Eerstvolgende workshop: 20 juni – Omgaan met keuzestress

Karla Derwael

 

Wie ben jij, het serieuze antwoord?

Loopbaancoach voor mensen die veelzijdig zijn – of dat willen onderzoek bij zichzelf- en vanzelfsprekendheden in vraag durven stellen.  

 

Wie ben jij, het antwoord voor insiders?

Ik ben een verhalenverzamelaar. In elk verhaal zitten antwoorden, daar geloof ik rotsvast in. Als woordenkunstenaar kan ik de dingen vaak helder verwoorden. Als beelddenker maak ik graag tekeningen om duidelijkheid te scheppen, zo ook tijdens een coachingsgesprek. En ja, een nieuwfreak, ik word blij van nieuwe kennis en inzichten.

 

Hoe heb jij je klaargestoomd om coach te worden?

Inzichten vanuit  oa. contextueel denken, narratief coachen en het traject over ‘coachen van creatieve generalisten’  bij Silvia hebben me als professional gevormd. Daarnaast heb ik in de praktijk als coach van leidinggevenden en individuen veel ervaring op gedaan. Een goed coachingsgesprek, is er eentje waarbij ook ik als coach telkens iets bijleer. En dan is er natuurlijk nog het netwerk van loopbaancoaches waar we elkaar scherp houden over onze manier van werken.

 

Wat zijn jouw grootste troeven bij het coachen van creatieve generalisten of multipotentials? 

Mijn aandacht gaat bij voorkeur naar wat er wél al is. Ik luister aandachtig en stel vragen over datgene in je verhaal dat ik niet goed begrijp. Over tegenstellingen bijvoorbeeld. Hierop inzoomen werkt verhelderend.

Een coachingsgesprek in de natuur ervaar ik ook als troef. De zuurstof, de ruimte … stimuleren de zintuigen om scherper of anders te kijken. Daarom bied ik ook wandelcoaching aan.

Professioneel heb ik een aantal waters doorzwommen. Een creatieve generalist hou je moeilijk jaren op eenzelfde plaats… Vanuit die ervaring kan ik voor jou een klankbord zijn over do’s en dont’s bij stappen op weg naar verandering in je huidige of mogelijk nieuwe werkomgeving of in je eigen onderneming.

 

Wat verbindt jouw interesses of wat is de rode draad in jouw verhaal?

Nieuwsgierigheid naar verhalen, naar drijfveren. Waarom doe je wat je doet?
Je bent hier met je talent maar ook met een missie … en de vraag is… wat wil er door jou gezien worden in deze wereld?  De beste versie van jezelf vinden en deze ten dienste stellen in jouw omgeving en/of jobcontext.

.

In welk type creatieve generalist (of combinatie aan types) herken jij je het meest?

Ik herken mezelf het meest in de jongleur.
Heerlijk is het om met allerlei dingen, verschillend van elkaar, bezig te zijn. Mijn leergierigheid wordt dan extra geprikkeld. Soms vraagt het ook een inspanning om meer te focussen, op momenten dat er veel dingen interessant en uitdagend zijn!
Als loopbaancoach, visual harvester, samenwerkingsexpert en podcastmaker durft het wel eens veel tegelijk te zijn.

 

Mocht je nog 5 extra levens cadeau krijgen, wie zou je dan nog allemaal willen zijn?

Fotografe, radiopresentator bij het programma ‘Interne keuken’ als een van beide presentatoren belet is, graficus, gastvrouw in een huis op het platteland waar je naar toe komt om te ontmoeten en te leren. 

 

Check hier Karla’s Linkedinprofiel!

 

 

“Ik waardeer de rustige aanpak van Karla, haar zacht sturende kracht en haar meedenkend, structurerend en synthese-vormend vermogen.”

– Katrien Merlevede