Eerstvolgende workshop: 20 juni – Omgaan met keuzestress

Keuzestress

by | aug 23, 2016

Je bent niet te reduceren tot één interesse, passie of jobtitel, zover is duidelijk. Maar hoe bepaal je dan welke richting jouw loopbaan best uitgaat?

Het is jou wellicht niet vreemd, dat goedbedoelde advies: „Kies gewoon iets!”. Klinkt eenvoudig, logisch misschien zelfs, maar een creatieve generalist zal er zelden mee in beweging komen.

Wat werkt er dan wel? Maak kennis met de kunst van het „kiezen zonder te kiezen”, of kiezen zonder dat je aan bewegingsvrijheid inboet. En dat kan op verschillende manieren. Het vraagt in de eerste plaats dat je (eventjes) kan loskomen van jouw concrete interesses, hobby’s en passie(s). Het kan een goede oefening zijn om eventjes achter de schermen te gaan kijken en je af te vragen welke talenten precies een rol spelen wanneer jij jouw passie beoefent, of wat de rode draad is in jouw verhaal. Hier inzicht in krijgen geeft jou meer vrijheid, wendbaarheid en veerkracht. Maar de sleutel kan hem ook elders zitten: bv. door de focus te leggen op wat je zinvol vindt, of te oefenen in een „luisterende” houding waarbij je beter ziet wat jouw aandacht roept.

En soms is „niet kunnen kiezen” ook gewoon een uiting van angst om bezig te zijn met wat je écht wilt, maar voor jou tegelijkertijd heel eng aanvoelt.

Het antwoord zit hem niet voor iedereen op dezelfde plek, maar het vergt hoe dan ook een out-of-the-box manier van denken om de vicieuze cirkel van de keuzestress te kunnen doorbreken.

Wat wij voor jou kunnen betekenen:

 

  • Je voelt je begrepen in jouw noden als creatieve generalist en dat jij het moet hebben van de ‘en-en aanpak’ i.p.v. ‘of-of’.
  • Je draait geen rondjes meer in je hoofd, en hebt zicht op welke concrete stappen jou te doen staan.
  • Je krijgt inspiratie aangereikt over mogelijke loopbaanmodellen die voor jou kunnen werken.
  • Je weet welke jouw talenten zijn en waar jij energie van krijgt.
  • Je hebt zicht op de rode draad doorheen jouw vele interesses.
  • Het wordt helder waar het jou écht om draait, ook al voelt het eng.
  • Je denkt meer in termen van ‘én-én’ i.p.v. ‘of-of’.

 

Lees ook

 

 

 

 

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK