Inge Van Waesberghe

 Foto: Karla Derwael

 

Wie ben jij, het serieuze antwoord?

Talent- en Loopbaancoach. Zaakvoerster van Mild (door VDAB gemandateerd loopbaancentrum). Recruiter voor waardengedreven organisaties. In een vorig leven HR Manager in internationale bedrijven. Mama van 2 zonen.

 

Wie ben jij, het antwoord voor insiders?

Een zorgzame, zachte en onbevangen verbinder die rust is en rust uitstraalt. Mensen verbinden met zichzelf en met hun mogelijkheden is wat mij drijft. Naast die rust zit er ook een ‘actiestuk’ dat mensen doelgericht doet overgaan tot actie. Verder een eeuwige student met een constante honger naar kennis. De ene dag een specialist, de andere dag een generalist! 

 

Hoe heb jij je klaargestoomd om coach te worden?

Mijn loopbaan startte in HR met de focus op talent management en coachen van werknemers. Als eeuwige student heb ik ondertussen 4 master diploma’s in mijn rugzak: politieke en sociale wetenschappen, European Administration, Vlerick Algemeen Management en Vlerick HR Management. Ik volgde ook heel wat opleidingen zoals Solution Focused Loopbaancoach bij Arabel, Inspirerend Coachen bij Jef Clement, Stress- en Burnout Coaching van Annita Rogier, Krachtgericht Coachen van Fred Korthagen, Acceptance and Committment Training bij ACT Academy van Sara Bosmans. Ik ben lid van verschillende intervisiegroepen en blijf nog steeds meer boeken kopen dan ik lees…

 

Wat zijn jouw grootste troeven bij het coachen van creatieve generalisten of multipotentials?

 Rust brengen, het benoemen van het creatief generalist zijn en de toestemming geven om daaraan – net als ik – te twijfelen. Ik ben immers geen uitgesproken nieuwfreak of ideeënfontein en twijfel er zelfs soms aan of ik wel een creatieve generalist ben. Andere momenten is dat dan weer duidelijk. Dus voor wie die twijfel herkent: helemaal ok!

Ik breng creatieve generalisten dichter bij zichzelf door hun waarden en talenten in kaart te brengen, hen te verbinden met hun mogelijkheden en hen te laten ontdekken dat ze niet in één hokje hoeven te passen.

 

Wat verbindt jouw interesses, of wat is de rode draad in jouw verhaal?

Verbinden en verzachten. Mensen weten onvoldoende wie ze zijn, waar hun kwaliteiten liggen en vinden zichzelf vaak niet interessant of goed genoeg. Ik laat hen zien en ondervinden wie ze zijn en wat ze kunnen.

 

In welk type creatieve generalist (of combinatie aan types) herken jij je het meest?

Een mengelmoes van kameleon, seriële specialist en verbinder.

 

Mocht je nog 5 extra levens cadeau krijgen, wie zou je dan nog allemaal willen zijn?

Huisarts, psycholoog, fotograaf van menselijke portretten, relaxatietherapeut, B&B uitbater van een kleinschalige, warme, rustige en mooie plek met lokaal ecologisch lekkers en veel boeken.

 

Check Inge’s site hier

 

“Ik klopte bij Inge aan op het moment dat ik me op een kruispunt in mijn leven bevond, het was tijd was om werk te maken van mijn dromen. Ik had echter een duw in de rug nodig om de laatste twijfels weg te werken en Inge gaf me die. Wat ik het meest apprecieerde, is dat Inge zeer praktisch en no-nonsens tewerk ging. Zo aarzelde Inge geen enkel moment om haar ervaring en netwerk in te schakelen. Op die manier werden mijn plannen sterk geconcretiseerd. Zonder Inge zou ik de effectieve stap naar het ‘zelfstandigendom’ allicht nooit gezet hebben. Meer dan enkel praktische handvaten gaf ze me ook iets terug dat ik al een hele tijd kwijt was: het geloof dat ik kan worden wat ik maar wil, en dat er zoveel binnen mijn mogelijkheden ligt. Zo vond ik vroeger altijd erg vervelend dat ik veel uiteenlopende interesses heb. Ik dacht altijd dat ik 1 piste zou moeten kiezen. Kiezen zou in die zin altijd wat verliezen worden. Tot Inge me sprak over ‘creatieve generalisten’: mensen die niet in één hokje passen, maar een grote drang hebben naar afwisseling. Het was het duwtje die ik nodig had om met ‘Madame Octopus HR & Storytelling’ te starten. “

– Madame Octopus

Pin It on Pinterest

Share This