Week van de creatieve generalist

Inspiratie & innovatieve ideeën voor creatieve generalisten

ONLINE EVENT

Doe je mee?

25-28 september

4 dagen – 20 presentaties

Inspiratie van experts & ervaringsdeskundigen

De ‘Week van de creatieve generalist’ is een virtueel evenement met de crème de la crème van creatieve generalisten-experts en ervaringsdeskundigen. We brengen inspiratie, innovatieve ideeën en werkvormen samen en bezorgen creatieve generalisten zoals jij de ene ‘aha’ na de andere ;-).

Hoe het werkt

Elke dag kan je meerdere korte presentaties op jouw tempo bekijken. Inspirerende verhalen, interviews, werkvormen, reflectievragen… Dit event is online, jij kan dus deelnemen ongeacht waar je je ergens op deze wereld bevindt!

Word je ook al enthousiast?

Omarm jij al langer jouw status als creatieve generalist? Of twijfel je wel of je bij dat ietwat ‘ongewone’ groepje hoort? Of misschien wil jij het liefst helemaal geen term plakken op jouw veelzijdige natuur! Hoe dan ook, of je nog maar net in de ontdekkingsfase zit of al lang ‘Creatieve Generalist’ op jouw LinkedIn profiel hebt staan, tijdens deze Week van de Creatieve Generalist kom jij zeker aan je trekken! Vier dagen lang kan je tijdens korte presentaties van maximum 20 minuten meer horen en leren van creatieve generalisten-experten en andere ervaringsdeskundigen. Om jou te inspireren, wat meer inkijk te geven in en begrip te krijgen voor je eigen CG-schap. Ik weet het, wie zit nu nog op nog meer online presentaties te wachten? Niemand toch? Of wacht eens even… Zo’n virtueel evenement, dat is alsof je een dag zou uittrekken om op een congres naar vele sprekers te gaan luisteren. Maar dan vanuit het comfort van je zetel, tijdens een wandeling, in je auto, of zelfs je bad!

Elke dag, vier dagen lang, krijg je vanaf 6u ‘s ochtends toegang tot een 6-tal korte, vooraf door de sprekers opgenomen presentaties van max. 20’.

De opnames blijven beschikbaar tot middernacht en kan je dus beluisteren/bekijken op je eigen tempo in functie van jouw agenda en interesses.

Dat doen we van 25 t/m 28 september. Een bijzonder laagdrempelige formule dus!

Jouw ticket geeft jou elke dag toegang tot ALLE presentaties van die dag. 0% keuzestress of gedoe met voorinschrijvingen !

Maak kennis met de sprekers

Zorgvuldig selecteerde ik voor jou de sprekers en/of verhalen die volgens mij het meest het verschil zullen maken. Bij de sprekers horen ook de coaches uit de Multipassionate Coaching Academy – voor jou dé garantie dat dit professionals zijn die veelzijdige profielen door en door begrijpen en kennen! Je herkent hen aan het *-tje achter hun namen. Ontdek hieronder alle sprekers die van de partij zullen zijn!

Je vindt helemaal onderaan deze pagina ook het programma, dag per dag gerangschikt.  

Silvia Derom*

Silvia zal verschillende presentaties voor haar rekening nemen en het o.a. hebben over: onderprikkeling bij nieuwzoekers/ groeien dankzij denkbeeldige levens/ omgaan met tegenstellingen

Eline Degroote*

Vind je jouw nood aan afwisseling vaak vooral lastig? Eline nodigt je uit om er op een andere, positievere, manier naar te kijken. Van boring naar bruisend!

Dorien Baele*

Dorien leert jou hoe je komaf maakt met uistelgedrag en geeft nog een andere sessie over ADHD bij volwassenen.

Chantal Verlinde*

Een eerlijk verhaal van een creatieve generalist die regematig botste op het ‘been there, done that’-syndroom in het bedrijfsleven.

Liesbeth Marckx*

Superconnector Liesbeth vertelt over hoe je netwerken en verbinden als motor voor je werk en je zaak kan inzetten.

Jennifer Coppieters*

Jenni toont hoe je van je veelzijdigheid een kracht maakt en hoe je die slim kan inzetten als multipassionate freelancer aan de hand van haar eigen loopbaanmodel en parcours.

Sofie Leemans*

Sofie, auteur van ‘Oh please!’, leert jou hoe je omgaat met pleasersgedrag als creatieve generalist.

Leen Van de Wouwer*

Te weinig uren in een dag om alles te doen wat je zou willen? Leen helpt jou bij het helder krijgen van je prioriteiten.

Elke Spinnewyn*

Wat kunnen de ontwikkelingen op vlak van technologie en artificiële intelligentie betekenen voor creatieve generalisten?

Veerle Mertens*

Jezelf ‘outen’ als hoogbegaafde: hoe doe je dat? Of hou je dat beter voor jezelf? Hoe ga je om met reacties uit de omgeving?

Astrid Goseling*

Van Astrid krijg je een introductie in Mindset Leiderschap, een unieke benadering die je meer inzicht geeft in hoe verschillend mensen kunnen kijken naar situaties en wat de impact daarvan is op hun energieniveau.

Lotte Vanhalst*

Lotte werkt al jaren remote vanuit Indonesië en deelt haar verhaal over hoe ze stap voor stap bouwde aan het soort leven waar ze altijd van droomde.

Suyin Aerts

Waarom in elk team een creatieve generalist hoort! Suyin is auteur van het boek ‘Tijd voor de creatieve generalist!’.

Jolien Vandenbroele

Parentale burn-out versus zakelijke bore-out:
hoe behoud je de driver’s seat als creatieve generalist wanneer er stevig op de rem wordt gedrukt en je graag ook op de gaspedaal zou staan? Persoonlijk verhaal.

Michiel Neirynck

Voor als we later jong zijn. Een rakende kortfilm van deze LUCA School of Arts-student dat de plasticiteit van het brein viert.  Een pleidooi om eeuwig leergierig en nieuwsgierig te blijven.

Cindy Maas

3 inzichten om aan jobcrafting te doen als creatieve generalist in een corporate omgeving (en wat zijn de valkuilen). Persoonlijk verhaal.

Liesbeth De Schamphelaere

Hoe zorg je ervoor dat wat je doet -ook al zijn dat véél dingen- coherent overkomt naar anderen toe?

Kimberly Nuyttens

Auteur van het boek ‘En-en’. Kimberly vertelt aan de hand van echte verhalen van cg’n waarom we met meer zijn dan we denken en welke meerwaarde we bieden op de arbeidsmarkt.

Joep Schuermans

Joep is psycholoog, HR adviseur en procesbegeleider. Hij vertelt ons meer over focus en keuzes maken, en het spanningsveld tussen ‘intuïtie’ en ‘ratio’. 

Anntje Peeters

Auteur en kruidenvrouw Anntje vertelt over hoe voeding en kruiden je kunnen helpen bij o.a. meer rust in het hoofd; een betere focus; enz.

Kim Marivoet

Kim laat je kennismaken met een nieuw verdienmodel voor cg’s die alles tegelijk willen, en hoe je dat in de praktijk kan omzetten via je personal brand en je website.

Els Van der Straeten

Als je iets wilt bereiken wat minstens 1% slaagkans kan hebben moet je het gewoon doen en er niet teveel over nadenken. Daar is lichttechnicus en hardloopster Els het levende voorbeeld van! Persoonlijk verhaal.

Silvie Coutuer

Als Duurzaamheids-consultant en docent, ontkracht Silvie drie hardnekkige mythes over Duurzaamheid en linkt deze met de specifieke sterktes en kansen voor Creatieve Generalisten.

Kimberly Van der Taelen

Hoe behoud je het overzicht van je eindeloze ideeën én vind je ze snel terug wanneer je ze nodig hebt? Kimberly deelt praktische tips en tools.

Johan Engels

Johan blikt terug over zijn leven als CG, een eigenschap die zich al aftekende in de kleuterklas! Hij combineert nu verschillende professionele rollen in wat hij zijn ‘creatief productiehuis’ noemt.

Rein de Paepe

Rein combineert 3 verschillende jobs in één bijberoep. En ook al voelt het vaak als chaos in haar hoofd zien we een rode draad in de veelheid opduiken: een grote liefde voor creatief denken :-). 

Lieselot Geeregat

Ontdek het verhaal van edelsmid en grafisch designer Lieselot en haar zoektocht in de balans tussen deze twee passies.

Katia De Coster (Interviewer)

Katia mocht haar talent als ‘nieuwsgierige verhalenverzamelaar’ bovenhalen en interviewde voor deze #weekvandecg een aantal van onze sprekers 🤩!

Liever een Speelpas?

Voor wie een nog rijkere ervaring wil beleven tijdens de ‘Week van de creatieve generalist’, met vele kansen tot interactie en uitwisseling, hebben we iets heel bijzonders in petto!

Enter… de Speelpas!

De Speelpas is bedoeld om… ( blijf lezen, het wordt steeds beter!)

Jou doorlopend toegang te geven tot de presentaties

Je kan een jaar lang kijken en luisteren, wanneer je wil, zo vaak je wil! Plus! Je krijgt vanaf dag één alle presentaties al ter beschikking, je hoeft niet te wachten tot de volgende drop. Als VIP dus 😉

Te connecteren/netwerken met andere deelnemers

Heb je vragen rond een specifiek thema? Wil je met andere gelijkgestemden pingpongen over een bepaald topic of vraag? Met de Speelpas krijg je een uitnodiging tot een discussiegroep waar je voor dit alles en meer terecht kan. Ook de sprekers zullen toegang krijgen tot deze discussiegroep.

Te connecteren met mij, Silvia

Tijdens de ‘Week van de creatieve generalist’ ben ik ook in de discussiegroep aanwezig om jou feedback te geven op jouw vragen en bedenkingen.

Jou live te ondersteunen op 29/9

Dat lees je goed! Op vrijdag 29/9 werken we met 3 zorgvuldig gekozen coachingsvragen, met als bedoeling jou zicht te geven op hoe gelukkig jouw innerlijke creatieve generalist zich voelt. Tussen 9u en 17u zijn de deelnemende coaches ter beschikking om jou daarbij te begeleiden. We doen dat in groep via chat-, spraak of zelfs videoberichtjes, rechtstreeks vanop jouw telefoon. Dat geeft jou de tijd om goed over de vragen na te denken, alles wat te laten zakken en ook met de feedback aan de slag te gaan. Je kan op een rustig moment ook steeds teruggrijpen naar de feedback. We doen dat via de supersimpele en gratis app Voxer.

Misschien zit jij nog met een vraag?

FAQ

Wanneer ben je een creatieve generalist?

Meerdere termen doe de ronde: multipotenial(ite) – renaissance people – polymaths – … Allemaal benamingen om mensen te omschrijven die een breed scala aan interesses, vaardigheden en kennis in verschillende domeinen hebben. Ze zijn meestal nieuwsgierig van aard en hebben de capaciteit om zich snel aan te passen en te leren in verschillende situaties. Een creatieve generalist heeft vaak het vermogen om verbindingen te leggen tussen schijnbaar niet-gerelateerde concepten, wat hen in staat stelt unieke oplossingen en perspectieven te bieden. Herkenbaar?

Hoe weet ik of dit ook iets voor mij is?

Wel, je neemt weinig risico! Je kan gratis inschrijven voor de Week maar zelfs als je kiest voor de SpeelPas van 49€: het programma (link) is handgepikt door Silvia zelf en is veelzijdig, zit tjokvol inspiratie, tips en concrete en toepasbare meenemers.

Wat is Voxer precies?

Voxer is een heel eenvoudige en gratis app die je op je telefoon en desktop kan downloaden. Je kan er chat-, spraak- en videoberichtjes mee sturen. Voordelen tov WhatsApp is dat niemand haar/zijn telefoonnummer hoeft te delen en je kan de berichtjes die voor jou het meest interessant zijn als een apart lijstje bijhouden door ze een sterretje te geven. Installeer alvast en zoek me op, je vindt me als ‘Sivia Derom’.

Wat zijn de voordelen om a-synchroon gecoacht te worden?
 • Je hoeft je agenda niet specifiek vrij te maken
 • Geen tijdverlies voor verplaatsingen
 • Geen geografische barrières: een verschillende locatie van coachee en coach vormt geen beperking
 • Je kan nadenken over de vragen, ze even laten zakken voor je antwoord geeft. Ook de coach kan even reflecteren over jouw antwoorden alvorens feedback te geven
 • Omdat alles in de omgeving van de app gebeurt, kan je er later naar teruggrijpen
Hoe krijg ik toegang tot de opnames?

Ik gebruik het platform ‘The Huddle’ – van zodra jij je inschrijft mag je de link er naar toe verwachten zodat jij je profiel kan vervolledigen. Vanaf 25 september komen komen de presentaties van die dag online beschikbaar vanaf 6u ‘s ochtends tot middernacht. Als je de SpeelPas hebt aangekocht, komt alles vrij vanaf maandag 25 september, en dat gedurende een jaar lang (tot de volgende Week van de Creatieve Generalist).

Waar kan ik de discussiegroep vinden?

Wanneer je de Speeloas aankoopt, krijg je toegang tot mijn leerplatform binnen The Huddle, vanaf maandagochtend 25 september vind je daar alle presentaties terug en ook de discussiegroep. Je krijgt per mail nog verdere uitleg bij inschrijving.

Wie is Silvia, de organisatrice van dit event?

Ik ben coach, trainer, auteur en online ondernemer. Ik maakte van mijn fascinatie voor tegenstellingen, ‘en-en-en’ verhalen en eigenlijk alles wat niet in één hokje te plaatsen is, mijn specialiteit. Ik zet sinds 2014 creatieve generalisten, mensen met een breed interesseveld, op de kaart en schreef in 2020 het boek ‘Paradoxaal Coachen’ waar ik de lezer leer spelen met tegenstellingen.

Het allerliefste ga ik in het leven op ontdekking naar nieuwe dingen en ervaringen, en tegelijkertijd ben ik snel overrompeld ;-). Deze dans tussen afwisseling en rust is er eentje waar ik ondertussen +500 creatieve generalisten in begeleidde. In mijn Multipassionate Coaching Academy begeleid ik coaches in het begeleiden van creatieve generalisten (nogal meta, ik weet het).

De agenda

Maandag 25/9

 

 • Eline Degroote: van boring naar bruisend.
 • Kimberly Nuyttens: ontmoet de multipassionate professionals uit het boek En/en!
 • Interview met Rein de Paepe.
 • Dorien Baele: een lofzang over ADHD.
 • Cindy Maas: 3 inzichten om aan jobcrafting te doen.
 • Suyin Aerts: Tijd voor de creatieve generalist!
 • Anntje Peeters: focus en energie bekeken vanuit voeding.
 • Silvia Derom: 13 loopbaanmodellen of -strategieën voor creatieve generalisten.

Dinsdag 26/9

 

 • Chantal Verlinde: een eerlijke getuigenis van een creatieve generalist die niet altijd haar plaats vond binnen het bedrijfsleven.
 • Elke Spinnewyn: wat kunnen ontwikkeling op vlak van tech en AI betekenen voor creatieve generalisten?
 • Astrid Goseling: een introductie in Mindset Leiderschap.
 • Liesbeth De Schamphelaere: hoe zorg je ervoor dat wat je doet -ook al zijn dat véél dingen- coherent overkomt naar anderen toe?
 • Johan Engels: het verhaal van een creatief brein dat zijn eigen professionele speeltuin creëerde.
 • Dorien Baele: uitstelgedrag tackelen.
 • Lotte Vanhalst: een verhaal van een digital nomad en coach die in Indonesië een nieuw leven opbouwde.
 • Silvia Derom: weten wat je wilt dankzij denkbeeldige levens.

Woensdag 27/9

 • Liesbeth Marckx: netwerken en verbinden als motor voor je werk en je zaak!
 • Michiel Neirynck: Voor als we later jong zijn. Een kortfilm.
 • Jennifer Coppieters: hoe zet je je veelzijdigheid in als een kracht als freelancer.
 • Jolien Vandenbroele: een persoonlijk verhaal over parentale burn-out versus zakelijke bore-out.
 • Leen Van de Wouwer: bepaal je focuspunten zonder jezelf te beperken.
 • Silvie Coutuer: de link tussen duurzaamheid en de talenten van de creatieve generalist? Die legt Silvie haarfijn uit.
 • Interview met Lieselot Geeregat.
 • Silvia Derom: Nieuwfreak of nieuwzoeker? Bescherm je voor onderprikkeling!

Donderdag 28/9

 • Sofie Leemans: pleasersgedrag bij creatieve generalisten.
 • Veerle Mertens: jezelf ‘outen’ als hoogbegaafde.
 • Interview met Els Van der Straeten.
 • Kim Marivoet: nieuwe strategieën voor multipreneurs, zowel qua verdienmodel als qua branding.
 • Joep Schuermans: Ratio en Intuïtie bij het nemen van beslissingen.
 • Kimberly Van der Taelen: hoe behoud je overzicht als je hoofd tsjokvol zit?
 • Silvia Derom: van dilemma naar actie. Ontwar de knoop van het of/of denken.

Vrijdag 29/9

Coachdag via Voxer (enkel voor deelnemers met een Speelpas)