Ontketen je potentieel als coach voor creatieve generalisten!

En coach mensen die jou energie geven

 

 

 

;

Gaat dit over jou? Dan is de Multipassionate Coaching Academy dé plek om jouw coachingskills naar het volgende niveau te brengen!

Je merkt dat jouw gebruikelijke coachtools bij een bepaald ‘type’ mensen niet goed werkt en je wil ook hen kunnen vooruithelpen. Of je zit al even in het vak en je merkt dat het jou allemaal niet meer zo erg uitdaagt.
Of misschien wil je je graag onderscheiden van de duizenden loopbaancoaches die vooral afhankelijk zijn van de loopbaancheques om hun praktijk draaiende te houden? En wil je vooral klanten aantrekken die voor een échte verandering willen gaan?

Iets of meerdere dingen uit dit lijstje herkenbaar? Dan is het hoog tijd dat jij leert de tofste klanten ooit te coachen en zelf bakken energie uit je werk haalt!

Op zoek naar meer variatie en uitdaging in je werk?

Graag je coachingpraktijk verrijken én meer voldoening vinden in je interacties met klanten?

Wil jij je graag onderscheiden in het coachinglandschap?

Wil jij graag een antwoord bieden op de veranderende behoeftes van coachees en zo futurproof werken?

Wil je coachees helpen omgaan met een omgeving dat steeds ambiguer en fluïder wordt?

Wil jij je de kunst van het begeleiden van creatieve generalisten eigen maken?

Gaat dit over jou? Dan is de Multipassionate Coaching Academy dé plek om jouw coachingskills naar het volgende niveau te brengen!

Hoe klinkt dit?

MCA creatieve generalisten

Je opent met plezier jouw agenda want die is gevuld met afspraken met de leukste klanten ooit. Je begrijpt de psyche van creatieve generalisten, hun uitdagingen en ambities. Jouw diepgaande kennis helpt hen bij het navigeren door hun unieke reis.

Dankzij jouw coachingsvaardigheden kan jij je toespitsen op hun unieke behoeften. Je valt op en trekt klanten aan, zelfs buiten de landsgrenzen, allemaal te danken aan jouw specialisatie.

Aan het einde van je dag heb je nog voldoende energie voor je leven naast je werk.

In de Multipassionate Coaching Academy profiteer je van diepgaande kennis over creatieve generalisten en ontvang je bewezen strategieën om je coachingpraktijk te laten groeien. Je ontdekt niet alleen hoe je klanten aantrekt, maar ook hoe je ze behoudt voor duurzaam succes.

Wat maakt de MCA uniek?

7

Ervaringsgericht leren

Geen theoretisch gezwets! Onze modules zijn ontworpen voor praktisch leren, zodat je direct waarde kunt toevoegen aan jouw coachingspraktijk.

7

We spreken elkaars taal!

Sluit je aan bij een exclusieve gemeenschap van coaches die zich richten op creatieve generalisten. Netwerk, deel inzichten en groei samen.

7

Community van CG's

Grijp jouw kansen om jouw aanbod in de kijker te zetten bij Silvia’s actieve community van meer dan 3000 creatieve generalisten.

“Nog maar halfweg in de Academy en ik heb al meer geleerd dan in mijn opleidingen tot professioneel coach en loopbaancoach. Silvia deelt ook echt AL haar ervaring en kennis.”

Elke Spinnewyn

“Ik ben door de opleiding gevlogen, niet alleen omdat ik een kennisspons ben, maar ook omdat het enorm interessant is. Silvia is constant bezig met hoe ze haar coaches nóg beter kan helpen en hoe ze de cursus nóg beter kan maken.”

Lotte Vanhalst

VOOR JOU?

Jij bent een coach, adviseur, mentor of begeleider die:

 • zich richt op loopbaan- en/of ondernemersvraagstukken (of dat wenst uit te bouwen),
 • op zoek is naar de juiste klanten,
 • zich wil onderscheiden,
 • onafhankelijk van de loopbaancheques wil werken (nu of in de toekomst),
 • wil uitgedaagd blijven in je coachwerk,
 • mee wil zijn met de thema’s van vandaag & morgen,
 • wil inzetten op een future-proof aanbod.

MCA-lid en loopbaan- en ondernemerscoach Jenni vertelt

“Mijn vorige coachopleidingen hebben zonder twijfel een goede basis gelegd, maar ik ben pas echt beginnen groeien als coach dankzij de MCA!
Jennifer Coppieters

“Dit jaar werk ik 10 jaar als professionele coach, maar ben heel blij dat ik toch ben ingestapt! Ik sta versteld van de diepgang van de opleiding, maar ook van hoe gestructureerd en behapbaar alles gebracht wordt. Dit brengt veel rust voor een kennisspons zoals ik. De tribe van de andere cursisten is een prachtige bonus, we kunnen lekker voluit onszelf zijn.”
Liesbeth Marckx

“De sessies binnen de MCA hebben mij een voelbare duw in de rug gegeven om ideeën te kiezen en uit te voeren. Bovendien heb ik zo een nieuwe doelgroep ontdekt waar ik in de toekomst graag verder op wil inzetten, nl. vrouwen met AD(H)D.”
Dorien Baele

Waarom de MCA uniek is!

In de Multipassionate Coaching Academy voeden we niet alleen je brein, maar coachen en mentoren we jou ook om die kennis effectief te vertalen naar je aanbod en dit op de markt te brengen. En daar stopt het niet. We geven je ook op verschillende kansen op het vlak van zichtbaarheid naar de doelgroepen.

Expertise

Alles wat je nodig hebt om coachees te begeleiden in hun veelzijdigheid en hen te leren dansen tussen focus en veelheid, uitwaaieren en afbakenen, rust en avontuur. Je hebt zicht op loopbaanmodellen en verdienmodellen die vertrekken vanuit én-én denken en je beschikt over een hele resem aan tools en downloads die je vanaf dag één kan inzetten in je begeleidingen.

Mentoring & netwerking

Regelmatige live masterclasses, oefenmomenten en intervisieweken. Doe-sprints waar je (door Silvia zelf) begeleid wordt om een aanbod te ontwikkelen waar veelzijdige doelgroepen écht op zitten te wachten. We helpen je ook in het scherp(er) krijgen van dat aanbod zodat jij hier vlot en duidelijk over kan communiceren.

Zichtbaarheid

Zichtbaar zijn, maar ook autoriteit uitstralen als coach, is niet altijd een evidentie. Als MCA-lid krijg jij een unieke shortcut aangeboden en krijg je concrete kansen om jouw aanbod voor creatieve generalisten in de kijker te zetten en je bereik te boosten. Dit via Silvia’s kanalen: mailings, social media, website, en niet te vergeten: de jaarlijkse Week van de Creatieve Generalist.

Onderscheid je van collega-coaches door je te specialiseren in veelzijdigheid en spreek boeiende doelgroepen aan zoals creatieve generalisten, hoogbegaafden, neuro-atypische breinen (denk aan bv. AD(H)D), high sensation seekers, enz.

Steeds meer mensen worden zich bewust van hun creatieve generalisten profiel en zijn, bij hun vragen rond loopbaan en/of ondernemerschap, op zoek naar professionals met een stevige bagage w.b. hun nood aan variatie.

Wat wordt mogelijk?

Kom aan boord bij de MCA en bereik de tofste klanten ooit: mensen die niet in een vakje passen. Ontwikkel een aantrekkelijk aanbod voor creatieve generalisten (en andere doelgroepen die zich herkennen in die veelzijdigheid), onderscheid je van de vele concullega’s op de markt en bouw een praktijk op dat future-proof is.

Je krijgt goed gedefinieerde (sub)doelgroepen aangereikt, waar jij een aanbod voor kan creëren (of versterken). Denk aan creatieve generalisten, multipotentials, slashies, hoogbegaafden, millenials, generatie Z, neuro-atypische breinen.

Je wordt verrast met echte vernieuwende invalshoeken en je werkt met tools en oefeningen die niet zomaar elke coach kent en gebruikt.

Je krijgt mentoring en coaching van hoog niveau om wat je leert in de Academy te vertalen naar een ijzersterk aanbod.

En als kers op de taart: je aanbod voor veelzijdige doelgroepen wordt kracht bijgezet dankzij het unieke kwaliteitslogo van de MCA!

(Dorien Baele)

De inhoud

Experts In Every Subject

12 leermodules waar je levenslang toegang tot hebt en die focussen op alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om doelgroepen zoals creatieve generalisten (maar ook hoogbegaafden, neuro-atypische breinen zoals bv. AD(H)D, high sensation seekers, enz.) te begeleiden bij: loopbaan- en ondernemersvraagstukken; vragen rond prikkel- en energiemanagement; doelen bereiken en je ‘why’ scherp krijgen.

Pssst… In de FAQ vind je een lijstje met de exacte inhoud van de 12 modules en 119 lessen 😉!

Dit zijn de 7 grote thema's die aan bod komen in de leermodules:

Diepgaande kennis van veelzijdige doelgroepen.

Talent– en energiemanagement.

Van keuzestress naar helderheid.

Van denken naar doen gaan.

Externe breinen inzetten & netwerken als hefboom voor creatieve generalisten.

Alert zijn (en omgaan met) spelbrekers zoals imposter gevoelens, pleasen en perfectionisme.

Tegenstellingen inzetten als kracht.

Word ook coach van CG’s!

START NU!

♥ Meteen levenslang toegang tot alle modules, tools en resources

♥ Een jaar lang mentoring van Silvia op het online platform

♥ Een jaar lang toegang tot de masterclasses (9/jaar)

♥ Een jaar lang toegang tot de intervisie-momenten (4x per jaar – 3x online, 1x in-het-echt)

♥ Twee DOE-sprints met mentoring van Silvia – de eerste start op 22 januari 2024

♥ Zichtbaarheid en mentoring tijdens de Week van de Creatieve Generalist ’24

♥ Gezamenlijk ‘afstudeermoment’ in-het-echt

 

Kies het betaalplan dat best bij jou past:

12 betalingen van 230€ (excl. BTW) of
éénmalige betaling van 2475€ (excl. BTW)

Silvia: jouw begeleidsterWaarom deze Academy?

In 2014 stond ik als startende coach voor een uitdaging: de term ‘creatieve generalist’ was vrijwel onbekend in Vlaanderen en Nederland. Gedreven om deze veelzijdige groep in de schijnwerpers te zetten, verslond ik de weinige (en goed verstopte!) boeken, artikels en onderzoek. Ik vertaalde dat naar mijn coachingpraktijk en ontwikkelde de nodige tools en hulpmiddelen voor deze groep. Ik deed bakken praktijkervaring op en coachte al meer dan 500 generalisten.

Vandaag -met trots, jawel!- zie ik meer dan 3000 creatieve generalisten deel uitmaken van mijn community: een krachtige beweging van denkers, doeners en dromers.

De vraag naar gepaste begeleiding blijft stijgen. Daarom lanceerde ik de Multipassionate Coaching Academy. Ik geloof dat creatieve generalisten de begeleiding verdienen die past bij hun unieke reis, en daarom train ik andere coaches om deze groeiende gemeenschap te ondersteunen.

Ik wil jou niet alleen als coach zien bloeien, maar zie jou ook graag als waardevolle schakel in het begeleiden van creatieve generalisten. Welkom bij de Multipassionate Coaching Academy, waar we samen een positieve impact creëren op het leven van de tofste klanten ooit.

 

DOE-SPRINTS!

Twee keer per jaar doen we samen een sprint om jouw aanbod concreet te maken. We zetten korte termijn doelen en dankzij laagdrempelige a-synchrone groepscoaching help ik jou gestart te raken, met een concreet iets naar buiten te komen. De startende coach halen we wat uit de comfortzone, de meer gevorderden grijpen dit aan om hun aanbod scherper te stellen of uit te breiden.

Doel? Meer klanten, meer omzet!

De eerstvolgende DOE-sprint staat gepland voor 22 januari.

Dorien: ‘Dankzij de DOE-sprint kreeg ik mijn doelgroep heel helder: vrouwen met ADHD, en kreeg mijn aanbod concrete vorm – de input van Silvia en de anderen was daarbij cruciaal’

Veerle: ‘”Wat voor mij het sterkst is, is de aanmoediging en het feit dat je een lieve, maar wel kordate 😁 schop onder je gat krijgt van Silvia en de collega’s om ook effectief iets te gaan doen. Ik heb toch altijd een duwtje nodig om van denken naar doen te gaan en de DOE-sprint heeft me daar heel erg bij geholpen!”

Meer professionaliteit & zichtbaarheid

Kwaliteitslabel

Wanneer jij een selectie van de modules binnen de MCA afwerkt kan jij dit kwaliteitslabel aan jouw palmares toevoegen en kom jij op deze website terecht op de overzichtspagina van de MCA coaches.

Jouw aanbod in de schijnwerpers

Deelname aan De Week van de Creatieve Generalist als coach met mogelijkheid om eigen emaillijst uit te breiden dankzij jouw freebie!

Eline: ‘Een super-ervaring! Ik voel dat ik gegroeid ben. Ik ben uit mijn comfortzone gegaan, heb een aantal belemmerende overtuigingen en faalangst moeten opzij zetten, om uiteindelijk een heel goede ervaring gehad te hebben!

Nog meer zichtbaarheid

Voor afgestudeerde MCA-leden:
♥  vermelding onder de sectie ‘coaches’ op deze website
♥  verwijzing naar de coaches-pagina in 3 emails in mijn emailcarroussel die elke 20 dagen naar 3000+ CG’s gaat
♥  mail naar mijn emailbestand na het afstudeermoment waarbij alle individuele coaches in de kijker worden gezet
♥  individuele afgestudeerde coaches in de kijker op mijn socials

Liesbeth: ‘Ik ben zoooo blij met het soort klanten die via jou komen! Het zijn echt de leukste, ik ben er ontroerd zot content van, heel dankbaar dat jij op mijn pad kwam en daardoor al dit moois!’

Klaar om CG’s te coachen?

START NU!

♥ Meteen levenslang toegang tot alle modules, tools en resources

♥ Een jaar lang mentoring van Silvia op het online platform

♥ Een jaar lang toegang tot de masterclasses (9/jaar)

♥ Een jaar lang toegang tot de intervisie-momenten (4x per jaar – 3x online, 1x in-het-echt)

♥ Twee DOE-sprints met mentoring van Silvia – de eerste start op 22 januari 2024

♥ Zichtbaarheid en mentoring tijdens de Week van de Creatieve Generalist ’24

♥ Gezamenlijk ‘afstudeermoment’ in-het-echt

 

Kies het betaalplan dat best bij jou past:

12 betalingen van 230€ (excl. BTW) of
éénmalige betaling van 2475€ (excl. BTW)

Misschien zit jij nog met een vraag?

Waarom zijn creatieve generalisten zo anders om te coachen?

Creatieve generalisten hebben een unieke set eigenschappen en uitdagingen die coaching een boeiende en tegelijkertijd complexe taak maken. We focussen in de MCA op de kennis en tools die creatieve generalisten helpen om hun veelzijdigheid te omarmen en te helpen bij het vinden van hun richting. Bij deze doelgroep ligt de nadruk op hoe ze hun diverse talenten in de praktijk kunnen brengen, terwijl er ook rekening gehouden wordt met hun behoefte aan variatie zonder  overprikkeld te geraken.

De coaches die kiezen voor de MCA geven vaak aan dat ze voelen dat hun ‘klassieke’ coachtools en -vragen bij die veelzijdige doelgroepen minder (tot niet) effectief zijn.

Welke data moet ik vrijhouden?

Er zijn vier in-het-echt momenten waar we jou als lid van de MCA het liefst ook bijhebben natuurlijk!
19 januari: kick-off
10 juni: intervisie
27 september: live-dag Week van de Creatieve Generalist
25 oktober: feestelijk afstudeermoment

Verder zijn er nog de masterclasses en online intervisies, maar die worden als opname ook ter beschikking gesteld mocht je je op die momenten niet vrij kunnen maken.

We bezorgen je sowieso een Google kalender om aan jouw agenda toe te voegen.

Ik volgde reeds een coaching opleiding en een loopbaanopleiding, ga ik hier in de MCA nog wel iets leren?

Wel, om te starten: geen enkele coachopleiding focust zo hard op dat ‘omgaan met veelheid’. Je specialiseert je in die veelzijdige doelgroepen op een manier dat je nergens anders zal doen ;-). Bovendien gaan wij voor een 360° aanpak, we coveren jouw noden als coach op zoveel mogelijk vlakken: aanreiken van kennis, een kant-en-klare toolbank die je vanaf dag 1 kan inzetten, opgenomen worden in een community van collega-coaches, geholpen worden in je ondernemerschap én last but not least: concrete kansen om je aanbod zichtbaar te maken bij de doelgroep.

Ik ben een businesscoach, is dit dan ook interessant voor mij?

Zeker! Wellicht heb jij al klanten gehad bij wie de vragen zoals ‘benoem jouw niche’, ‘wat zal jouw focus zijn de komende 3 jaar?’, enz. niet goed landen? In de Multipassionate Coaching Academy leer je hoe dat komt en welke benaderingen beter werken.

Haal ik ook als therapeut en/of psycholoog voldoende uit de Academy?

Ben je een therapeut of psycholoog die ook graag coachend werkt, dan zal je hier veel inzichten halen om je (veelzijdige) klanten nog beter te ondersteunen. Je kan hen helpen hun generalistische natuur beter te begrijpen en te aanvaarden, en je krijgt handvatten om hen nadien richting actie te begeleiden.

Ik ben niet zo gek op het hele online gebeuren, hoe past de MCA hier een mouw aan?

Door 4 offline bijeenkomsten te organiseren per jaar :-)! Dit versterkt de verbinding en de betrokkenheid wanneer we online werken. Daarnaast  faciliteren we ontmoeting en uitwisseling op verschillende manieren: vorming van buddy-groepjes, communiceren via het (privé) forum op het leerplatform, we organiseren intervisieweken, enz. Dit zijn de dingen die wij faciliteren, maar je kan zelf nog verder gaan en nog extra offline ontmoetingen tot stand brengen met je collega’s. Wij gaan op en top voor een leuke sfeer en het creëren van een familiegevoel!

Hoeveel tijd moet ik vrijmaken om door al het materiaal te geraken?

Allereerst, je hebt levenslang toegang tot het materiaal. Dat wil zeggen dat je er telkens naar terug kan indien nodig, afhankelijk van het topic of waar je je op dat moment wil in verdiepen. Je kan dus perfect door de modules gaan volgens je noden (en jouw agenda-ruimte) van het moment! No stress dus.

Maar dat wil niet zeggen dat we het ‘laten hangen’ ;-)! Tijdens de eerste DOE!-sprint die vijf weken duurt zet ik jullie aan om zo veel mogelijk van het materiaal te verwerken, al is het in versneld tempo (lang leve de speed x2 setting!). Je hebt in die sprint ook een persoonlijk lijntje met mij.

119 lessen in 12 modules? Dat is enorm om te verwerken, dat lukt me nooit denk ik!

Ik snap je gevoel, en tuuuurlijk hebben we hier goed over nagedacht ;-)!

De modules gaan als een trein en zijn heel behapbaar, dat ten eerste. Maar vooral: we helpen jou om je leerdoelen helder te definiëren zodat je heel gericht door de inhoud kan gaan. Niet alles hoeft nl. meteen!

Ook heb je levenslang toegang tot de leermodules + de toolbank, waardoor je dus die leerdoelen echt kan afstemmen op wat jij op dat moment nodig hebt en je niet onnodig opgejaagd wordt door een toegang die bijna afloopt.

 

Wat is de precieze inhoud van het materiaal?

Wel, je vroeg er om! 😀
Onderstaande inhoudstabel geeft weer wat je in het kennisluik van de MCA kan vinden op ons leerplatform. Dit blijft levenslang ter beschikking. Dit wordt dan tot leven gebracht op het discussieforum, tijdens de intervisies, de DOE!-sprints en onze in-het-echt-samenkomsten.

Intro: Welkom
Welkom!
Silvia’s verhaal

Module 1: De doelgroep kennen als geen ander
Wat is een creatieve generalist?
Doet me ook denken aan…
Een sneltest: ben jij een creatieve generalist?
Synoniemen
Creatieve generalist of multigetalenteerd?
Creatieve generalist = hoogbegaafd?
Tegelijkertijd op het gaspedaal én de rem drukken
Wat is een creatieve generalist NIET?
De verschillende type creatieve generalisten
Loopbaanmodellen
Soorten verbinders
Typische belemmerende overtuigingen
Veel voorkomende vragen en/of problemen
Prikkeldraadwoorden en inspirerende vragen
FAQ over creatieve generalisten
Manifest
Lees- en videomateriaal
Doe de test!

Module 2: Talent- en energiemanagement
Voor je start
Talent, over wat hebben we het?
Belemmerende overtuigingen
Veel voorkomende talenten
Nieuwfreak
Ideeënfontein
Ontrafelaar
Kennisspons
Toekomstdenker
Een talentengesprek voeren
Online assessments & boekentips
Red zone alert
Goed talentenmanagement
Energiemanagement is meer dan enkel talenten!
Prikkelmanagement

Module 3: Breed gaan & opties genereren
Jezelf heruitvinden in 4 stappen
Waarom breed gaan belangrijk is
Je coachee heeft haast
Belemmerende overtuigingen
Ondergesneeuwde verlangens blootleggen
Opties, opties en nog eens opties!
Het is meer dan alleen maar ‘nadenken over’
Challenge!

Module 4: Concretiseren & prioriteiten stellen
Over deze module
Wat is keuzestress
Belemmerende overtuigingen
Een gezonde relatie met ‘tijd’
De ‘basics’ helder hebben
Strategie #1: de energiescan heeft altijd gelijk
Strategie #2: de cijfers laten spreken
Strategie #3: zinvolheid als kompas
Strategie #4: het ‘ik’ relativeren
Strategie #5: het onbewuste inzetten
Strategie #6: de pragmatische aanpak
Strategie #7: minder introspectie, meer experimenteren

Module 5: Externe breinen inzetten & netwerken
Waarom dit meer is dan een ‘nice to have’
Belemmerende overtuigingen i.v.m. netwerken en externe breinen inzetten
Ik wil/durf geen hulp vragen
Breng je netwerk in kaart
Schakel externe breinen in
Kijk naar jezelf door de ogen van anderen
Netwerk volgens jouw talenten en maak het leuk!
Durf te vragen Challenge

Module 6: Van denken naar doen
Waarom dit veel meer aandacht verdient
Hoe herken je een coachee die dringend toe is aan actie?Belemmerende overtuigingen die hier opduiken
Wanneer angst voor verandering in de weg zit
Public ennemy #1: uitstelgedrag!
Een betere versie van jezelf
Die eerste stap
Zijn dromen bedrog?
Spelbrekers & hulpbronnen
Jouw omgeving: een niet te onderschatten impact
Challenge voor jou!

Module 7: Van een enkelvoudige naar een meervoudige identiteit
Verschillende ‘ikken’ in één persoon
Kan je jezelf wel kennen?
Het gevaar van het ‘ware zelf’
Zijn creatieve generalisten complexer?
Meervoudig denken over identiteit
Challenge

Module 8: Spelen met tegenstellingen (intro)
Meet Ivo!
What’s in a name?
Het paradoxale mensbeeld
De basisprincipes van het paradoxale denken
Waar biedt het paradoxaal coachen een antwoord op?
De stappen in het paradoxaal coachen
Het vervolg

Module 9: Spelen met tegenstellingen (herkennen & benoemen)
Het belang van ‘herkennen & benoemen’
Je eigen polariteiten onder de loep nemen
Vaardig(er) worden in het herkennen & benoemen
Aan de slag met een acuut spanningsveld
Toepassing op je coachees
Vragen over ‘herkennen & benoemen’
Bibliotheek ‘herkennen & benoemen’

Module 10: Spelen met tegenstellingen (toelaten & waarderen)
Start
Vaardig(er) worden in het ‘toelaten & waarderen’
Opwarmertje: bij welke polariteit voel jij weerstand?
De case van Sofie
Coachvragen & opstelling
Hobbels op de weg
Toepassing op je coachees
Vragen over ‘toelaten & waarderen’
Bibliotheek ‘toelaten & waarderen’

Module 11: Spelen met tegenstellingen (combineren & integreren)
Het belang van ‘spelen & combineren’
Paradoxale principes
Zelfreflectie
Vaardig(er) worden in het ‘spelen & combineren’
Een vat vol tegenstellingen
Overgangsfases
Spelen met polariteiten #1
Spelen met polariteiten #2
Spelen met polariteiten #3
Bibliotheek

Module 12: Addertjes onder het gras
Het probleem zit vaak elders
Emotiemanagement
Imposter gevoelens
Fouten durven maken
Help, mijn coachee zet geen stappen
This is the end… (or a new begin)

Wat als ik wat achterstand oploop en geen tijd kan vrijmaken voor de module?

Voor de modules heb je onbeperkte toegang. Je kan dus alles op je eigen ritme bekijken, en vooral: je kan in functie van waar je op een bepaald moment op botst, de gepaste module of tool uit de MCA halen.

Wat betekent ‘levenslange’ toegang tot de materialen?

Levenslang wil zeggen: voor de hele levensduur van de cursus. Geen zorgen, ik ben nog ver van het idee om met pensioen te gaan en de cursus op te doeken. Als het ooit zo ver is, wordt je daar ruim van te voren van op de hoogte gesteld zodat je indien nodig nog modules kan afwerken/herbekijken/materialen kan downloaden.

Wat is een DOE!-sprint? Wat haal ik daar uit?

Een DOE!-sprint duurt ongeveer 5 weken. De eerste sprint start op 22 januari en focust er zich op om jou door zo veel mogelijk van het materiaal te begeleiden. De tweede sprint start op 22 april en hier is het doel om gestart te raken, met een concreet aanbod naar buiten te komen. De startende coach halen we uit de comfortzone, de meer gevorderden grijpen dit aan om hun aanbod scherper te stellen of uit te breiden. Denk aan doelgroepbepaling, testen van concept, scherpstellen van idee,…

Begeleiding en mentoring door Silvia voor beide sprints gebeurt via Voxer-coaching waarbij op specifieke data de deuren van haar virtuele kantoor voor een aantal uren open gaan en je kan binnen- en buitenlopen zoals het jou het beste past. Geen nood om op een vast tijdstip achter je computer te zitten dus!

Vanaf wanneer kan ik gebruik maken van het kwaliteitslabel?

Om het label te ontvangen, vragen wij dat je:

– modules 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 – 13 afgerond hebt;
– minimum masterclasses 12 – 14 – 18 – 24 (uitgesteld) bekijkt;
– een aanbod hebt gericht naar creatieve generalisten (*) ergens online terug te vinden. Dit aanbod is helder geformuleerd, juist geformuleerd (bv. hoe je de doelgroep beschrijft is correct en genuanceerd)
– (*) Dit aanbod mag ook gericht zijn naar een sub-doelgroep zoals bv. hoogbegaafden, mensen met : AD(H)D; combi HSP/HSS; enz. Bij twijfel check je met Silvia.

Wanneer staan de live online masterclasses gepland?

De eerstvolgende data voor de masterclasses zijn:

2023: 17/11 en 15/12 van 12u30 tot 14u
2024: 19/1 (offline!) – 26/2 – 25/3 – 15/4 – 13/5 – 17/6 – 2/9 – 11/10 – 29/11

Wat zijn de data voor de intervisiemomenten (telkens 1u)?

Elk kwartaal houden we een intervisieweek. Voor 2024 zijn dat de weken van:
– 11 maart
– 10 juni (offline intervisie!)
– 9 september
– 9 december

De exacte momenten spreken we onderling af, maar dit zijn alvast al de weken waarin ze plaatsvinden.

Hoe zijn de intervisies georganiseerd?

Tijdens de intervisieweken worden telkens tussen 2 à 4 online momenten geprikt waarbij we ons samen buigen over een intervisievraag van één van de coaches. We werken telkens een uurtje samen, en je kan kiezen of je voor één, voor meerdere, of alle momenten intekent :).

Wat als ik niet aanwezig kan zijn op één van de live-momenten?

Geen nood, alles wat we live via Zoom doen wordt opgenomen zodat je de sessie nadien nog kan inhalen.
We hebben vier “in-het-echt”-momenten die vanzelfsprekend niet in te halen zijn, blokkeer de data dus alvast in je agenda!

Begrijp ik het goed dat jij ook voor mijn visibiliteit als coach zorgt? Hoe dan?

Ja! Ik beschik over een netwerk van meer dan 3000 creatieve generalisten die ik bereik via email, mijn socials en de ‘Week van de Creatieve Generalist’. Als lid van de MCA krijg je de kans om tijdens die week jezelf in de kijker te zetten met een topic of een tool waaraan je een freebie kan koppelen zodat je zelf je netwerk kan uitbreiden. In 2023 namen meer dan 800 mensen deel aan dit event en voor 2024 hebben we zelfs plannen om een digitale goodiebag weg te geven en een livedag te organiseren. Hier wil je toch gewoon bij zijn?

Afgestudeerde MCA-leden komen op mijn website terecht onder ‘Coaches’, een pagina waar ik in mijn email-carroussel die naar de 3000+ leden gaat regelmatig naar verwijs.
Een specifieke email gaat ook uit met alle afgestudeerde coaches in de kijker na het afstudeermoment én ik besteed individuele aandacht aan elke alumni op mijn Instagram.

Kan ik voor fiscale redenen mijn bijdrage splitsen over 2023 en 2024?

Zeker, neem hiervoor contact op via email: silvia@creatievegeneralist.be

Het is niet echt het moment, kan ik later nog instappen?

Dat kan zeker, maarrrrrrrr…

Je mist al die mooie bonussen, op zich zijn die al meer dan 1000€ waard! Plus, je behoudt levenslang toegang tot alle materialen in de MCA, je kan dus helemaal op eigen tempo, wanneer het jou het beste past aan de slag.

Hoe makkelijk en hoe vaak heb ik rechtstreekse toegang tot Silvia?

– tijdens de live-dag op 19 januari 2024
– tijdens de intervisies (4x per jaar)
– tijdens de DOE-sprints (2x per jaar, gedurende 5 weken via Voxer-coaching)
– en doorlopend natuurlijk via het forum op het leerplatform

Waaruit bestaan de bonussen als ik inschrijf voor 15 januari?

♥ Live kick-off op 19 januari, met accountability/buddy matching, een niet te missen tombola, een eerste master class, networking en…?

♥ Zachte zichtbaarheid: Live (online) masterclass met Lies van FotofoLies over jouw ‘zichtbaarheidsidentiteit’: ontdek wie je wil zijn als je zichtbaar bent (en wie niet) en blijf zo dicht bij jezelf.

♥ Veerle Boutique Finance: masterclass over hoe je een winstgevend plan maakt voor jouw onderneming en daar ook privé de vruchten van plukt.

♥ Zet je eerste stap om in orde te zijn met de GDPR wetgeving: Veerle Steyaert bezorgt je een template + video om je register in orde te brengen (= het eerste document dat bij een controle wordt opgevraagd!)

♥ Verdien aan je freebie, webinar met Cindy Maas

♥ Online cursus: Marketing voor Multipreneurs

♥ Online cursus: Multi-Way of Life

♥ Toegang tot het archief van de voorbije masterclasses van de MCA (25+)

 

Wat gaan we doen tijdens de livedag op 19 januari?

De livedag gaat door op 19 januari in Aalst, van 10u tot 16u. We werken nog aan vorm en inhoud, maar het volgende staat al vast: kennismaken eerst en vooral! We doen aan accountability buddy matching als je dat wil. Ook de eerste masterclass staat dan gepland en we houden een goede ouwerwetse tombola met fantastische prijzen die jou verder helpen in jouw ondernemerschap. 

Wat leer ik in de Multi Way of Life cursus?

Een happy creatieve generalist voelt zich geïnspireerd en energiek en ervaart een mooie wisselwerking tussen enerzijds rondfladderen, en anderzijds voldoende focus hebben. Om tot dit punt te komen, is het belangrijk dat je jouw nood aan afwisseling goed begrijpt en dat je een goede ‘prikkelmanager’ wordt.

Met deze cursus zet je jouw behoefte aan afwisseling om naar een kracht. Je leert ook wat voor jou voedende prikkels zijn en hoe je die kan inzetten om je goed in je creatieve generalisten-vel te blijven voelen.

Waaruit bestaat de Marketing voor Multipreneurs cursus?

Multipreneur zijn, het vraagt toch wel een iets andere kijk op hoe je met marketing & communicatie aan de slag gaat. Enter deze cursus! Ik help jou om een strategie uit te stippelen die past bij jouw veelzijdige natuur, en om je niet te laten verlammen door de ‘standaard’ adviezen die de ronde doen. We hebben het over:

– storytelling en pitchen
– niche -omdenken
– alles op 1 site of voor elk ‘merk’ een apart kanaal?
– “Help, ik haat marketing!”: strategieën om aan marketing te doen op een manier die bij je past.

In het bonuspakket zitten ook opnames van voorbije masterclasses. Welke zijn dat?

Het zijn er meer dan 20!

 • Liefde voor leren en financiële stabiliteit;
 • Rode draden spotten in de veelheid;
 • Paradoxale vaardigheden;
 • Moet ik stoppen of doorbijten?;
 • Interview met ‘Positivoloog’ Maaike Verstraete;
 • Interview met auteur, therapeut en Zenboeddhist Tom Hannes;
 • Nerd stuff voor multipassionates (tools en apps die ons het leven makkelijker maken);
 • Doelgroepen bepalen met een twist;
 • Hoe ziet future-proof coachen eruit?;
 • Levensdoelen stellen en prioriteiten formuleren;
 • Je coachees tot rust laten komen met relaxatie-expert Cindy Maas (inclusief opnames met oefeningen die je kan delen met je coachees);
 • Je ideale loopbaan vormgeven met Carole Viaene;
 • Financiële intelligentie met Bart Abbeloos.
 • Oefensessie met de polariteiten-opstelling.
 • Gesprek met Saskia Klaaysen van ‘Prikkels bijten niet’.
 • Je coachee uit de gouden kooi helpen.
 • Uitstelgedrag.
 • Systemisch kijken met Jo Lefevere.
 • Omgaan met ADD: getuigenis van een coachee.
Wauw, het beweegt wel enorm in die MCA! Een lijstje met ALLE data zou handig zijn ;-)!

Haha, ja, dat snap ik ;-)! Hier komt ie (voor 2024):

19/1: live kick-off nieuwe leden + eerste masterclass (offline!)
22/1 – 23/2: DOE-sprint 1
26/2 (12u30): masterclass 2
11/3- 15/3: intervisieweek
25/3 (12u30): masterclass 3
15/4 (19u30): masterclass 4
22/4 – 24/5: DOE-sprint 2
13/5 (19u30): masterclass 5
10/6: intervisie (offline!)
17/6 (19u30): masterclass 6
2/9 (19u30): masterclass 7
9/9 – 13/9: intervisieweek
23-27/9: week van de Creatieve Generalist
27/9: livedag en afsluiter Week van de Creatieve Generalist (offline!)
11/10 (12u30): masterclass 8
25/10: feestelijk afstudeermoment (offline!)
29/11 (12u30): masterclass 9
9-13/12: intervisieweek

Een goed gevulde agenda :-)! Je bent vrij om aan te sluiten wanneer jij wil (en kan) uiteraard. In totaal zijn er dus 4 offline, ‘in-het-écht’- momenten. De andere momenten zijn live, maar online. Van de masterclasses zullen er telkens replays voorzien worden.

Schrijf in en we bezorgen je ook een kalender om aan je digitale agenda toe te voegen 🙂

Mijn vraag is hier niet aan bod gekomen?

Neem dan contact op via mail: silvia@creatievegeneralist.be of via de chatbox onderaan rechts op deze website.