Ben jij een multipotentialite, polymath, slashie, een renaissance man/women, kortom: een creatieve generalist?
Grote kans dat deze boeken je niet onberoerd zullen laten…

 

 

Refuse to choose – Barbara Sher

Het boek waar het voor velen begon: de frank die gevallen is, het “aha” moment, m.a.w…. een beetje thuiskomen.

refuse-to-choose

 

The renaissance soul – Margaret Lobenstine

Ook hier een werk van een Amerikaanse coach (ondertussen wel overleden jammer genoeg), helemaal gericht op “ons” profiel.

the-renaissance-soul

 

Job(s)hopper – Laura Van Bouchout

Inspiratie van eigen bodem! Zegt het “eerst doen, dan denken” principe jou wel iets? Dan kan dit boek jou misschien wel het ultieme duwtje in de goede richting geven.

jobshopper

 

And what do you do? – Barrie Hopson & Katie Ledger

Een boek over mensen met een “portfolio carrière”, tegenwoordig ook wel “slashies” genoemd. Simpel gezegd: mensen met meer dan één job.

and-what-do-you-do

 

 

The neo-generalist

De neo-generalist is én specialist én generalist en maakt zich zo los van het klassieke hokjesdenken. Zie het eerder als een continuüm waarop je kan bewegen in functie van de context of fase waarin je je bevindt.

the-neo-generalist

 

De kunst van het paradoxale leven, Ivo Brughmans

“Gelijkwaardig en vloeiend kunnen omgaan met tegenpolen wordt hét recept voor levenskunst en succes in de 21ste eeuw.” Prikkelt jou dit ook? Dan is dit boek spek naar jouw bek!

de-kusnt-van-het-paradoxale-leven

 

How to be everything – Emilie Wapnick

Emilie Wapnick Interviewde meer dan 100 ‘multipotentialites’, tevreden zowel op emotioneel als financieel gebied, met de volgende vraag als focus: hoe pakten zij het aan? Wat werkt voor hen, wat niet? Uit de diverse antwoorden kon ze een aantal lijnen trekken en die ontdek je in haar boek:

 

 

Micromastery – Robert Twigger

Waarom is het dat wanneer er ‘micro’ voor een woord staat, het plots allemaal veel aantrekkelijker (haalbaarder!) lijkt? Zo ook met ‘micromastery’. “A micromastery is a small, discrete, repeatable skill that allows you to glimpse the greater possibilities of mastery available to you,” aldus Robert Twigger. Een pleidooi om jezelf toe te laten – veelvuldig – geïnteresseerd te zijn. Mét zelfs een aantal suggesties, van jongleren tot Japans leren lezen in 3u.

 

The Polymath – Waqas Ahmed

Interessante stelling van de auteur: we worden allemaal geboren als creatieve generalist of multipotential. Het is onze omgeving en context die ons dwingt om te specialiseren. Hoe kunnen we terug dichter gaan staan bij onze ‘ware aard’?
Ook heel interessant voor wie het thema in een historisch perspectief wil ontdekken.

 

Pin It on Pinterest

Share This