MULTIPASSIONATE COACHING ACADEMY

Coachees begeleiden in veelzijdigheid, hen leren dansen tussen focus en veelheid, uitwaaieren en afbakenen, rust en avontuur. Je klaarstomen voor nieuwe doelgroepen en nieuwe vraagstukken die vaak te maken hebben met complexiteit.

 

Maar ook: als hulpverlener geprikkeld en uitgedaagd blijven en bouwen aan verdienmodellen die je niet vastzetten. Jezelf omringen met collega-professionals die, net als jij, radicaal kiezen voor én-én denken en onconventionele paden.

 

Dat is de Multipassionate Coaching Academy.

Wat wordt mogelijk met de Multipassionate Coaching Academy?

 

 • Vuurwerk in je hoofd! Maar dan op een leuke manier ;-).
 • Je krijgt één of meerdere niches aangereikt, waardoor jij meer focus kan brengen in je zaak, of net jouw huidige klantenbestand kan uitbreiden!
 • Jij coacht een doelgroep* die voor jou niet te eng aanvoelt en je blijft boeien. *creatieve generalisten, multipotentials, slashies, hoogbegaafden, millenials, generatie Z (ook neurodiversiteit wordt geëxploreerd!)
 • Je biedt een antwoord op de uitdagingen die zo typisch zijn voor vandaag (en morgen): keuzestress – blijven bijleren – omgaan met complexiteit – overwhelm –  …
 • Je zit nooit meer verlegen om een frisse invalshoek wanneer een traject lijkt te haperen.
 • Teamgevoel! Je krijgt plots een tribe aangereikt met wie je: cases kan bespreken, sparren, bijleren, samenwerken.
 • Je wordt verrast met echte vernieuwende content en je werkt graag met tools en oefeningen die niet zomaar elke coach kent en gebruikt. Kortom: je onderscheidt je graag van jouw concullega’s!
 • Je krijgt tools en kant-en-klare programma’s aangereikt waarmee jij je klanten nog beter kan bedienen.
 • Je bent vrij in waar en wanneer je je verdiept in de materie. Zo heb je bv. toegang tot alles via een simpele app!

Waarom deze Academy?

 

Toen ik in 2014 startte als coach, was in Vlaanderen en Nederland de term ‘creatieve generalist’ zo goed als onbekend. Ik wilde en zou ze op de kaart zetten. Vandaag kan je, alleen al door op LinkedIn de zoekterm ‘creatieve generalist’ in te geven, zien dat veel mensen zich met trots op die manier omschrijven!

Het was zonder meer pionierswerk. De weinige (goed verstopte) boeken, artikels en onderzoeken die hierover bestaan, heb ik vertaald naar mijn coachingspraktijk. Om de noden en talenten van creatieve generalisten, ondernemers en werkgevers beter te begrijpen, interviewde ik verschillende experten die me interessante invalshoeken op het thema konden bieden.

Maar vooral: ik deed bakken praktijkervaring op. Ondertussen coachte ik + 500 generalisten! Het doel? Hen bewust maken van hun potentieel en hen begeleiden in het waarmaken ervan. Wat hiervoor nodig is, heb ik stap voor stap ontdekt tijdens die boeiende gesprekken en coachingsessies. Daardoor kon ik patronen blootleggen en de typische struikelblokken voor creatieve generalisten identificeren. Tegelijk leerde ik hoe ze die obstakels kunnen tackelen en wat de vaardigheden zijn die maken dat een creatieve generalist kan floreren.

Ik ging ook nog ruimer exploreren en verdiepte me tevens in het thema van het ‘paradoxaal denken’. Menig creatieve generalist omschrijft zich nl. als vat vol tegenstellingen. Hoe je daarmee omgaat en dat als een kracht leert inzetten, daar schreef ik, samen met Ivo Brughmans, over in mijn boek ‘Paradoxaal Coachen, hoe je tegenstellingen tot kracht maakt in leven, werk en teams’. Ik ontwikkelde mijn eigen tools en methodieken om bij jezelf en bij je coachees een ‘paradox mindset’ aan te kweken.

Al deze kennis en expertise wil ik met jou delen via de Multipassionate Coaching Academy.

 

Voor wie is dit?

 

Coaches, adviseurs, mentorenen begeleiders die:

 • 1 op 1 werken en/of online programma’s uitwerken;
 • creatieve generalisten (maar ook hoogbegaafden, high sensation seekers, millenials,…) nog beter willen kunnen bedienen;
 • hun bestaande klantenbestand willen uitbreiden met coachees die ‘niet in een hokje passen’;
 • steeds op zoek zijn naar nieuwe insteken en originele tools en werkvormen;
 • nood hebben aan blijven bijleren en zichzelf niet willen ‘vastzetten’;
 • op zoek zijn naar een beleving i.p.v. ‘gewoon’ een opleiding.
 • houden van een complete, holistische aanpak: een opleiding dat inhoud, community en zakelijke groei naadloos laat samengaan.

“Ik maakte me onlangs de bedenking hoe waardevol de MCA wel is. Ik heb hier al zoveel uitgehaald, zoveel waardevolle info, links en oefeningen. Het is een opleiding en platform waar je eigenlijk levenslang toegang tot wil hebben :-).”

– Jennifer Coppieters

“Dit is de eerste coachopleiding die ik volg waar je zoveel concrete tools en sheets in handen krijgt. Je hebt het gewoon maar uit de kast te plukken wanneer je er nood aan hebt. Voor mij is duidelijk geworden dat de MCA een volwaardige coachopleiding is, met tools en inzichten die zowel voor een startende als een gevorderde coach goud waard zijn.”

– Elke Spinnewyn

Silvia en ik zijn ongeveer gelijktijdig als zelfstandig coach en ondernemer gestart. Van bij de start was ik geïntrigeerd en geïnteresseerd door de keuze voor ‘de creatieve generalist’ als ankerpunt van haar professionele activiteiten. Silvia is een kampioen in het aanbrengen van een theoretisch concept op een heel toepasselijke behapbare manier. Dankzij haar opleidingen leerde ik mezelf nog beter kennen als creatieve generalist en als coach. Silvia is heel gul in het delen van haar kennis en wijsheid. Om van de boekenreferenties nog maar te zwijgen!

– Inge Van Waesberghe

Toen ik zoveel jaren terug voor het eerst een info-avond volgde bij Silvia over de ‘creatieve generalist’ ging voor mij het licht aan. Eindelijk begreep ik het! Ik hing aan haar lippen, Silvia was voor mij de expert in een gebied waar ik nog nooit van gehoord had! En tegelijk was het zo eenvoudig, ze bracht ervaring, literatuur, onderzoeksinfo en de meest onnozele praktische voorbeelden samen alsof het niets was. In de jaren erop, volgde ik verschillende workshops en opleidingen, en voor mij klopte het allemaal, het kroop in mijn vel als mens, als coach, en ik hang nog steeds aan haar lippen.
Silvia is een wandelende bibliotheek, ze put uit jaren ervaring, en ze spreekt en schrijft over haar core business alsof ze nooit wat anders gedaan heeft. Dankbaar!

– Nathalie Delporte

Toen ik Silvia’s uiteenzetting over de creatieve generalist voor het eerst hoorde, vielen voor mij alle puzzelstukjes in elkaar. Eindelijk kon ik wat anderen zagen als een gebrek aan consistentie in mijn werk en leven ombuigen naar iets om te omarmen. Het bleek zelfs een sterkte. De verschillende trainingen die ik intussen bij haar volgde rond het thema boden me toegankelijke en heel praktische handvatten om zelf mee aan de slag te gaan, samen met mijn klanten. Ze verbindt met gemak de ‘losse eindjes’ en brengt haar kennis en inzichten op een dynamische manier over.
Dankbaar voor alles wat ik al van haar heb kunnen leren en nog steeds leer.

– Nele Pessemier

Ik ben enorm dankbaar dat Silvia op mijn pad gekomen is. Als coach en als collega. Silvia begrijpt als geen ander de kunst van het ontrafelen. Ze brengt samenhang in mijn soms nogal onsamenhangende gedachten en haalt de kern eruit. Ze slaagt er ook telkens in om concepten (en mensen) aan elkaar te linken en op een heel down to earth manier over te brengen.

– Sofie Leemans

De opleidingen van Silvia zijn een aanrader voor mensen die écht out-of-the-box willen leren, denken en werken met hun klanten en die zelf ook out-of-the-boxdenkers of-doeners zijn. Silvia is even genereus met kennis en methodieken als met menselijke warmte. Niet enkel haar aanpak is origineel, ook de plekken waar ze je mee naartoe neemt en de mensen uit haar netwerk waarmee ze je in contact brengt, wijken serieus af van de platgetreden paden. Een heerlijke verademing…

– Ilse Schorrewegen


“Dit jaar werk ik 10 jaar als professionele coach, mijn computer en boekenkast staan vol cursussen, ik verslind podcasts en volg Silvia’s werk al van het allerprille begin. Daarom hield ik aanvankelijk de boot van de MCA wat af, want zou ik nog wel iets nieuws leren? Nu ben ik heel blij dat ik toch ben ingestapt! Niet alleen sta ik versteld van de diepgang van de opleiding, maar ook van hoe gestructureerd en behapbaar alles gebracht wordt. Dit brengt veel rust voor een kennisspons zoals ik. De tribe van de andere cursisten is een prachtige bonus, we kunnen lekker voluit onszelf zijn. ‘Echte’ mensenkennis krijg je in de MCA, en mooie vriendschappen en samenwerkingen.”

– Liesbeth Marckx

3 vliegen in één klap

De Multipassionate Coaching Academy bestaat zelf – hoe kan het ook anders- uit verschillende lagen. Wanneer jij inschrijft, krijg je toegang tot deze drie verschillende luiken, en dat gedurende een gans jaar:

Mary Poppins' bag

Door sommige leden ook wel de ‘snoepwinkel’ genoemd ;-). Jij loopt vanaf nu, net als Mary Poppins, rond met een grote zak die jou toelaat de juiste invalshoek, het helpende inzicht, de rakende coachvraag of de geestverruimende tool in te zetten op het juiste moment. Concreet vul je die zak met wat je aangereikt krijgt in de modules van de MCA en de grote toolbank. Je kan dit ook het coachinhoudelijk stuk van de MCA noemen.

Let's connect

Op een jaar tijd krijg je de kans om écht iets op te bouwen met je collega- MCA’ers. We zetten in op uitwisseling en op samenwerking, via: het besloten forum in de leeromgeving (no Facebook needed!); de intervisieweken (3x per jaar); de live masterclasses (1x per maand) en de buddy-matching (op vraag).

Partner'up

Mag het voor jou nog een stapje verder gaan? Ook dat kan! Leden van de MCA krijgen de kans om deel te nemen aan onze ‘Week van de creatieve generalist’ (jaarlijks) en daar hun aanbod in de kijker te zetten. Ook kan je je kandidaat stellen om: het coachteam van de creatieve generalist te vervoegen; partner te worden in een aantal online programma’s die we ontwikkelden (zoals bv. ‘Vind je rode draad’ en ‘Multi way of life’).

De toegang tot “Mary Poppins’ bag” is levenslang! Let’s connect en Partner’Up zijn samen verlengbaar na een jaar.

Wat leer je?

 

✓ Een goed inzicht in veelzijdige profielen, zoals creatieve generalisten, hoogbegaafden die zich herkennen als ‘multitalent’, mensen die kenmerken van HSP en high sensation seeking combineren, enz.

✓ Hoe je coachees kan helpen om hun ideaal prikkelniveau te vinden (en te behouden);

✓ Meer zicht op future proof en loopbaanmodellen en verdienmodellen die vertrekken vanuit én-én denken;

✓ De belemmerende overtuigingen die het meest in de weg komen te zitten;

✓ Hoe je bij die veelzijdige profielen talenten kan spotten; inclusief mijn tips & ervaringen w.b. bestaande talententools;

✓ Tools en inzichten die je kan inzetten bij doelgroepen met complexe vraagstukken zoals ondernemers, leidinggevenden, intrapreneurs, …

✓ Je coachees begeleiden naar meer energie en waarom alleen naar talenten kijken niet voldoende is om dat te bereiken;

✓ Coachees die zeggen ‘Ik heb geen idee wat ik wil gaan doen‘ uit hun knoop helpen;

✓ Idem voor de klanten die zeggen ‘Ik heb téveel ideeën over wat ik wil gaan doen‘;

✓ Hoe je verwarrende verhalen kan helpen ontwarren;

✓ Je coachees van denken naar doen brengen;

✓ Hoe je van tegenstellingen een kracht kan maken en hoe je anderen hierin kan begeleiden. Hiervoor baseer ik me op het materiaal dat ik zelf ontwikkelde samen met auteur en filosoof Ivo Brughmans. Uniek dus!

✓ Maar ook… hoe jij ZELF als multipassionate coach je loopbaan/onderneming zo vorm kan geven dat het jou kan blijven uitdagen!

 

Welke modules komen aan bod?

 

Er zijn 12 modules, waarvan je zelf kan kiezen of je meteen toegang krijgt tot alles, of de modules dripping-gewijs vrijkomen. Je zal telkens een mix vinden van theorie én van concrete werkvormen & tools. Sommige modules worden verrijkt met opnames van reallife coachingsgesprekken. De inhoud beperkt zich niet tot loopbaankwesties (of dat nu in loondienst is of als ondernemer), maar gaat over een leven creëren waar je coachees zich ten volle in kunnen ontplooien. Dit staat op het programma:

Wil je meer gedetailleerde info over de modules? Klik hier
Kijk zeker ook eens in de FAQ voor het overzicht aan masterclasses die je staan op te wachten de MCA!

 

Module 1

De doelgroep kennen als geen ander

Module 2

Talent- en energie management

Module 3

Breed gaan & opties genereren

Module 4

Concretiseren & prioriteiten stellen

Module 5

Externe breinen inzetten & netwerken

Module 6

Van denken naar doen

Module 7

Van een enkelvoudige naar een meervoudige identiteit

Module 8

Spelen met tegenstellingen (intro)

Module 9

Spelen met tegenstellingen (herkennen & benoemen)

Module 10

Spelen met tegenstellingen (toelaten & waarderen)

Module 11

Spelen met tegenstellingen (combineren & integreren)

Module 12

Addertjes onder het gras (imposter syndroom, pleasen, perfectionisme …)

 

Hoe schrijf ik me in?

 

Binnenkort gaan de deuren van de Multipassionate Coaching Academy terug open. Zet je op onze wachtlijst en krijg zo de kans om in te schrijven nog voor de officiële inschrijfdatum én geniet van speciale voorwaarden!

“Ik maakte me onlangs de bedenking hoe waardevol de MCA wel is. Ik heb hier al zoveel uitgehaald, zoveel waardevolle info, links en oefeningen. Het is een opleiding en platform waar je eigenlijk levenslang toegang tot wil hebben :-).”

– Jennifer Coppieters

“Dit is de eerste coachopleiding die ik volg waar je zoveel concrete tools en sheets in handen krijgt. Je hebt het gewoon maar uit de kast te plukken wanneer je er nood aan hebt. Voor mij is duidelijk geworden dat de MCA een volwaardige coachopleiding is, met tools en inzichten die zowel voor een startende als een gevorderde coach goud waard zijn.”

– Elke Spinnewyn

Silvia en ik zijn ongeveer gelijktijdig als zelfstandig coach en ondernemer gestart. Van bij de start was ik geïntrigeerd en geïnteresseerd door de keuze voor ‘de creatieve generalist’ als ankerpunt van haar professionele activiteiten. Silvia is een kampioen in het aanbrengen van een theoretisch concept op een heel toepasselijke behapbare manier. Dankzij haar opleidingen leerde ik mezelf nog beter kennen als creatieve generalist en als coach. Silvia is heel gul in het delen van haar kennis en wijsheid. Om van de boekenreferenties nog maar te zwijgen!

– Inge Van Waesberghe

Toen ik zoveel jaren terug voor het eerst een info-avond volgde bij Silvia over de ‘creatieve generalist’ ging voor mij het licht aan. Eindelijk begreep ik het! Ik hing aan haar lippen, Silvia was voor mij de expert in een gebied waar ik nog nooit van gehoord had! En tegelijk was het zo eenvoudig, ze bracht ervaring, literatuur, onderzoeksinfo en de meest onnozele praktische voorbeelden samen alsof het niets was. In de jaren erop, volgde ik verschillende workshops en opleidingen, en voor mij klopte het allemaal, het kroop in mijn vel als mens, als coach, en ik hang nog steeds aan haar lippen.
Silvia is een wandelende bibliotheek, ze put uit jaren ervaring, en ze spreekt en schrijft over haar core business alsof ze nooit wat anders gedaan heeft. Dankbaar!

– Nathalie Delporte

Toen ik Silvia’s uiteenzetting over de creatieve generalist voor het eerst hoorde, vielen voor mij alle puzzelstukjes in elkaar. Eindelijk kon ik wat anderen zagen als een gebrek aan consistentie in mijn werk en leven ombuigen naar iets om te omarmen. Het bleek zelfs een sterkte. De verschillende trainingen die ik intussen bij haar volgde rond het thema boden me toegankelijke en heel praktische handvatten om zelf mee aan de slag te gaan, samen met mijn klanten. Ze verbindt met gemak de ‘losse eindjes’ en brengt haar kennis en inzichten op een dynamische manier over.
Dankbaar voor alles wat ik al van haar heb kunnen leren en nog steeds leer.

– Nele Pessemier

Ik ben enorm dankbaar dat Silvia op mijn pad gekomen is. Als coach en als collega. Silvia begrijpt als geen ander de kunst van het ontrafelen. Ze brengt samenhang in mijn soms nogal onsamenhangende gedachten en haalt de kern eruit. Ze slaagt er ook telkens in om concepten (en mensen) aan elkaar te linken en op een heel down to earth manier over te brengen.

– Sofie Leemans

De opleidingen van Silvia zijn een aanrader voor mensen die écht out-of-the-box willen leren, denken en werken met hun klanten en die zelf ook out-of-the-boxdenkers of-doeners zijn. Silvia is even genereus met kennis en methodieken als met menselijke warmte. Niet enkel haar aanpak is origineel, ook de plekken waar ze je mee naartoe neemt en de mensen uit haar netwerk waarmee ze je in contact brengt, wijken serieus af van de platgetreden paden. Een heerlijke verademing…

– Ilse Schorrewegen


“Dit jaar werk ik 10 jaar als professionele coach, mijn computer en boekenkast staan vol cursussen, ik verslind podcasts en volg Silvia’s werk al van het allerprille begin. Daarom hield ik aanvankelijk de boot van de MCA wat af, want zou ik nog wel iets nieuws leren? Nu ben ik heel blij dat ik toch ben ingestapt! Niet alleen sta ik versteld van de diepgang van de opleiding, maar ook van hoe gestructureerd en behapbaar alles gebracht wordt. Dit brengt veel rust voor een kennisspons zoals ik. De tribe van de andere cursisten is een prachtige bonus, we kunnen lekker voluit onszelf zijn. ‘Echte’ mensenkennis krijg je in de MCA, en mooie vriendschappen en samenwerkingen.”

– Liesbeth Marckx

 

Misschien zit jij nog met een vraag?

  

Wat moet ik precies begrijpen onder ‘creatieve generalisten’?

Creatieve generalisten zijn mensen met een breed interesseveld en bestaan uit vele, soms tegenstrijdige, ‘facetten’. Daarom vinden ze het vaak moeilijk om zich op een éénduidige manier te omschrijven. Ook keuzes maken vinden ze best uitdagend. Ze zijn niet in één hokje te plaatsen, behalve misschien dan ik het hokje van ‘ik voel me anders dan de rest’.

Wie herkent zich nog in de beschrijving van ‘creatieve generalist’?

We merken dat mensen met AD(H)D kenmerken zich vaak herkennen in een aantal uitdagingen die de creatieve generalist typeert. Idem met hoogbegaafdheid of de combinatie ‘high sensation seeking’ en ‘hoogsensitiviteit’. In essentie gaat het over omgaan met veelheid, en het vinden van een optimaal prikkelniveau: niet over-, maar zeker ook niet onderprikkeld zijn.

Ik ben een businesscoach, is dit dan ook interessant voor mij?

Zeker! Wellicht heb jij al klanten gehad bij wie de vragen zoals ‘benoem jouw niche’, ‘wat zal jouw focus zijn de komende 3 jaar?’, enz. niet goed landden? In de Multipassionate Coaching Academy leer je hoe dat komt en welke benaderingen beter werken.

Haal ik ook als therapeut en/of psycholoog voldoende uit de Academy?

Ben je een therapeut of psycholoog die ook graag coachend werkt, dan zal je hier veel inzichten halen om je (veelzijdige) klanten nog beter te ondersteunen. Je kan hen helpen hun generalistische natuur beter te begrijpen en te aanvaarden, en je krijgt handvatten om hen nadien richting actie te begeleiden.

Wat als ik graag deel wil uitmaken van het coachnetwerk van de creatieve generalist?

Het coachnetwerk is een klein netwerk aan coaches die het coachteam vormen van de ‘creatieve generalist’. Dit zijn de coaches die een plekje krijgen op de website en naar wie ik doorverwijs. Deelnemen aan de Multipassionate Coaching Academy (het volledige pakket, dus inclusief Let’s Connect & Partner’up) is geen garantie dat je kan opgenomen worden in het netwerk, maar is wel een eerste voorwaarde. Daarnaast hangt het af van de beschikbare plekken, maar ook van de samenstelling van de groep (zo kijk ik bv. ook naar complementariteit in stijlen, interessegebieden, enz. zodat we een divers gezelschap kunnen blijven). Hierover gaan we het gesprek aan.

Wanneer staan de live online masterclasses gepland?

De eerstvolgende data voor de masterclasses zijn: 
20/1, 24/2, 17/3 van 12u30 tot 14u
18/4, 23/5, 13/6, 11/7, 29/8 van 19u30 tot 21u
22/9: Offline dagopleiding
20/10, 17/11, 15/12 van 12u30 tot 14u

Wat zijn de data voor de intervisiemomenten (telkens 1u)?

Elk kwartaal houden we een intervisieweek. De data voor de volgende lente-intervisieweek:
30/3 om 12u30 en 19u30
31/3 om 9u

Welke masterclasses kan ik ondertussen al uitgesteld bekijken wanneer ik me lid maak?

 

 • Liefde voor leren en financiële stabiliteit;
 • Rode draden spotten in de veelheid;
 • Paradoxale vaardigheden;
 • Moet ik stoppen of doorbijten?;
 • Interview met ‘Positivoloog’ Maaike Verstraete;
 • Interview met auteur, therapeut en Zenboeddhist Tom Hannes;
 • Nerd stuff voor multipassionates (tools en apps die ons het leven makkelijker maken);
 • Doelgroepen bepalen met een twist;
 • Hoe ziet future-proof coachen eruit?;
 • Levensdoelen stellen en prioriteiten formuleren;
 • Je coachees tot rust laten komen met relaxatie-expert Cindy Maas (inclusief opnames met oefeningen die je kan delen met je coachees);
 • Je ideale loopbaan vormgeven met Carole Viaene;
 • Financiële intelligentie met Bart Abbeloos.
 • Oefensessie met de polariteiten-opstelling.
 • Gesprek met Saskia Klaaysen van ‘Prikkels bijten niet’.
 • Je coachee uit d gouden kooi helpen.
 • Uitstelgedrag.
 • Systemisch kijken met Jo Lefevere.
 • Omgaan met ADD: getuigenis van een coachee.

Wat als ik niet aanwezig kan zijn op één van de live-momenten?

Geen nood, die worden opgenomen zodat je de sessie nadien nog kan inhalen.

Wat als ik wat achterstand oploop en een bepaalde maand geen tijd kan vrijmaken voor de module?

Voor de modules heb je onbeperkte toegang. Je kan dus alles op je eigen ritme bekijken, en vooral: je kan in functie van waar je op een bepaald moment op botst, de gepaste module of tool uit de MCA halen.

Ik vind verbinding heel belangrijk. Vind ik dat terug in een online opleiding?

We werken vooral online, maar doen dat op een heel verbindende manier. We faciliteren ontmoeting en uitwisseling op verschillende manieren: vorming van buddy-groepjes, communiceren via het (privé) forum op het leerplatform, we organiseren intervisieweken, enz. Dit zijn de dingen die wij faciliteren, maar je kan zelf nog verder gaan en ook offline ontmoetingen tot stand brengen met je collega’s. Wij gaan op en top voor een leuke sfeer en het creëren van een familiegevoel!

NIEUW!!! Per jaar organiseren we minimum 1 grote offline bijeenkomst. Voor 2023 is die gepland op 22/9. Ook organiseren we jaarlijks een ‘Week van de creatieve generalist’ waar ook offline ontmoetingen tussen zitten.

 

Pin It on Pinterest

Share This