Sofie Leemans

 

Wie ben jij, het serieuze antwoord?

Online psycholoog & coach en bezielster van De FlowFabriek, een volledig online groepspraktijk (én de eerste in België).

 

Wie ben jij, het antwoord voor insiders?

Een wereldreizigster en grote fan van vrijheid die graag in de natuur vertoeft. Sociaal en tegelijkertijd graag alleen. Doe-het-zelver en seriële uitsteller. Een creatieve generalist met doorgaans 101 ideeën, waarvan er een paar af en toe de implementatiefase halen.

 

Hoe heb jij je klaargestoomd om coach te worden?

Mijn diploma ‘licentiaat in de psychologie’, was ongetwijfeld een goede start. Die vulde ik nog aan met een extra master ‘sportpsychologie’ ter compensatie van mijn eerdere moeilijke keuze tussen ‘sportkot’ en ‘psychologie’ en omdat motivatie eigenlijk al vroeg mijn rode draad bleek en ik schreef er dan ook twee thesissen over. Daar is mijn liefde voor coaching ongetwijfeld ook ontstaan.

Verder deed ik nog een vierjarige opleiding ‘contextuele therapie’ en daar kan ik een hele resem korte opleidingen bijplakken. Ik heb namelijk de neiging om bij te leren wat ik nog niet kan, want ik wil vooral alles zelf kunnen.

 

Wat zijn jouw grootste troeven bij het coachen van creatieve generalisten of multipotentials? 

Ik ben een grote fan van ervaringsleren en van ‘out of the box’-denken. Verder een expert in mogelijkheden zien, daar waar anderen vaak enkel obstakels zien. En tot slot geloof ik in het belang en zelfs de noodzaak van creatieve generalisten inzetten in onze maatschappij die vaak met de snelheid van het licht evolueert en verandert.

 

Wat verbindt jouw interesses of wat is de rode draad in jouw verhaal?

Mijn rode draad is voor mij pas recent overduidelijk geworden, terwijl hij er eigenlijk altijd al was. Ik ben een inspirator en motivator pur sang. Het is wat ik het liefste doe en ook wat ik vaak doe zonder die bedoeling te hebben. Bv. door de wereld rond reizen en terwijl te werken of door te schrijven (een andere passie). Ik word blij van mensen in hun flow brengen. Ook niet gek dus dat ik ‘De FlowFabriek’ oprichtte.

 

In welk type creatieve generalist (of combinatie aan types) herken jij je het meest?

Ik ben een ‘vrijheidszoeker’ ten voeten uit en af en toe ook een ‘projectmatige jongleur’ en/of een ‘verbinder’.

 

Mocht je nog 5 extra levens cadeau krijgen, wie zou je dan nog allemaal willen zijn?

Een musicalactrice die de wereld rond reist; the Jane Goodall van de giraffen (en bij uitbreiding nog enkele andere dieren); schrijfster van romans, ‘serieuze non-fictie’ boeken én kinderboeken; vormgeefster of illustratrice (en dan teken ik dat kinderboek meteen zelf); organisator van ‘out of the box’-reizen naar plekken waar geen toeristen zijn; zaakvoerder van een dating bureau; … aan hoeveel zit ik…?

 

Check hier Sofie’s site!

Van het hele Rode Draden Mastermind programma, heeft de 1 op 1 begeleiding van Sofie voor mij nog het meest van al betekend. Dankzij haar inzichten, de vraagstelling en de manier waarop ze polst naar onderliggende factoren, ben ik gekomen tot een klaarder beeld van mezelf. En dat steeds op de enthousiaste, spontane manier waarmee ze lichtjes met een stokje port om het onderste uit de kan te halen. Een persoon is meer dan wat er aan de oppervlakte ligt en Sofie is er in geslaagd dat in heldere taal bloot te leggen.
 

.– Kevin De Meersman

Pin It on Pinterest

Share This