Eerstvolgende workshop: 20 juni – Omgaan met keuzestress

De volledige collectie courses & workshops

Workshops en mini-courses om van jouw veelzijdigheid & nood aan afwisseling een niet te evenaren troef te maken.

Je veelzijdigheid begrijpen

In deze cursus verkennen we in de diepte wat het betekent om een creatieve generalist te zijn. Welke eigenschappen worden hiermee beschreven? Waaraan kan je ze herkennen? Welke talenten zijn zo typisch bij deze veelzijdige mensen? En wat zijn de onderlinge verschillen?

Prikkels in de juiste dosis

Een ‘optimaal geprikkelde’ creatieve generalist is een tevreden creatieve generalist. ‘Optimaal geprikkeld’ wil zeggen: alert, energiek, verbonden met je omgeving, en tegelijkertijd toch ook rustig in je hoofd. Klinkt niet slecht hé ;-)? Maar om een goede prikkelmanager te worden is het belangrijk om meer inzicht te krijgen in prikkels én hoe je een teveel en/of teweinig terug in balans kan brengen. Dat is precies wat deze cursus je zal brengen!

Loopbaanmodellen en jobs voor CG’en

In deze cursus vind je een antwoord op de vragen:

  • Hoe geef ik mijn loopbaan het beste vorm? En wat voor mogelijkheden zijn er?
  • Welke jobs kunnen een goede match vormen voor een creatieve generalist?
  • Welke ingrediënten zitten er best in een job opdat die een creatieve generalist zou blijven boeien?
  • Hoe pakken andere creatieve generalisten het aan?

 

Meer energie & flow dankzij jouw talenten

Hoe meer je op je talenten kan inzetten én je daarin voldoende uitgedaagd wordt (met de nodige rustpunten uiteraard 😜), hoe meer energie & flow je zal ervaren.

Daarvoor is een eerste stap natuurlijk wéten wat jouw talenten zijn! Veel creatieve generalisten vinden dat moeilijk om te benoemen, en bovendien bestaan er veel misverstanden over wat een ‘talent’ dan precies is. Laten we dat aanpakken met deze cursus! 

Pitchen voor CG’en

‘Pitchen voor Creatieve Generalisten’ is bedoeld om je te helpen bij het vormen van je eigen pitch om te gebruiken op je Linkedinprofiel, site, tijdens netwerkmomenten of sollicitaties. Als creatieve generalist is dit vaak een uitdagende oefening, omdat onze veelzijdigheid en de bondigheid van een pitch vaak onverzoenbaar lijken te zijn. In deze cursus zal je zien dat je niet perse hoeft te kiezen tussen het ene of het andere.

Vind de job/opdracht die bij je past

Een creatieve generalist zoekt vaak naar atypische jobs en die vind je dan ook meestal via niet-traditionele kanalen en manieren van zoeken. Grote kans dat enkel scrollen door vacaturedatabanken voor jou niet het gewenste effect heeft. Hoe je dan wél jouw zoektocht het beste vormgeeft, dat leer je in deze cursus!

Omgaan met keuzestress

In deze cursus bekijken we wat keuzestress precies is, hoe het ontstaat, aan wat je merkt dat je er last van hebt en hoe je keuzes kan maken. Voor dat laatste schotel ik je maar liefst 7 strategieën voor. Zo heb jij een waaier om uit te kiezen voor al je huidige en toekomstige (belangrijke) afwegingen en keuzes.

Tenslotte belichten we ook hoe bepaalde overtuigingen keuzestress in de hand kunnen werken en hoe je hier beweging in kan brengen.

Op 20 juni houden we een live online workshop om je al doende te laten kennismaken met een andere, inclusievere, manier van kiezen!

CG Membership

27€ voor 3 maanden lidmaatschap