MULTIPASSIONATE COACHING ACADEMY

De Multipassionate Coaching Academy brengt coaches (en andere hulpverleners) samen met een boon voor mensen die niet in een hokje passen! Dit online programma combineert inhoud, netwerk én business. Zodat je niet alleen je veelzijdige klanten helpt floreren, maar ook je eigen pad als hulpverlener boeiend houdt!

 

 • Je krijgt een antwoord op de vraag ‘wat is mijn doelgroep?’, of je breidt jouw huidige klantenbestand uit!
 • Jij coacht een doelgroep* die voor jou niet te eng aanvoelt en je blijft boeien. *creatieve generalisten, multipotentials, slashies, polymaths, hoogbegaafden
 • Je maakt jouw coaching en zaak future-proof!
 • Je krijgt plots een resem collega’s met wie je: cases kan bespreken; sparren; bijleren; samenwerken.
 • Je wil niet het zoveelste herkauwde opleidingsprogramma volgen, maar je wilt verrast worden met echte vernieuwende content.
 • Je werkt graag met tools en oefeningen die niet zomaar elke coach kent en gebruikt, kortom: je onderscheidt je graag van jouw concullega’s!
 • Je krijgt tools en kant-en-klare programma’s aangereikt waarmee jij je klanten nog beter kan bedienen én passieve inkomsten kan genereren. Je leest het goed: wat jij investeert in de Academy, kan je als je wilt vrij snel terugverdienen (en meer)!

 

Waarom deze Academy?

 

Toen ik in 2014 startte als coach, was in Vlaanderen en Nederland de term ‘creatieve generalist’ zo goed als onbekend. Ik wilde en zou ze op de kaart zetten. Vandaag kan je, alleen al door op LinkedIn de zoekterm ‘creatieve generalist’ in te geven, zien dat veel mensen zich met trots op die manier omschrijven!

Het was zonder meer pionierswerk. De weinige (goed verstopte) boeken, artikels en onderzoeken die hierover bestaan, heb ik vertaald naar mijn coachingspraktijk. Om de noden en talenten van creatieve generalisten, ondernemers en werkgevers beter te begrijpen, interviewde ik verschillende experten die me interessante invalshoeken op het thema konden bieden.

Maar vooral: ik deed bakken praktijkervaring op. Ondertussen coachte ik + 500 generalisten! Het doel? Hen bewust maken van hun potentieel en hen begeleiden in het waarmaken ervan. Wat hiervoor nodig is, heb ik stap voor stap ontdekt tijdens die boeiende gesprekken en coachingsessies. Daardoor kon ik patronen blootleggen en de typische struikelblokken voor creatieve generalisten identificeren. Tegelijk leerde ik hoe ze die obstakels kunnen tackelen en wat de vaardigheden zijn die maken dat een creatieve generalist kan floreren.

Ik ging ook nog ruimer exploreren en verdiepte me tevens in het thema van het ‘paradoxaal denken’. Menig creatieve generalist omschrijft zich nl. als vat vol tegenstellingen. Hoe je daarmee omgaat en dat als een kracht leert inzetten, daar schreef ik, samen met Ivo Brughmans, over in mijn boek ‘Paradoxaal Coachen, hoe je tegenstellingen tot kracht maakt in leven, werk en teams’.

Al deze kennis en expertise wil ik met jou delen via de Multipassionate Coaching Academy.

 

Voor wie is dit?

 

Coaches, adviseurs, mentorenen begeleiders die:

 • 1 op 1 werken en/of online programma’s uitwerken;
 • creatieve generalisten nog beter willen kunnen bedienen;
 • ook interesse hebben in de doelgroep van hoogbegaafden, high sensation seekers, maar ook millenials bv.;
 • hun bestaande klantenbestand willen uitbreiden met coachees die ‘niet in een hokje passen’;
 • steeds op zoek zijn naar nieuwe insteken en originele tools en werkvormen;
 • nood hebben aan steeds blijven bijleren en zichzelf niet willen ‘vastzetten’;
 • willen uitwisselen met collega’s en deel uitmaken van een community.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

 

 • Je krijgt een jaar lang toegang tot een professionele leeromgeving, waar elke maand een module vrijgegeven wordt. Zo word jij niet overdonderd met content en kan je alles stapsgewijs tot jou nemen.
 • Elke module is een opleiding op zich. De opbouw en volgorde is goed doordacht, het zal voelen als een logische flow.
 • Je wordt elke maand uitgenodigd voor een live online masterclass, dat afwisselend gericht zal zijn op inhoud, en op intervisie met je collega’s. Regelmatig komen gastensprekers op bezoek (👉 stuk voor stuk mensen aan wiens lippen je zal hangen!)
 • Jij krijgt toegang tot ALLE tools, werkbladen en opnames die ik tot nu toe maakte.
 • Je kan met je collega’s uitwisselen in het (besloten) forum gekoppeld aan de leeromgeving én je krijgt de optie om deel uit te maken van een buddy unit (3p.)
 • Je kan aan dit alles ook via een handige app!

Wat leer je?

 

✓ Een goed inzicht in wat een creatieve generalist is (en wat niet);

✓ Dat de ene generalist de andere niet is, wat de verschillende types zijn en wat hun specifieke noden zijn;

✓ Anders kijken naar loopbaanmodellen en wat er voor welk type generalist kan werken;

✓ Wat typische vragen zijn van creatieve generalisten op zoek naar coaching en hoe je deze vragen kan benaderen;

✓ De belemmerende overtuigingen die een generalist het meest in de weg komen te zitten;

✓ Hoe je bij creatieve generalisten talenten kan spotten; inclusief mijn tips & ervaringen w.b. bestaande talententools;

✓ Je coachees begeleiden naar meer energie;

✓ Creatieve generalisten die zeggen ‘Ik heb geen idee wat ik wil gaan doen‘ uit hun knoop helpen;

✓ Idem voor de klanten die zeggen ‘Ik heb téveel ideeën over wat ik wil gaan doen‘;

✓ Hoe je verwarrende verhalen kan helpen ontwarren;

✓ Je coachees van denken naar doen brengen;

✓ Hoe je van tegenstellingen een kracht kan maken en hoe je anderen hierin kan begeleiden.

✓ Maar ook… hoe jij ZELF als multipassionate coach je loopbaan/onderneming zo vorm kan geven dat het jou kan blijven uitdagen!

 

Welke modules komen aan bod?

 

Iedere maand wordt een nieuwe module vrijgegeven. Je zal telkens een mix vinden van theorie én van concrete werkvormen & tools. Sommige modules worden verrijkt met opnames van reallife coachingsgesprekken. De inhoud beperkt zich niet tot loopbaankwesties (of dat nu in loondienst is of als ondernemer), maar gaat over een leven creëren waar je coachees zich ten volle in kunnen ontplooien. Het eerste jaar van je lidmaatschap staat dit op het programma:

Wil je meer gedetailleerde info over de modules? Klik hier

 

Module 1

De doelgroep kennen als geen ander

Module 2

Talent- en energie management

Module 3

Breed gaan & opties genereren

Module 4

Concretiseren & prioriteiten stellen

Module 5

Externe breinen inzetten & netwerken

Module 6

Van denken naar doen

Module 7

Van een enkelvoudige naar een meervoudige identiteit

Module 8

Spelen met tegenstellingen (intro)

Module 9

Spelen met tegenstellingen (herkennen & benoemen)

Module 10

Spelen met tegenstellingen (toelaten & waarderen)

Module 11

Spelen met tegenstellingen (combineren & integreren)

Module 12

Addertjes onder het gras (imposter syndroom, pleasen, perfectionisme …)

 

 

Hoe schrijf ik me in?

 

Op elk moment kan jij starten als student van de Multipassionate Coaching Academy!

 

✔️ In deze Academy zitten eigenlijk 5 volwaardige opleidingen vervat (verdeeld over 12 maanden of 12 modules): ‘De creatieve generalist ontrafeld’; ‘Maak het potentieel van jouw coachee zichtbaar’; ‘Je coachee begeleiden naar een loopbaan die bij hem past’; ‘zelfkennis & identiteit’ en ‘Paradoxaal Coachen’. De werkelijke totale waarde van deze opleidingen bedraagt maar liefst 4200 euro (excl. BTW), maar jij betaalt slechts 1400 euro (excl. BTW).

✔️ Naast opleiding, worden een hele resem aan praktische tools en werkvormen aangereikt die je meteen kan inzetten tijdens je coachings.

✔️ Je wordt ingewijd in het ‘Paradoxaal Coachen‘, een benadering dat (gezien de tijdsgeest waar we inzitten) meer dan ooit ‘hot’ is en uiteraard veel breder kan ingezet worden dan ‘enkel’ bij creatieve generalisten.

✔️ Je krijgt een inkijk ‘achter de schermen’ en je kan Silvia aan het werk zien tijdens een paar reallife (online) coachings.

✔️ Je wordt bovendien opgenomen in een community van coaches die alvast één ding met jou gemeenschappelijk hebben: veelzijdigheid als een troef zien!

✔️ Elke maand krijg je de kans om live uit te wisselen met je collega’s. Je kan concrete cases aanbrengen. Ook vragen en cases over jouw traject als ondernemer/coach krijgen een plek.

✔️ Je krijgt toegang tot ALLE tools die ik ontwikkelde en je mag deze vrij gebruiken en delen met je coachees. Ook videomateriaal dat normaal gezien niet vrij toegankelijk is, kan jij bekijken en delen met je klanten.

✔️ Enkel leden van de Academy kunnen doorstromen naar het coachnetwerk van de creatieve generalist. Kijk in de FAQ voor meer info hierover.

✔️ Ook exclusief voor de leden: mogelijkheid om partner te worden voor ons online Rode Draden programma en je eerste (of extra) passieve inkomsten te genereren.

 

Silvia en ik zijn ongeveer gelijktijdig als zelfstandig coach en ondernemer gestart. Van bij de start was ik geïntrigeerd en geïnteresseerd door de keuze voor ‘de creatieve generalist’ als ankerpunt van haar professionele activiteiten. Silvia is een kampioen in het aanbrengen van een theoretisch concept op een heel toepasselijke behapbare manier. Dankzij haar opleidingen leerde ik mezelf nog beter kennen als creatieve generalist en als coach. Silvia is heel gul in het delen van haar kennis en wijsheid. Om van de boekenreferenties nog maar te zwijgen!

– Inge Van Waesberghe

Toen ik Silvia’s uiteenzetting over de creatieve generalist voor het eerst hoorde, vielen voor mij alle puzzelstukjes in elkaar. Eindelijk kon ik wat anderen zagen als een gebrek aan consistentie in mijn werk en leven ombuigen naar iets om te omarmen. Het bleek zelfs een sterkte. De verschillende trainingen die ik intussen bij haar volgde rond het thema boden me toegankelijke en heel praktische handvatten om zelf mee aan de slag te gaan, samen met mijn klanten. Ze verbindt met gemak de ‘losse eindjes’ en brengt haar kennis en inzichten op een dynamische manier over.
Dankbaar voor alles wat ik al van haar heb kunnen leren en nog steeds leer.

– Nele Pessemier

Ik ben enorm dankbaar dat Silvia op mijn pad gekomen is. Als coach en als collega. Silvia begrijpt als geen ander de kunst van het ontrafelen. Ze brengt samenhang in mijn soms nogal onsamenhangende gedachten en haalt de kern eruit. Ze slaagt er ook telkens in om concepten (en mensen) aan elkaar te linken en op een heel down to earth manier over te brengen. 

– Sofie Leemans

De opleidingen van Silvia zijn een aanrader voor mensen die écht out-of-the-box willen leren, denken en werken met hun klanten en die zelf ook out-of-the-boxdenkers of-doeners zijn. Silvia is even genereus met kennis en methodieken als met menselijke warmte. Niet enkel haar aanpak is origineel, ook de plekken waar ze je mee naartoe neemt en de mensen uit haar netwerk waarmee ze je in contact brengt, wijken serieus af van de platgetreden paden. Een heerlijke verademing…

– Ilse Schorrewegen

Toen ik zoveel jaren terug voor het eerst een info-avond volgde bij Silvia over de ‘creatieve generalist’ ging voor mij het licht aan. Eindelijk begreep ik het! Ik hing aan haar lippen, Silvia was voor mij de expert in een gebied waar ik nog nooit van gehoord had! En tegelijk was het zo eenvoudig, ze bracht ervaring, literatuur, onderzoeksinfo en de meest onnozele praktische voorbeelden samen alsof het niets was. In de jaren erop, volgde ik verschillende workshops en opleidingen, en voor mij klopte het allemaal, het kroop in mijn vel als mens, als coach, en ik hang nog steeds aan haar lippen.
Silvia is een wandelende bibliotheek, ze put uit jaren ervaring, en ze spreekt en schrijft over haar core business alsof ze nooit wat anders gedaan heeft. Dankbaar!

– Nathalie Delporte

Silvia is heel gul in het delen van kennis, niet zoals vele opleidingen waar je met het gevoel achterblijft dat de opleiders toch nog meer weten en het achterste van hun tong niet laten zien. Als persoon is ze zeer joviaal en toegankelijk, wat meteen voor een heel veilige leeromgeving zorgt. Ze is geen coach die vanop een voetstuk staat te vertellen wat ze allemaal weet. Sterker nog, ze geeft deelnemers het gevoel dat zij ook nog van hen kan leren en dat is heel aangenaam. Verwacht zeer praktische, bruikbare tools en niet enkel abstracte kennis.

– Veerle Mertens

 

Misschien zit jij nog met een vraag?

 

Wat moet ik precies begrijpen onder ‘creatieve generalisten’?

Creatieve generalisten zijn mensen met een breed interesseveld en bestaan uit vele, soms tegenstrijdige, ‘facetten’. Daarom vinden ze het vaak moeilijk om zich op een éénduidige manier te omschrijven. Ook keuzes maken vinden ze best uitdagend. Ze zijn niet in één hokje te plaatsen, behalve misschien dan ik het hokje van ‘ik voel me anders dan de rest’.

 

Kan ik wat jij aanreikt ook gebruiken bij coachees die geen creatieve generalisten zijn?

Absoluut! Wat je aanleert zal je coachees sowieso beter voorbereiden op de steeds sneller veranderende wereld waar we inzitten. Kunnen omgaan met complexiteit en met tegenstrijdigheden wordt nl. één van de belangrijkste vaardigheden van de toekomst.

 

Ik ben een businesscoach, is dit dan ook interessant voor mij?

Zeker! Wellicht heb jij al klanten gehad bij wie de vragen zoals ‘benoem jouw niche’, ‘wat zal jouw focus zijn de komende 3 jaar?’, enz. niet goed landden? In de Multipassionate Coaching Academy leer je hoe dat komt en welke benaderingen beter werken.

 

Haal ik ook als therapeut en/of psycholoog voldoende uit de Academy?

Ben je een therapeut of psycholoog die ook graag coachend werkt, dan zal je hier veel inzichten halen om je (veelzijdige) klanten nog beter te ondersteunen. Je kan hen helpen hun generalistische natuur beter te begrijpen en te aanvaarden, en je krijgt handvatten om hen nadien richting actie te begeleiden.

 

Wat als ik graag deel wil uitmaken van het coachnetwerk van de creatieve generalist?

Het coachnetwerk is een klein netwerk aan coaches die het coachteam vormen van de ‘creatieve generalist’. Dit zijn de coaches die een plekje krijgen op de website en naar wie ik doorverwijs. Deelnemen aan de Multipassionate Coaching Academy is geen garantie dat je kan opgenomen worden in het netwerk, maar is wel een eerste voorwaarde. Daarnaast hangt het af van de beschikbare plekken, maar ook van de samenstelling van de groep (zo kijk ik bv. ook naar complementariteit in stijlen, interessegebieden, enz. zodat we een divers gezelschap kunnen blijven). Hierover gaan we het gesprek aan.

 

Wanneer staan de live online masterclasses gepland?

We treffen elkaar (online) van 12u30 tot 14u, op deze dagen in 2021: 3/8 – 7/9 – 5/10 – 2/11 – 7/12
Voor 2022 staan de volgende data reeds gepland: 13/1 – 17/2 – 17/3 (wordt aangevuld)

 

Welke masterclasses kan ik ondertussen al uitgesteld bekijken wanneer ik me lid maak?

 

 • Liefde voor leren en financiële stabiliteit;
 • Rode draden spotten in de veelheid;
 • Paradoxale vaardigheden;
 • Stoppen of doorbijten?;
 • Interview met ‘Positivoloog’ Maaike Verstraete.
 • Interview met auteur, therapeut en Zenboeddhist Tom Hannes.
 • Doelgroepen bepalen met een twist.

 

Wat als ik niet aanwezig kan zijn op één van de live-momenten?

Geen nood, die worden opgenomen zodat je de sessie nadien nog kan inhalen.

 

Wat als ik wat achterstand oploop en een bepaalde maand geen tijd kan vrijmaken voor de module?

Je hebt een heel jaar de tijd om met de materialen bezig te zijn, dus je kan gerust de volgende maand 2 modules verwerken. Eénmaal een module gereleased, blijft die de rest van het jaar (van je lidmaatschap) toegankelijk.

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This