Inge Van Waesberghe

 

Wie ben jij, het serieuze antwoord?

Talent- en Loopbaancoach. Zaakvoerster van Mild (door VDAB gemandateerd loopbaancentrum). Recruiter voor waardengedreven organisaties. In een vorig leven HR Manager in internationale bedrijven. Mama van 2 zonen.

 

Wie ben jij, het antwoord voor insiders?

Een zorgzame, zachte en onbevangen verbinder die rust is en rust uitstraalt. Mensen verbinden met zichzelf en met hun mogelijkheden is wat mij drijft. Naast die rust zit er ook een ‘actiestuk’ dat mensen doelgericht doet overgaan tot actie. Verder een eeuwige student met een constante honger naar kennis. De ene dag een specialist, de andere dag een generalist!

 

Hoe heb jij je klaargestoomd om coach te worden?

Mijn loopbaan startte in HR met de focus op talent management en coachen van werknemers. Als eeuwige student heb ik ondertussen 4 master diploma’s in mijn rugzak: politieke en sociale wetenschappen, European Administration, Vlerick Algemeen Management en Vlerick HR Management. Ik volgde ook heel wat opleidingen zoals Solution Focused Loopbaancoach bij Arabel, Inspirerend Coachen bij Jef Clement, Stress- en Burnout Coaching van Annita Rogier, Krachtgericht Coachen van Fred Korthagen, Acceptance and Committment Training bij ACT Academy van Sara Bosmans. Ik ben lid van verschillende intervisiegroepen en blijf nog steeds meer boeken kopen dan ik lees…

 

Wat zijn jouw grootste troeven bij het coachen van creatieve generalisten of multipotentials?

Rust brengen, het benoemen van het creatief generalist zijn en de toestemming geven om daaraan – net als ik – te twijfelen. Ik ben immers geen uitgesproken nieuwfreak of ideeënfontein en twijfel er zelfs soms aan of ik wel een creatieve generalist ben. Andere momenten is dat dan weer duidelijk. Dus voor wie die twijfel herkent: helemaal ok!

Ik breng creatieve generalisten dichter bij zichzelf door hun waarden en talenten in kaart te brengen, hen te verbinden met hun mogelijkheden en hen te laten ontdekken dat ze niet in één hokje hoeven te passen.

 

Wat verbindt jouw interesses, of wat is de rode draad in jouw verhaal?

Verbinden en verzachten. Mensen weten onvoldoende wie ze zijn, waar hun kwaliteiten liggen en vinden zichzelf vaak niet interessant of goed genoeg. Ik laat hen zien en ondervinden wie ze zijn en wat ze kunnen.

 

In welk type creatieve generalist (of combinatie aan types) herken jij je het meest?

Een mengelmoes van kameleon, seriële specialist en verbinder.

 

Mocht je nog 5 extra levens cadeau krijgen, wie zou je dan nog allemaal willen zijn?

Huisarts, psycholoog, fotograaf van menselijke portretten, relaxatietherapeut, B&B uitbater van een kleinschalige, warme, rustige en mooie plek met lokaal ecologisch lekkers en veel boeken.

Check Inge’s site hier

Pin It on Pinterest

Share This