MULTIPASSIONATE COACHING ACADEMY

Onderscheid je van collega-coaches door je te specialiseren in veelzijdigheid en spreek boeiende doelgroepen aan zoals creatieve generalisten, hoogbegaafden, neuro-atypische breinen (denk aan bv. AD(H)D), high sensation seekers, enz.

Steeds meer mensen worden zich bewust van hun creatieve generalisten profiel en zijn, bij hun vragen rond loopbaan en/of ondernemerschap, op zoek naar professionals met een stevige bagage w.b. hun nood aan variatie.

Wat wordt mogelijk?

Multipassionate Coaching Academy

Kom aan boord bij de MCA en bereik de tofste klanten ooit: mensen die niet in een vakje passen. Ontwikkel een aantrekkelijk aanbod voor creatieve generalisten (en andere doelgroepen die zich herkennen in die veelzijdigheid), onderscheid je van de vele concullega’s op de markt en bouw een praktijk op dat future-proof is.

Je krijgt goed gedefinieerde (sub)doelgroepen aangereikt, waar jij een aanbod voor kan creëren (of versterken). Denk aan creatieve generalisten, multipotentials, slashies, hoogbegaafden, millenials, generatie Z, neuro-atypische breinen.

Je wordt verrast met echte vernieuwende invalshoeken en je werkt met tools en oefeningen die niet zomaar elke coach kent en gebruikt.

Je krijgt mentoring en coaching van hoog niveau om wat je leert in de Academy te vertalen naar een ijzersterk aanbod.

En als kers op de taart: je aanbod voor veelzijdige doelgroepen wordt kracht bijgezet dankzij het unieke keurmerk van de MCA!

VOOR WIE?

Coaches, adviseurs, mentoren en begeleiders die:

 • zich richten op loopbaan- en/of ondernemersvraagstukken (of dat wensen uit te bouwen),
 • op zoek zijn naar de juiste klanten voor hen,
 • zich willen onderscheiden,
 • ook onafhankelijk van de loopbaancheques willen kunnen werken (nu of in de toekomst),
 • willen uitgedaagd blijven in hun coachwerk,
 • mee willen zijn met de thema’s van vandaag & morgen en dus willen inzetten op een future-proof aanbod.

Loopbaan- en ondernemerscoach Jenni vertelt

“Mijn vorige coachopleidingen hebben zonder twijfel een goede basis gelegd, maar ik ben pas echt beginnen groeien als coach dankzij de MCA!”
Jennifer Coppieters

“Dit jaar werk ik 10 jaar als professionele coach, mijn computer en boekenkast staan vol cursussen, ik verslind podcasts en volg Silvia’s werk al van het allerprille begin. Daarom hield ik aanvankelijk de boot van de MCA wat af, want zou ik nog wel iets nieuws leren? Nu ben ik heel blij dat ik toch ben ingestapt! Niet alleen sta ik versteld van de diepgang van de opleiding, maar ook van hoe gestructureerd en behapbaar alles gebracht wordt. Dit brengt veel rust voor een kennisspons zoals ik. De tribe van de andere cursisten is een prachtige bonus, we kunnen lekker voluit onszelf zijn.”
Liesbeth Marckx

“De sessies binnen de MCA hebben mij een voelbare duw in de rug gegeven om ideeën te kiezen en uit te voeren. Bovendien heb ik zo een nieuwe doelgroep ontdekt waar ik in de toekomst graag verder op wil inzetten, nl. vrouwen met AD(H)D.”
Dorien Baele

Van kennis opbouwen naar concrete lancering!

In de Multipassionate Coaching Academy voeden we niet alleen je brein, maar coachen en mentoren we jou ook om die kennis effectief te vertalen naar je aanbod en dit op de markt te brengen. En daar stopt het niet. We geven je ook op verschillende kansen op het vlak van zichtbaarheid naar de doelgroepen.

Expertise

Alles wat je nodig hebt om coachees te begeleiden in hun veelzijdigheid en hen te leren dansen tussen focus en veelheid, uitwaaieren en afbakenen, rust en avontuur. Je hebt zicht op loopbaanmodellen en verdienmodellen die vertrekken vanuit én-én denken en je beschikt over een hele resem aan tools en downloads die je vanaf dag één kan inzetten in je begeleidingen.

Mentoring & netwerking

Maandelijkse live masterclasses, oefenmomenten en intervisieweken. Doe-sprints waar je (door Silvia zelf) begeleid wordt om een aanbod te ontwikkelen waar veelzijdige doelgroepen écht op zitten te wachten. We helpen je ook in het scherp(er) krijgen van dat aanbod zodat jij hier vlot en duidelijk over kan communiceren.

Zichtbaarheid

Zichtbaar zijn, maar ook autoriteit uitstralen als coach, is niet altijd een evidentie. Als MCA-lid krijg jij een unieke shortcut aangeboden en krijg je concrete kansen om jouw aanbod voor creatieve generalisten in de kijker te zetten en je bereik te boosten. Dit via Silvia’s kanalen (mailings, social media, website).

Toolbank & resources

De MCA begint voor jou (en je coachees) te werken vanaf dag 1 van je lidmaatschap! Via de toolbank met 100+ tools en downloads, heb jij altijd iets uit de kast te halen om je coachees een ‘wauw’-ervaring te bezorgen. Je zit nooit meer verlegen om een originele en effectieve invalshoek. Je behoudt levenslang toegang tot deze tools. Dit zijn een paar voorbeelden van wat je in de toolbank kan vinden:

Matrix loopbaanmodellen

Sneltest ‘Ben jij een creatieve generalist?’

Opnames met toegankelijke ademhalings- en meditatieoefeningen

‘Stoppen of verderdoen?’-scan

Talentenzakboekje van de creatieve generalist

Keuzes maken en prioriteiten stellen

Zone of genius ontdekken

Netwerken voor mensen die niet van netwerken houden

Van overwhelm naar concrete eerste stap

...

De modules

Experts In Every Subject

12 leermodules waar je levenslang toegang tot hebt en die focussen op alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om doelgroepen zoals creatieve generalisten (maar ook hoogbegaafden, neuro-atypische breinen zoals bv. AD(H)D, high sensation seekers, enz.) te begeleiden bij: loopbaan- en ondernemersvraagstukken; vragen rond prikkel- en energiemanagement; doelen bereiken en je ‘why’ scherp krijgen.

levenslang toegang tot de modules, inclusief toekomstige add-ons

heldere structuur & behapbare stukjes

te bekijken en beluisteren via laptop/tablet/smartphone

Diepgaande kennis van veelzijdige doelgroepen

Talent- & energie-management

Keuzestress ombuigen naar daadkracht

Tegenstellingen inzetten als kracht

Spelbrekers zoals imposter gevoelens, pleasen en perfectionisme

'Veelheid' kunnen vertalen naar concrete pistes, heldere doelen en prioriteiten

Zet je op de lijst!

Maak je graag kennis met mij en de Multipassionate Coaching Academy? Wil je graag als eerste weten wanneer er plekjes vrijkomen? Wil je uitgenodigd worden voor ‘MCA-friends’ events? Zet je snel op onze vriendenlijst!

Waarom deze academy?

Toen ik in 2014 startte als coach, was in Vlaanderen en Nederland de term ‘creatieve generalist’ zo goed als onbekend. Ik wilde en zou ze op de kaart zetten. Vandaag kan je, alleen al door op LinkedIn de zoekterm ‘creatieve generalist’ in te geven, zien dat veel mensen zich met trots op die manier omschrijven!

Het was zonder meer pionierswerk. De weinige (goed verstopte) boeken, artikels en onderzoeken die hierover bestaan, heb ik vertaald naar mijn coachingspraktijk. Om de noden en talenten van creatieve generalisten, ondernemers en werkgevers beter te begrijpen, interviewde ik verschillende experten die me interessante invalshoeken op het thema konden bieden.

Maar vooral: ik deed bakken praktijkervaring op. Ondertussen coachte ik + 500 generalisten! Het doel? Hen bewust maken van hun potentieel en hen begeleiden in het waarmaken ervan. Wat hiervoor nodig is, heb ik stap voor stap ontdekt tijdens die boeiende gesprekken en coachingsessies. Daardoor kon ik patronen blootleggen en de typische struikelblokken voor creatieve generalisten identificeren. Tegelijk leerde ik hoe ze die obstakels kunnen tackelen en wat de vaardigheden zijn die maken dat een creatieve generalist kan floreren.

Ik ging ook nog ruimer exploreren en verdiepte me tevens in het thema van het ‘paradoxaal denken’. Menig creatieve generalist omschrijft zich nl. als vat vol tegenstellingen. Hoe je daarmee omgaat en dat als een kracht leert inzetten, daar schreef ik, samen met Ivo Brughmans, over in mijn boek ‘Paradoxaal Coachen, hoe je tegenstellingen tot kracht maakt in leven, werk en teams’. Ik ontwikkelde mijn eigen tools en methodieken om bij jezelf en bij je coachees een ‘paradox mindset’ aan te kweken.

Al deze kennis en expertise wil ik met jou delen via de Multipassionate Coaching Academy.

Misschien zit jij nog met een vraag?

FAQ

Wat moet ik precies begrijpen onder 'creatieve generalisten'?

Creatieve generalisten zijn mensen met een breed interesseveld en bestaan uit vele, soms tegenstrijdige, ‘facetten’. Daarom vinden ze het vaak moeilijk om zich op een éénduidige manier te omschrijven. Ook keuzes maken vinden ze best uitdagend. Ze zijn niet in één hokje te plaatsen, behalve misschien dan ik het hokje van ‘ik voel me anders dan de rest’.

Wie herkent zich nog in de beschrijving van 'creatieve generalist'?

We merken dat mensen met AD(H)D kenmerken zich vaak herkennen in een aantal uitdagingen die de creatieve generalist typeert. idem met hoogbegaafdheid of de combiantie ‘high sensation seeker’ en ‘hoogsensitiviteit’. In essentie gaat het over omgaan met veelheid, en het vinden van een optimaal prikkelniveau: niet over-, maar zeker ook niet onderprikkeld zijn.

Ik ben een businesscoach, is dit dan ook interessant voor mij?

Zeker! Wellicht heb jij al klanten gehad bij wie de vragen zoals ‘benoem jouw niche’, ‘wat zal jouw focus zijn de komende 3 jaar?’, enz. niet goed landden? In de Multipassionate Coaching Academy leer je hoe dat komt en welke benaderingen beter werken.

Haal ik ook als therapeut en/of psycholoog voldoende uit de Academy?

Ben je een therapeut of psycholoog die ook graag coachend werkt, dan zal je hier veel inzichten halen om je (veelzijdige) klanten nog beter te ondersteunen. Je kan hen helpen hun generalistische natuur beter te begrijpen en te aanvaarden, en je krijgt handvatten om hen nadien richting actie te begeleiden.

Wat als ik graag deel wil uitmaken van het coachnetwerk van de creatieve generalist?

Het coachnetwerk is een klein netwerk aan coaches die het coachteam vormen van de ‘creatieve generalist’. Dit zijn de coaches die een plek krijgen op de website en naar wie ik doorverwijs. Deelnemen aan de Multipassionate Coaching Academy kan een opstap zijn naar het coachteam. Bij interesse gaan we hierover het gesprek aan.

Wanneer staan de live online masterclasses gepland?

De eerstvolgende data voor de masterclasses zijn:

23/5, 13/6, 11/7, 29/8 van 19u30 tot 21u

22/9: Offline dagopleiding

20/10, 17/11, 15/12 van 12u30 tot 14u

Wat zijn de data voor de intervisiemomenten (telkens 1u)?

Elk kwartaal houden we een intervisieweek. De data voor de volgende zomer-intervisieweek:

 

Wat als ik niet aanwezig kan zijn om één van de live-momenten?

Geen nood, die worden opgenomen zodat je de sessie nadien nog kan inhalen.

Welke masterclasses kan ik ondertussen al uitgesteld bekijken wanneer ik me lid maak?
 • Liefde voor leren en financiële stabiliteit;
 • Rode draden spotten in de veelheid;
 • Paradoxale vaardigheden;
 • Moet ik stoppen of doorbijten?;
 • Interview met ‘Positivoloog’ Maaike Verstraete;
 • Interview met auteur, therapeut en Zenboeddhist Tom Hannes;
 • Nerd stuff voor multipassionates (tools en apps die ons het leven makkelijker maken);
 • Doelgroepen bepalen met een twist;
 • Hoe ziet future-proof coachen eruit?;
 • Levensdoelen stellen en prioriteiten formuleren;
 • Je coachees tot rust laten komen met relaxatie-expert Cindy Maas (inclusief opnames met oefeningen die je kan delen met je coachees);
 • Je ideale loopbaan vormgeven met Carole Viaene;
 • Financiële intelligentie met Bart Abbeloos.
 • Oefensessie met de polariteiten-opstelling.
 • Gesprek met Saskia Klaaysen van ‘Prikkels bijten niet’.
 • Je coachee uit de gouden kooi helpen.
 • Uitstelgedrag.
 • Systemisch kijken met Jo Lefevere.
 • Omgaan met ADD: getuigenis van een coachee.
Wat als ik wat achterstand oploop en een bepaalde maand geen tijd kan vrijmaken voor de module?

Voor de modules heb je onbeperkte toegang. Je kan dus alles op je eigen ritme bekijken, en vooral: je kan in functie van waar je op een bepaald moment op botst, de gepaste module of tool uit de MCA halen.

Ik vind verbinding heel belangrijk. Vind ik dat terug in een online opleiding?

We werken vooral online, maar doen dat op een heel verbindende manier. We faciliteren ontmoeting en uitwisseling op verschillende manieren: vorming van buddy-groepjes, communiceren via het (privé) forum op het leerplatform, we organiseren intervisieweken, enz. Dit zijn de dingen die wij faciliteren, maar je kan zelf nog verder gaan en ook offline ontmoetingen tot stand brengen met je collega’s. Wij gaan op en top voor een leuke sfeer en het creëren van een familiegevoel!