Coaching

Herken je jezelf hierin?

Iedereen wie het gevoel heeft niet in één vakje te passen, is welkom. Want wij specialiseerden ons in, jawel, veelzijdigheid! Als we het hebben over creatieve generalisten (ook wel eens multipotentials of multipotentialites genoemd) dan doelen we vooral op deze kenmerken. Je hebt:

 

 • een grote leerhonger;
 • nood aan variatie;
 • nood aan uitdaging;
 • een brein dat graag linken legt;
 • je bent multi-geïnteresseerd of multi-gepassioneerd.

Wat is coaching?

 

Coaching is het uitlokken van een leerproces. Dat kan gaan over een persoonlijk vraagstuk, maar ook een professioneel of relationeel vraagstuk. Coaching helpt ook knopen te ontwarren, en nieuwe energie vrij te maken.
Coaching is beslist meer dan enkel luisteren en wat vragen stellen. Een goede coach durft uit te dagen waar nodig en inspireert zijn coachees ook vaak.

De allereerste stap in een coachproces is je helpen in het helder krijgen waar je naar verlangt en waar je naartoe wil werken.

Coaching: voorbeelden van onderwerpen

 

Laten we het voorgaande wat concreter maken! Met welke thema’s komen mensen doorgaans bij ons aankloppen?

 

 • Ik kan niet focussen/kiezen;
 • Ik wil een carrièreswitch maken;
 • Ik heb last van uitstelgedrag;
 • Ik ben hoogbegaafd (of heb een vermoeden) en wil een loopbaan creëren die me kan blijven uitdagen;
 • Ik ben een ondernemer en wil dit verzoenen met mijn nood aan variatie;
 • Ik ben een vat vol tegenstellingen;
 • Ik ben een pleaser en daardoor komen mijn eigen plannen in het gedrang;
 • Ik heb last van perfectionisme;
 • Ik herstel van een burn-out of bore-out en ben op zoek naar een professionele invulling die beter bij me past;
 • Ik wil meer inzicht in wat mij energie geeft en wat mijn talenten zijn;
 • Ik wil antwoord op de vraag: ‘welke job past bij mij?;
 • Ik wil mijn eigen job uitvinden maar heb geen idee hoe hieraan te beginnen;
 • Ik wil beter prioriteiten kunnen stellen en stapsgewijs mijn plannen kunnen waarmaken.

Hoe vind ik een goede coach die bij me past?

 

Je kan natuurlijk heel pragmatisch naar deze vraag kijken en een match zoeken qua bereikbaarheid. Dan is regio en nabijheid een belangrijk argument. We bekijken het graag ruimer en moedigen je aan om vooral uit te reiken naar de coach die je prikkelt. Dat kan zijn omwille van iets dat hij/zij doet in zijn/haar privéleven; iets in zijn/haar manier van werken; gemeenschappelijke interesses; enz. Om te voelen of je zo’n klik hebt, is het natuurlijk handig om de coach in kwestie eens ‘live’ te horen en/of te zien. Daarom kan je met elke coach uit ons team een kennismakingsgesprek inboeken. Dat is volledig gratis en vrijblijvend, en je mag gerust een gesprek aanvragen bij meer dan één coach.

Niet overdenken, maar uitproberen!

 

Ga je met ons in zee, dan zal je dat motto nog vaak horen ;-). Maar het begint hier en nu. Jij kan vandaag al besluiten om te verkennen wat coaching voor jou kan betekenen. Om er niet teveel over na te denken, maar simpelweg de proef op de som te nemen. Je hebt tenslotte niets te verliezen, dit gesprek verbind je tot absoluut niets.

IK WIL GRAAG IN GESPREK MET JULLIE!

Bij welke coaches kan ik terecht?

 

loopbaanbegeleiding

Geen afgelikte foto, niks geposeerd, gewoon een foto op een onbewaakt moment tijdens één van onze videocalls!
Dit is hoe we zijn, serieus bezig met ons vak, maar altijd met een vleugje humor en zelfrelativering.

Klik hier om ons wat beter te leren kennen!

 

Hoe werkt (loopbaan)coaching?

 

 1. We starten eerst met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit verloopt meestal telefonisch en duurt een half uurtje.
 2. Voel jij meteen een ‘yes!’, dan kan je nu verdere afspraken maken met jouw coach.
 3. Maar misschien heb je nog wat bezinktijd nodig en/of wil je nog andere kennismakingsgesprekken afwachten, geen probleem!
 4. Heb je je keuze gemaakt? Laat het je coach weten en ga van start!

 

Net zoals we fan zijn van veelzijdigheid bij onze coachees, eren we graag ook onze onderlinge verschillen binnen ons team. Dat wil zeggen dat we elk onze eigen manier van werken hebben, inhoudelijk maar ook logistiek. We kunnen je hier dus geen standaard model voorleggen van hoe een coachtraject verloopt. Dat kan je verkennen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons.

Sommige onder ons coachen bv. al wandelend, online, uitsluitend face to face, in groep, via de loopbaancheques van VDAB, enz. Voor elk wat wils ;-)!

Stel niet verder uit en maak kennis

 

IK ONTDEK ER GRAAG MEER OVER

Honderden mensen gingen jou voor. Dit is wat ze over hun traject vertellen.

Het fijne aan Silvia is dat je je heel snel op je gemak voelt bij haar en dat je de tijd kan nemen die je nodig acht. Haar open blik maar rake analyses brengen je snel op het juiste spoor en daar kan je als cliënt alleen maar de voordelen van plukken. Eén van haar grootste troeven is haar authenticiteit. Voor mij was dat zeer belangrijk om me in dit traject te kunnen laten onderdompelen. Ik ben haar dan ook enorm dankbaar voor haar deskundig advies en haar steun waardoor ik als mens zelf ook ben gegroeid. Ik kan het alleen maar sterk aanbevelen aan anderen!

– Heidi M.

Wat een verademing om met Silvia als coach te werken. Zij weet wat het is om een creatieve generalist te zijn. Ze hielp me om de rode draad te vinden in al mijn interesses. Eindelijk kon ik verder met één business plan waarin ik ook al mijn toekomstige nieuwe ideeën een plaats kan geven

– Ilse Lathouwers

“Ik klopte bij Inge aan op het moment dat ik me op een kruispunt in mijn leven bevond, het was tijd was om werk te maken van mijn dromen. Ik had echter een duw in de rug nodig om de laatste twijfels weg te werken en Inge gaf me die. Wat ik het meest apprecieerde, is dat Inge zeer praktisch en no-nonsens tewerk ging. Zo aarzelde Inge geen enkel moment om haar ervaring en netwerk in te schakelen. Op die manier werden mijn plannen sterk geconcretiseerd. Zonder Inge zou ik de effectieve stap naar het ‘zelfstandigendom’ allicht nooit gezet hebben. Meer dan enkel praktische handvaten gaf ze me ook iets terug dat ik al een hele tijd kwijt was: het geloof dat ik kan worden wat ik maar wil, en dat er zoveel binnen mijn mogelijkheden ligt. Zo vond ik vroeger altijd erg vervelend dat ik veel uiteenlopende interesses heb. Ik dacht altijd dat ik 1 piste zou moeten kiezen. Kiezen zou in die zin altijd wat verliezen worden. Tot Inge me sprak over ‘creatieve generalisten’: mensen die niet in één hokje passen, maar een grote drang hebben naar afwisseling. Het was het duwtje die ik nodig had om met ‘Madame Octopus HR & Storytelling’ te starten. “

Ik herkende mezelf heel erg in het profiel van creatieve generalisten en en besloot contact met Silvia op te nemen. Ik had daarvoor al mijn talenten in kaart gebracht via een ander coachtraject, maar daarbij ontbrak nog een laatste stap: de vertaling hiervan naar een concrete job. Ik voelde me ook helemaal niet aangesproken door de bestaande vacatures. Ik hoopte dat haar kijk op ‘creatieve generalisten’ verheldering zou brengen. Het klikte onmiddellijk met Silvia, ze begreep duidelijk waar ik mee zat. Het voelde allemaal een beetje als thuiskomen: ik leerde mijn noden als creatieve generalist beter kennen en begreep ook beter waarom ik soms het gevoel had ‘anders’ te zijn dan de meeste mensen uit mijn omgeving. Dankzij de coaching en de interessante tools die ik meekreeg om zelf mee aan de slag te gaan, kijk ik nu helemaal anders naar de toekomst. Ik ben er Silvia heel dankbaar voor.

– Bart Rogiers

loopbaanbegeleiding

Ik vroeg Nathalie in mijn eerste coaching enkel en alleen om ‘een schop onder mijn gat’ om eindelijk aan die zaak uit mijn dromen te starten. Ik kreeg 2 warme schouders, diepgaande gesprekken en veel meer zelfzekerheid in de plaats. Ik leerde mezelf op een andere manier leren kennen: niet als opgever die in niets echt een specialist is, maar als creatieve generalist die geniet van afwisseling en veel dingen tegelijk doen, die projecten uitdenkt en in gang trekt, die zich vrolijk voor 200% kan smijten voor een project of job om daarna trots weer op zoek te gaan naar andere horizonten. Merci voor al dat moois!

– Sophie Van Den Eynde

Foto van Miranda

Het coachtraject heeft mij een originele en frisse kijk op mijn talenten gegeven. Ik heb geleerd dat al deze talenten even veel recht van bestaan hebben. Ook kunnen ze met elkaar gecombineerd worden wat tot verrassende inzichten kan leiden. De sessies met Sofie vonden plaats via Skype. Dat is heel goed bevallen. Sofie is een enthousiaste en goede coach met veel mensenkennis en een analytische blik. Heel fijn dat zij ook tussen de sessies door ruimte en tijd nam om mijn vragen te beantwoorden. Heb je het gevoel dat je een creatieve generalist bent, maar heb je nog geen idee hoe je dat moet toepassen in je leven? Dan kan ik je het coachtraject enorm aanbevelen.

– Miranda N.

Pin It on Pinterest

Share This