Ondernemen als creatieve generalist

Vanuit de verzuchting „ik vind niets dat mij blijft boeien, dus wil ik mijn eigen job uitvinden”, vestigen vele creatieve generalisten zich als ondernemer. Om dit tot een goed einde te brengen is een goed inzicht in de eigen gebruiksaanwijzing cruciaal. Wat voor soort creatieve generalist ben je dan? Eerder het seriële type, of eerder de „slashie”- variant, die verschillende dingen tegelijkertijd opneemt? Wat betekent dit dan voor jouw ondernemerschap? En wat doe je met de veelgehoorde adviezen „focus op één ding”, „kies een niche”, enz.?

Een andere uitdaging ligt hem vaak in het brengen van een helder verhaal. De vraag „En, wat doe jij” doet sowieso menig creatieve generalist huiveren, maar als ondernemer kan je er gewoon niet omheen: de vraag zal komen! Hoe krijg je het helder voor jezelf waar het om draait bij jou? Hoe pitch je jezelf zonder het gevoel te hebben dat je jezelf vastzet of tekort doet? Hoe overtuig je je tegenpartij dat je als generalist niet moet onderdoen voor jouw meer specialistische collega’s?

Ook tips rond timemanagement en het aanpakken van uitstelgedrag kunnen hier aan bod komen.

Dit programma kan als lezing of als workshop geboekt worden. Om met de verschillende subthema’s daadwerkelijk aan de slag te gaan, is een workshop-reeks bestaande uit verschillende contactmomenten aan te bevelen.

KMO portefeuille

Zelfstandigen en vrije beroepers kunnen bij mij gebruik maken van de KMO-portefeuille. De Vlaamse overheid erkent mij daarvoor als dienstverlener voor de pijlers ‘Advies’ en ‘Opleiding’.

Sinds 1 april 2016 bedraagt de subsidie voor opleiding 40% voor kleine ondernemingen en 30% voor middelgrote ondernemingen. Jaarlijks kan u voor een kleine onderneming tot €10.000 en voor een middelgrote onderneming tot €15.000 subsidies aanvragen ter ondersteuning van u opleidings- en advieskosten.

Lees meer over de KMO-portefeuille.

WENS JE MEER INFO?

Recente berichten

Jezelf uitvinden en blijven heruitvinden

Foto: Véronique Schaillée Interview en tekst: Sofie Van Volsem   Mike, maritiem verhalenverteller   Het ruime sop lonkt alweer voor Mike maar ik heb het geluk hem vandaag thuis te treffen. Mike heeft een niet alledaagse job waar ik heel benieuwd naar ben!  Met een...

Lees meer

Focus of veelheid? Een paradox ontrafeld

"Focus op één ding" "Kies gewoon iets" "Begin iets en maak het af" Focus is dé voorwaarde voor succes. Veelheid is wat afleidt van de focus, waardoor je "van alles een beetje kan, maar niets écht goed". In deze overtuiging staan beide aspecten lijnrecht...

Lees meer

Agenda

COACHCAFE Ranst - 'Paradoxaal coachen' - 14/12
>> Meer info

Training Paradoxaal coachen - 26/01, 02/03 & 20/04
>> Meer info

Pin It on Pinterest

Share This