Nathalie Delporte

 Foto: Karla Derwael

 

Wie ben jij, het serieuze antwoord?

Loopbaan- en wandercoach in de Vlaamse Ardennen. Freelance rechterhand bij Klein Spook en Tante Rosa. Uitbater co-workingspace bij KW27.

 

Wie ben jij, het antwoord voor insiders?

Ik ben gedreven, sociaal en positief ingesteld. Variatie en flexibiliteit troef! Een groeimotor die het bos door de bomen helpt terugvinden: ik ga niet enkel voor work-life balans, maar voor life-work-work-hobby-hobby-life balans, met tussenin de nodige rust.
Ik ben een echte trotter. Ik hou van reizen, van onderweg zijn, van op verkenning gaan en verbinding zoeken. Mijn gps dient niet om de kortste weg te vinden, wel om alle mogelijke wegen te vinden naar het juiste doel. Of meerdere doelen. Als er onderweg maar nieuwe (in)zichten zijn.

 

Hoe heb jij je klaargestoomd om coach te worden?

Als maatschappelijk werker heb ik vele jaren gewerkt bij een lokale overheid. Al die tijd stonden communicatie, bemiddeling, ondersteuning en coaching bovenaan mijn takenpakket. Zelfstandig loopbaancoach worden en uit mijn vaste benoeming stappen waren een logisch gevolg van mijn honger naar meer vrijheid en flexibiliteit. Als freelancer kan ik dit combineren met nog meer passies.
Ik volgde meerdere extra opleidingen, intervisies en workshops rond loopbaanbegeleiding (Your Coach), talenten (Luk Dewulf en Silvia Derom), wandercoaching (Your Coach en Shana Cornelis van Wanderwood), tal van themagerichte workshops en natuurlijk ook de opleiding tot coach van Creatieve Generalisten (Silvia Derom).

 

Wat zijn jouw grootste troeven bij het coachen van creatieve generalisten of multipotentials? 

Ik breng graag herkenning, inzicht, aanvaarding en rust in de wirwar aan interesses, passies, talenten en rollen die een creatieve generalist typeert. Ik hou ervan om linken te leggen, en mogelijkheden te zien in de soms schijnbaar onmogelijke oefening om zo veel variatie te combineren, al dan niet professioneel.

Ik heb zelf al heel mijn leven nood aan variatie en flexibiliteit. Ik hou niet van kiezen, en wil liefst alles beleven, en graag hier en nu. Daarmee leren omgaan en de juiste job(s) vinden, is een boeiende uitdaging, en ik help graag anderen die hier mee worstelen. Ik geloof dat zo’n multi-inzetbaarheid een enorme kracht is in onze maatschappij! En ik wil deze multipotentials (en hun omgeving) daar mee van overtuigen.

En in beweging komen? Dat doen we in de natuur. Eender waar. Wandelen kan de gedachten tot rust brengen, geeft zuurstof en vrijheid om van richting te veranderen.

 

Wat verbindt jouw interesses of wat is de rode draad in jouw verhaal?

Ik geloof sterk in een betere wereld, als iedereen in zijn of haar kracht staat. Echt en oprecht. De juiste persoon op de juiste plaats, en toch ook liefst in beweging. Als trotter ben ik graag onderweg, ontmoet ik graag mensen en hou ervan om hun verhaal te horen. Omgekeerd merk ik dat mensen makkelijk naar mij toekomen om dat verhaal te vertellen. En dan motiveer ik hen om zichzelf te zien, hun talenten te leren kennen en hun hart en buikgevoel te volgen.

 

In welk type creatieve generalist (of combinatie aan types) herken jij je het meest?

Ik ben een echte jongleur: ik hou graag veel bordjes tegelijk in de lucht en kan me niet lang focussen op één taak, ik ben snel verveeld maar ben tegelijk heel trouw en loyaal aan enkele thema’s, jobs en mensen. Ik sta het meest in mijn kracht als ik al die dingen kan combineren.
Als verbinder leg ik linken, verbind ik mensen met hun krachten, maar ook mensen onderling. Iedereen kan iedereen inspireren, en daar draag ik graag aan bij.

 

Mocht je nog 5 extra levens cadeau krijgen, wie zou je dan nog allemaal willen zijn?

  • Wereldreiziger, redder van ons laatste natuurschoon
  • Architect of aannemer (met enkel duurzame materiaalsoorten)
  • Kapster
  • Bergwandelgids
  • Uitbater of medewerker van een kampeerwinkel

     

Check Nathalie’s site hier!

 

Ik vroeg je in mijn eerste coaching enkel en alleen voor ‘een schop onder mijn gat’ om eindelijk aan die zaak uit mijn dromen te starten. Ik kreeg 2 warme schouders, diepgaande gesprekken en veel meer zelfzekerheid in de plaats. Je hebt mij mezelf op een andere manier leren kennen: niet als opgever die in niets echt een specialist is, maar als creatieve generalist die geniet van afwisseling en veel dingen tegelijk doen, die projecten uitdenkt en in gang trekt, die zich vrolijk voor 200% kan smijten voor een project of job om daarna trots weer op zoek te gaan naar andere horizonten. Merci voor al dat moois!

– Sophie Van Den Eynde

Pin It on Pinterest

Share This