Eerstvolgende workshop: 13 augustus – Vind de job/opdracht die bij je past

About

Mijn specialiteit? Veelzijdigheid!

Hallo! Ik ben Silvia, professioneel coach, trainer en auteur. Ik heb van mijn fascinatie voor tegenstellingen, ‘en-en-en’ verhalen en eigenlijk alles wat niet in één hokje te plaatsen is, mijn beroep gemaakt. Ik vermoed dat de fascinatie komt omwille van het verrassingsaspect dat het met zich meebrengt: het is nooit helemaal zoals je dacht dat het was. En hoewel dit voor sommigen destabiliserend kan zijn, voel ik me pas tot leven komen bij onverwachte wendingen.

Geen wonder dus dat ik me ben gaan specialiseren in een doelgroep waar veelzijdigheid troef is: creatieve generalisten, ook soms multipotentials genoemd. Ze hebben van nature een breed interesseveld, een grote behoefte aan variatie en een grote leerhonger. Ik maak hen graag bewust(er) van hun potentieel en reik hen tools aan om hun talenten om te zetten naar de praktijk. Mensen omschrijven mij ook vaak als een ‘ontwarrer’, iemand die je ziet in al jouw veelzijdigheid, maar je tegelijkertijd helpt om door het bos de bomen te zien.

Professioneel vat vol tegenstellingen

Een aantal jaren terug kwam ook het ‘paradoxale denken’ op mijn pad, dat me enorm hielp mezelf als vat vol tegenstellingen te omarmen en beter te leren spelen met mijn tegenstrijdigheden. Ik ging het al snel ook integreren in mijn werk als coach en ontwikkelde ondertussen samen met Ivo Brughmans (auteur/filosoof/consultant) handige kaders en methodieken om andere professionals te helpen in het paradoxaal vaardiger maken van individuen, teams en organisaties. Dit alles bundelden we in het boek ‘Paradoxaal Coachen, Hoe je tegenstellingen tot kracht maakt in leven, werk en teams’. Zie www.paradoxaalcoachen.com

Silvia in 6 vragen:

Wie ben jij, het serieuze antwoord & het antwoord voor insiders?

Professionele coach en zaakvoerder van de ‘Creatieve Generalist’.

Een vat vol tegenstellingen die in het ondernemen het ideale excuus heeft gevonden om constant bij te leren, altijd nieuwe dingen uit te vinden en mijn neus in andermans zaken te steken.

Hoe heb jij je klaargestoomd om coach te worden?

Naast mijn diploma sociaal werk, behaalde ik mijn postgraduaat als professionele coach bij de Arteveldehogeschool. Daarnaast ben ik ook professioneel (non-fictie) boekenverslinder.

Wat zijn jouw grootste troeven bij het coachen van creatieve generalisten of multipotentials?

Mensen dichter brengen bij hun sterktes en bij wat ze willen – professioneel ontwarrer zijn – out of the box invalshoeken inzetten – mensen van denken naar doen brengen.

Wat verbindt jouw interesses, of wat is de rode draad in jouw verhaal?

Ik word graag verrast. Niet perse met cadeautjes of feestjes (hoewel, dat ook!), maar in het leven wil ik het liefst ervaren dat de dingen niet altijd zijn zoals ze lijken. Denk aan onverwachte bestemmingen en unieke adresjes, andere culturen, maar dus ook: mensen die niet in één vakje te stoppen zijn. De veelzijdigheid in mezelf én in anderen vieren en stimuleren is DE ‘waarom’ achter mijn onderneming.

In welk type creatieve generalist (of combinatie aan types) herken jij je het meest?

Ik ben een echte ‘undercover generalist’ of seriële specialist, met een serieus ‘vrijheidszoeker’-gehalte.
Vraag je je af waar ik het over heb? Hier kan je jezelf aan een testje onderwerpen ;-)!

Mocht je nog 5 extra levens cadeau krijgen, wie zou je dan nog allemaal willen zijn?

Documentairemaker, actrice die zweert bij method-acting, antropologe die nog niet ontdekte stammen op de kaart zet, straattheaterartiest die de wereld rondreist met nog nooit eerder geziene acts, journalist.
Sorry, 5 is gewoon niet genoeg! Graag ook nog: professionele danseres, schrijfster/filosofe, wildlife expert.

Waar haal ik mijn expertise vandaan?

  • 9 jaar beluisteren van ervaringen en noden van veelzijdige profielen;
  • +500 creatieve generalisten gecoacht op levens- en loopbaanvragen, maar ook rond time- en energiemanagement en ondernemerschap;
  • Postgraduaat ‘Inspirerend Coachen’ op de Artveldehogeschool in Gent;
  • Masterclass ‘Persoons- en Zijnsvragen’ bij Jef Clement;
  • Masterclass bij Barbara Sher, auteur van ‘Refuse to choose’;
  • Opleiding rond Hoogbegaafdheid bij Hoogbloeier;
  • ‘Head coach’ bij de ‘Travak Business School’.
  • Nieuwzoeker
  • Linkenlegger
  • Leerfreak