarom?’. Mensgerichtheid voorrang geven op procesgerichtheid is ook ‘n stokpaardje: kantelen dat Tayloristisch managementdenken! 

 

In welk type creatieve generalist (of combinatie aan types) herken jij je het meest?

Als verbinder ben ik een connector, linkenlegger en bruggenbouwer. Of dat nu tussen woord en beeld, tussen mensen onderling, concepten, afdelingen, hiërarchische lagen of tussen werkgever en werknemer is, maakt niet uit. Als ‘matcher’ kan ik me vlot inleven in de behoeften van verschillende doelgroepen en snel verhelderen wat de voor hen verbindende factoren zijn – eerder dan de verschillen – zodat zij dichter naar elkaar toe kunnen groeien.

Mocht je nog 5 extra levens cadeau krijgen, wie zou je dan nog allemaal willen zijn?

  • Filosoof
  • TV-programmamaker over topics als levenskunst, stilte, schoonheid
  • Gastvrouw in een theehuis/ boek-en papierhandel/ ontmoetingsplek waar stilte het hoogste goed is
  • Moeder overste in een zenboeddhistisch klooster
  • Eeuwig student

 

Check Ilse’s site!

 

Pin It on Pinterest

Share This