Masterclass Paradoxaal Coachen

 

Controle houden of loslaten? Binnen of buiten de lijntjes kleuren? Luisteren of sturen? Je eigen behoeften op de eerste plaats zetten of vooral dienstbaar zijn aan anderen?

 

Het effectief kunnen omgaan met tegenstrijdigheden, spanningsvelden en dilemma’s is een van de belangrijkste uitdagingen van deze tijd. Dit verloopt voor vele mensen niet bepaald als een tweede natuur. Als begeleider word je dagdagelijks geconfronteerd met die vorm van complexiteit. Mensen met hartverscheurende dilemma’s; keuzestress; schijnbaar onverzoenbare doelen of belangen; niet aangeboorde talenten; belemmerende overtuigingen; enz. Vaak verstrikt in “of-of” denken. Hoe help je jouw cliënten hiermee om te gaan?

 

 • Hoe leer je jouw coachee vlot te schakelen tussen tegengestelde richtingen zonder zichzelf te verliezen?
 • Hoe kan je jouw coachee helpen om zijn/haar paradox om te zetten in een kracht?
 • Hoe stimuleer je jouw coachee tot “en-en” denken, i.p.v. te blijven vastzitten in ééndimensionale keuzes, innerlijke verscheurdheid of grijzige compromissen?

 

Silvia Derom en Ivo Brughmans ontwierpen een unieke methodiek die jou als coach of begeleider in staat stelt om:

 • te ontdekken of er in het verhaal van jouw coachee ook een paradoxaal vraagstuk zit;
 • een vaag spanningsveld te vertalen naar een polariteit en paradox;
 • te kiezen uit een hele reeks oefeningen en tools die kunnen helpen om bv. een schaduwkant te verkennen, of om een verbinding aan te gaan met 2 polen;
 • inzicht te hebben in de verschillende vormen die een paradox kan aannemen.

Omdat meesterschap in het paradoxaal coachen begint bij jezelf, als persoon en als begeleider, besteden we ook aandacht aan jouw persoonlijke ontdekkingstocht. Vragen zoals deze komen hierbij aan bod:

 

 • Wie ben ik en welke polariteiten en paradoxen kenmerken mijn leven en werk?
 • Welke verborgen talenten schuilen er in mijn schaduwkanten?
 • Met welke paradoxen worstel ik in mijn begeleiderschap? (Bv. zorgen voor jezelf – zorgen voor de klant, resultaat – proces, verdieping – verbreding)

 

Tijdens de training kan je aan de slag met cases en uitdagingen die je zelf aanreikt.

 

Begeleiders

 

Ivo Brughmans

 

 

 

 

Ivo is filosoof en managementconsultant gespecialiseerd in het herontwerpen en transformeren van dienstverlenende organisaties. Hij werkt vanuit Antwerpen en Utrecht en adviseert organisaties doorheen Europa. Het verbinden van tegenpolen loopt als een rode draad door zijn leven en werk:, als filosoof bezig met praktische bedrijfskundige problemen, als Belg werkzaam in Nederland en als rationalist vertrouwend op intuïtie. In zijn vorige boek De kunst van het paradoxale leven werkte hij het ‘en-en’-perspectief uit als een radicaal alternatief voor onze huidige manier van (samen)leven. In zijn nieuw boek Paradoxaal leiderschap past hij dit ‘en-en’-denken toe op herkenbare organisatie- en managementvraagstukken, professionele en businessdilemma’s. Ivo geeft over dit onderwerp workshops en inspiratiesessies. Zie ook www.dekunstvanhetparadoxaleleven.com.

 

Silvia Derom

 

 

 

 

Als coach en trainer richt Silvia zich naar mensen “die niet in een vakje passen” of creatieve generalisten. Deze doelgroep wordt gekenmerkt door een breed interesseveld en een grote behoefte aan variatie. Thema’s zoals o.a. keuzestress – identiteitscrisissen – verstrikt zitten in zwart-wit denken, zijn voor haar dagdagelijkse kost. In het paradoxale begeleiderschap vond ze de nodige handvatten en tools om met deze complexe vraagstukken aan de slag te gaan.

 

Praktisch

 

Deze training bestaat uit 6 dagdelen, verspreid over 3 dagen:
(data nog te bepalen)

 

 

 

 

Prijs

 

950 euro (excl.BTW)
Tot 40% korting mogelijk via de KMO portefeuille voor zelfstandigen (ook bijberoep), vrije beroepers en bedrijven.

 

Zit in de prijs begrepen:

 

 • Voorbereiding aan de hand van een vragenlijst;
 • De training bestaande uit 6 dagdelen;
 • Lunch op de 3 trainingsdagen;
 • Cursusmateriaal.

 

 

Inschrijvingen

Via mail, naar Silvia Derom: silvia@creatievegeneralist.be
Graag er even bij vermelden over welke training het gaat en of je gebruik wenst te maken van de KMO P. Het is handig als je ook meteen jouw facturatiegegevens doorgeeft (naam – adres – BTW nr).

 

Meer info

 

Wil je je al onderdompelen in “de kunst van het paradoxale leven”?

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This