Eerstvolgende workshop: 20 juni – Omgaan met keuzestress

Lovenotes <3

Toon de sprekers van de ‘Week van de CG’ jouw liefde!!!

Lovenotes

Laat van je horen…

De volgende editie van de #weekvandecg niet missen?

Wil jij als eerste op de hoogte gebracht worden wanneer de editie van 2024 aangebroken is? Dat kan! Vul je gegevens hieronder in jij krijgt een uitnodiging in je mailbox van zodra de deuren opengaan!

Zonder hen geen event!

Onze sprekers hebben hun hart en ziel gestoken in hun bijdrage voor deze ‘Week van de creatieve generalist’. Je ziet ze onderaan de pagina nog eens allemaal opgelijst. Jij kan een lovenote ❤️ achterlaten voor één of meerdere sprekers die jou zijn bijgebleven. Bijvoorbeeld door te vertellen wat jou geholpen of geïnspireerd heeft. Wij zorgen ervoor dat jouw boodschap zeker door hen ontvangen wordt :-).

115 Comments

 1. Saartje De Neve

  Aan Eline Degroote:
  Jouw presentatie was de eerste die ik nu net volgde en ik vond jouw 3 kernboodschappen heel mooi.
  Erover lezen is 1 ding, jou erover horen spreken is zoveel echter en menselijker. Ik voelde me gezien, aanvaard en vooral thuiskomen en erbij horen: ik ben helemaal niet zo gek of raar! Bedankt, Eline!!!

  Reply
  • Eline Degroote

   Hi Saartje,

   Heel erg bedankt voor je feedback! Dat doet veel plezier. En welcome to the club zou ik zo zeggen 😉

   Reply
   • Jacques Wolfs

    Beste Leen Van de Wouwer,
    Ik heb je uiteenzetting over hoe focuspunten voor jezelf te beschrijven en toe te passen echt opgeslorpt en geboeid gevolgd, à la minute toegepast op mental notes, rust ėn focus gevonden 😁 en nog een paar keer smakelijk gelachen! Alles wat ik van een goede workshop verlang. Waarvoor dank!

    Reply
    • Leen

     Beste Jacques, wat fijn om dit te lezen.

     Reply
   • Nele

    Hallo Eline,

    Allemaal zeer herkenbaar!
    Eigenlijk geloof ik dat we als CG ook expert kunnen worden, expert in onszelf als CG. 🙂

    Reply
 2. Erika Michiels

  De key boodschappen zijn zo waardevol. Ik heb inderdaad ‘het brede interesseveld’ altijd als negatief aanschouwd, maar door jouw presentatie ga ik het voortaan omarmen. Ook jouw voorbeelden! Het is zoals Saartje hierboven schreef: het is een vooral thuiskomen. Dankjewel.

  Reply
  • Eline Degroote

   Bedankt voor je feedback, Erika.

   En welkom thuis! 🙂

   Reply
   • Dana Menten

    Suyin, ik hing aan je lippen! Het ondernemen begint enorm te kriebelen! 🙏👌

    Reply
    • Wen Geerts

     Voor Liesbeth van fotofolies: ik lag wakker omdat ik weer teveel wil combineren en toen mocht ik jouw bijdrage horen en zien …hoe heerlijk om je ook ‘s nachts tegen te komen. Hartelijk dank voor jouw manier van delen en zijn. Ook dank aan Sylvia voor dit toffe platform!

     Reply
    • Dana

     Elke dag is later en nog steeds zijn we jong! Bedankt, Michiel!

     Reply
 3. Jois

  Hoi Eline, jouw verhaal houdt me een spiegel voor. Ik ben trots op het feit dat ik graag en snel nieuwe dingen oppik. Ik erken het ook als talent in mezelf. Tegelijk legt jouw verhaal pijnlijk bloot hoe hard ik er desondanks nog tegen vecht. Vaak onbewust. Dat verraste me. Ik start graag nieuwe dingen, meestal vanuit een onbevangen nieuwsgierigheid diep vanbinnen. Maar ik vind het moeilijk om dingen te stoppen, ook als ze geen energie meer geven. Talent erkend, maar nog niet helemaal aanvaard dus 🙂 Bedankt voor de spiegel!

  Reply
  • Eline Degroote

   Hi Jois,

   Je talent erkennen is al een heel mooi begin!
   Bedankt voor je fijne feedback!

   Reply
 4. Joris

  Leuk om die verschillende loopbaanmodellen eens naast elkaar te zien, Silvia. Ik heb er een 10-jarige carrière opzitten waarin ik transformer, 3-in-1 werknemer en verbinder was. Ik ben gestopt omdat er iets niet juist meer voelde. Door jouw presentatie merk ik dat ik onbewust uit die modellen geschoven ben. Ik dacht dat ik op zoek moest naar een nieuw model (bvb freelancer). Nu zie ik dat ik ook gewoon de modellen die gewerkt hebben terug consequent en bewust zou kunnen toepassen. Bedankt voor het inzicht!

  Reply
 5. Maartje

  Ik zag net de presentatie van Dorien (Baele) over haar lofzang over ADHD. Loved it!

  En vooral – it’s all in the details – dat ze letterlijk naar de tiktok – filmpjes kijkt. Zo goed 🤘
  Heb je geen idee wat ik hiermee bedoel, ga haar presentatie bekijken 🙂

  Reply
 6. Annelies

  Aan alle sprekers van vandaag: bedankt om jullie in te zetten voor dit super interessante event. Ik was er al even achter dat ik een CG ben en door dat te omarmen en de waarde ervan te leren zien, voel ik mij beter in mijn vel zowel professioneel als privé. Bedankt Silvia om mij in dat traject mee te begeleiden.
  Maar het is even goed belangrijk om regelmatig opnieuw te reflecteren en de video’s van vandaag hebben alvast gewerkt als de extra zuurstof die ik opnieuw nodig heb. Meer van dat! 🙂

  Reply
  • Dorien

   Hey Maartje, toffe feedback! Dankjewel! En fijn dat je dat detail hebt opgemerkt 😊 Geniet nog van de rest van #deweek!

   Reply
   • Maartje Trekker

    Nog een vraagje, Dorien: Ik heb ergens opgepikt dat je op vrijdag een sessie geeft rond uitstelgedrag. Klopt dat? Ik vind daar niets over terug…
    Bedankt alvast!

    Reply
    • Silvia

     He Maartje, bedoel je tijdens deze #weekvandecg? Want Dorien heeft inderdaad ook een presentatie over uitstelgedrag, die stond gisteren (di 26/9) gepland. Met jouw Speelpas kan je daar ook nog aan.

     Reply
     • Dorien

      Hey Maartje, ik ben morgen aanwezig tijdens het Voxer-moment (in de vroege namiddag) en beantwoord graag de vragen die je nog hebt! En heb je een speelpas, dan kan je ook aan mijn talk (én bijhorende handouts) rond uitstelgedrag. Groetjes, Dorien

     • Maartje

      Die heb ik natuurlijk meteen gezocht en bekeken ❤️ Zeer relevant!

 7. Saartje

  Dorien Baele: ik genoot van je levendige presentatie. Bedankt!

  Reply
  • Dorien

   Hey Saartje, leuke feedback! Tof dat je keek! Geniet nog van de rest van de presentaties ✌️

   Reply
 8. Saartje

  Suyin Aerts: je kan geweldig vertellen. Ik hing aan je lippen 🙂

  Reply
 9. Maartje

  Lies van Fotofolies – ik ben al lang fan van jou, en ook nu weer was je presentatie he-le-maal zoals ik van je had verwacht: zacht, inspirerend, mooi.
  Dank je wel!

  Reply
  • Daphnis

   Waaw, zonet alle sprekers van de dag beluisterd en al zo veel bijgeleerd!
   Het is alsof er een spiegel voor mijn neus is gezet. Eentje waarbij wordt bevestigd dat we mogen zijn zoals we bedraad zijn, dat er niets mis is (wat ik ook zo lang heb gedacht) Alleen dat inzicht al is een game changer.
   Enorm bedankt voor alle inzichten vandaag. Ik kijk al uit naar morgen!

   Reply
  • Liesbeth De Schamphelaere

   Oooh allerliefste Maartje. Dankjewel voor je zalvende woorden.
   Het fanschap is geheel wederzijds…
   Dankjewel om reisgenoot te zijn in het creatieve generalisten woud 😉

   Reply
 10. Saskia Klaaysen

  Rein, ik heb genoten van je bespiegelingen. Erg herkenbaar en ik ben het zo met je eens. Mijn oplossing was ook dichtbij de persoonlijke beleving en why te blijven en goed te blijven voelen wie past bij mij en wil ik dit ECHT. Dan behoud ik mijn energie en zijn het duurzame ideeën waar anderen ook volop van kunnen profiteren. Fijn om je te horen. Dankjewel

  Reply
  • Rein

   Hey Saskia, fijn om te horen! Zo belangrijk he, je eigen energie dichtbij kunnen houden. Ik voel meer en meer wat me positieve energie geeft, en probeer daar naar te luisteren. Heel graag gedaan, blij dat je er iets aan had 🙂

   Reply
 11. Saskia Klaaysen

  Suyin, heerlijk je verhaal. Ik kende je nog niet en ik moest erg lachen om de term Rebels ondernemerschap. Ik hou ervan. Heel herkenbaar. Leuk om nu eens een andere ondernemer dezelfde dingen te horen roepen die ik ook roep, maar dan in Nederland.

  Reply
 12. Saskia Klaaysen

  Sylvia, hartelijk dank voor dit leuke initiatief vol met gevarieerde sprekers. Ik heb genoten van dag 1. Superleuk om andere creatieve generalisten te horen in alle breedte van het onderwerp.

  Reply
  • Silvia

   Heel graag gedaan Saskia! Wat fijn dat je deze week mee volgt en je appreciatie toont voor de sprekers via deze pagina!

   Reply
   • Saskia Klaaysen

    Inhoudelijk is veel gesneden koek voor me, we richten ons op dezelfde doelgroep en ik ben duidelijk zelf een creatieve generalist. Maar sommige sprekers geven me toch wel een heel verrassende herkenning in met name het ondernemerschap en dat laat ik graag weten. Hier voel ik me op dat gebied wel eens een roepende in de woestijn. Heerlijk om anderen exact hetzelfde te horen zeggen. Ik vind dat echt genieten.

    Reply
 13. Lotte Rousseau

  Helemaal fan van Rein! “Ik denk in mogelijkheden, ik zal het wel voelen…” “vrijheid in mijn hoofd krijgen” is zo positief verwoord, beter als ‘ik zoek innerlijke rust, of wil de chaos in mijn hoofd weg’. Nu alleen nog de knop vinden om dit te realiseren 😉.

  Bedankt voor jouw enthousiasme!!

  Reply
  • Rein

   Maar zeg, zo wijs om je feedback te lezen! Da’s heel graag gedaan hoor 🙂

   Reply
 14. Lotte

  Dorien,
  Wat ik van jouw sessie graag meeneem is jouw omdenken: van ‘ondanks’ naar ‘dankzij’!

  Geweldig!! (dit neem ik dan ook graag mee naar mijn werk met volwassenen met een verstandelijke beperking.)

  Reply
  • Dorien

   Hey Lotte, leuk dat je ook fan bent van het omdenken! Bedankt voor je feedback 🙂

   Reply
 15. Karlien Verstraete

  Sylvia, dank om dit te organiseren! Ik heb tussendoor al een aantal van de sprekers gehoord en veel ja zitten knikken en genoteerd. Uiteindelijk toch nog de speelpas gekocht, want het zou te jammer zijn niet alles te kunnen beluisteren… Fomo? Het was zo een verademing voor mij toen ik een half jaar geleden ontdekte dat ik ook een CG ben, dan de boeken ingedoken maar nog steeds een beetje zoekende. Eigenlijk heel benieuwd waar ik binnen nog een half jaar zal staan. Dank voor alle leuke tips, weetjes en inzichten!

  Reply
 16. Saskia Klaaysen

  Dorien, wat een heerlijke praktische presentatie over uitstelgedrag. Dankjewel.

  Reply
  • Dorien

   Hey Saskia, heel graag gedaan! Tof om te lezen dat je er iets aan gehad hebt!

   Reply
 17. Lisa Van Landschoot

  @Chantal Verlinde, wauw je verhaal kwam heel erg binnen. Zo herkenbaar. Enerzijds dat enthousiasme en anderzijds die angst. Dankjewel om je verhaal te delen!

  Reply
  • Chantal

   Dank je wel 🙏🏻

   Reply
 18. Yolijn

  Lies van Fotofolies, je presentatie voelde als een warm bad dat zelfs niet afkoelde toen ik (langer dan voorzien) verder dook in je waardevolle cadeau. Ik kreeg antwoorden op enkele vragen waar ik al een tijdje mee worstel. Precies de juiste woorden op het juiste moment voor mij. Heel erg bedankt!

  Reply
  • Liesbeth

   Waw Yolijn, je woorden doen zoveel deugd. Dankjewel om dit te delen met mij…
   Zo blij dat het je kon helpen. Ik ben nu wel benieuwd geworden naar wie je bent ;-).

   Reply
 19. Cindy

  Ik ben al eens gaan spieken bij de presentaties van morgen (Speelpas 😉 ) en lieve Jolien, zoveel hartjes voor jouw getuigenis. Ik ben al lang uit de kinderen, maar hoe herkenbaar is die spreidstand!

  Reply
  • Jolien Vandenbroele

   Merci Cindy!

   Reply
 20. Liesbeth Marckx

  Lotte, ik had aan één stuk door kippenvel bij het luisteren naar je verhaal.
  Heerlijk inspirerend hoe jij het leven zooo voluit beetpakt en lééft!

  Reply
  • Lotte

   Dankjewel Liesbeth 😊 Zo fijn dat je genoten hebt van mijn verhaal!

   Reply
 21. Saartje

  Johan Engels, ik vond het heel boeiend om naar je verhaal te luisteren. Bedankt dat we er deelgenoot van mogen zijn. Met jouw filmpje sluit ik dag 2 af en heb ik weer een boel om over na te denken 🙂

  Reply
  • Johan

   Dat is met veel plezier gedaan, Saartje. Ik ben er zeker van dat veel mensen een dergelijk verhaal met zich meedragen. maar er is niet altijd gelegenheid om het te vertellen hé… Blij dat ik je kan inspireren.

   Reply
 22. Saartje

  Silvia, ik heb zoveel zin om de oefening met de denkbeeldige levens te gaan doen! Tof tof 🙂

  Reply
 23. Dirk

  Aan Johan Engels, Jouw verhaal – én de doorleefde wijze waarop je dat bracht – heeft me geraakt, ontroerd, gecharmeerd en geïnspireerd. Zelden een mooiere samenvatting gehoord van de burn-out ervaring: “ik kon niet meer geven”. Ik heb me herkend in je zoektocht, je betrokkenheid op én het ongemakkelijke gevoel in verschillende contexten, de verveling, het ongeduld, de gedrevenheid… Nu ik onlangs ook de “grote sprong” heb gewaagd, bespeur ik zelfs al enkele van de valkuilen die jij ervaart en hebt benoemd. Dank voor jouw mooie bijdrage. Veel plezier in jouw creatieve speeltuin. Het ga je goed.

  Reply
  • Johan

   Beste Dirk. Het was voor mij een parachutesprong in vrije val… het veranderende mijn leven compleet… De zekerheid van een vaste job afgeven voor iets waar ik niet wist waar het zou eindigen, om maar iets te zeggen… Doch, het besef van het feit dat ‘een gouden kooi’ ook een kooi is, deed mij de sprong wagen…en Ik had het geluk dat het een duo-sprong was: ik werd anderhalf jaar gecoacht door Liesbeth Marckx op Starterslabo. Het maakte mij enkel nog zekerder van mijn stuk (waar ik haar voor altijd dankbaar voor zal zijn)…. Ik wens je absoluut alle succes toe in je onderneming

   Reply
 24. Meike Janssens

  Dag Johan, je verhaal raakt aan het mijne op sommige vlakken.

  Een warme en diepe dankbaarheid en suc7 nog!

  Reply
  • Johan

   Jij bedankt Meike, voor de warme reactie! Blij dat ik je misschien een beetje meer moed heb kunnen meegeven. Raakvlakken zijn een bewijs dat je nooit alleen staat…

   Reply
 25. Jolien Vandenbroele

  Wat een heerlijkheid, al die verhalen, inzichten en informatie rond creatieve generalisten! De herkenbaarheid ook, de inspiratie, de eye openers zelfs. En ik zit nog maar aan dag 1,5!

  Reply
 26. Kirsten Walgreen

  Aan allen: nog maar bij dag 1 (met speelpas) maar volop aan het genieten van jullie inzichten, voorbeelden en wijsheid. Wat tof dat jullie al zo jong (ik ben 53 en weet pas een paar jaar iets beter hoe ik bedraad – heerlijk woord trouwens – ben) jezelf zo goed kennen. Dat is een ware rijkdom. Dank dat je dat met ons deelt!

  Aan Kimberley: wat een geweldige voorbeelden en precies dat: ‘gewone’ mensen (zijn ze niet natuurlijk, maar je snapt het wel) die – hoe bestaat het – ook zo alle kanten opspringen. De passie druipt er vanaf en dat is prachtig.

  Aan Rein: bij jou was het thuiskomen. Altijd geroepen dat wat ik goed deed (vond de buitenwacht) vanzelfsprekend was, wat ik niet goed of graag deed, dat was pas echt belangrijk. Pas nu (!) realiseer ik me hoe lang ik dat geloofd heb …. En ja, we gaan alle kanten op, proberen veel en stoppen er weer mee, maar ook weer niet. We zetten onze kennis en kunde steeds weer voor nieuwe zaken in. Ook bij jou is direct de creatieve rode draad, een draad die verbindt (idem bij Kimberley), te zien in wat je doet. Mooi dat je daar zelf wel even over moest denken :-).

  Aan Sylvia: Veel dank Sylvia voor deze week. Voor mij een enorme motivatie om op mijn pad door te gaan.

  Reply
  • Kimberly Nuyttens

   Dag Kirsten,
   Heerlijk jouw feedback. Dankjewel om we tijd te nemen om deze met ons te delen. Ik wens je nog heel veel inspiratie en a-ha momenten toe deze week.
   Veel plezier!

   Reply
  • Rein

   Altijd blijven geloven in wie we zijn en waar we voor staan, dus 😉 Fijn dat je er iets aan had! Groetjes

   Reply
 27. Lotte Rousseau

  Johan, wat mooi kan jij vertellen! Heel herkenbare zaken heb ik gehoord. Zinnen die jij zegt, die ik ook vaak gebruik.

  Ik heb me altijd een hele gemakkelijk collega gevonden (bgl volw.Met een verstandelijke beperking 😉) maar anderen hebben vaak moeite met sommige zaken, met mij. Mijn snelheid van mijn denken, inderdaad voorbereid zitten met plan abc op een overleg, … soms heb ik het gevoel dat ik wat betweterig overkom, dat ik het beter weet (en dat is dan ook vaak zo 😊), mijn intense inlevingsvermogen dat uitputtend kan werken, … alle valkuilen, ik herken ze volledig.

  Het perfectionisme, de gedrevenheid, het zoeken naar een hoger doel/zingeving,… maar ik kan het niet laten, het is een onderdeel van mezelf. Je hebt het deels omarmd, mooi! Er volgt me hierin nog een weg.

  Bedankt voor jouw levensverhaal, het heeft me geïnspireerd. En stop vooral nooit met vertellen!

  Reply
  • Johan

   Dankjewel Lotte!

   Wat jij hier zo aanhaalt van ‘ik heb mezelf altijd een gemakkelijke collega gevonden’… Dat is exact wat ik ook dacht. Sterker nog: ik vind van mezelf dat ik een zeer gemakkelijke mens ben… Eerlijk, rechtvaardig, altijd rekening houden met anderen (empathie die vaak veel energie kost). Maar in praktijk blijkt dat door veel mensen anders te worden ervaren… En op die momenten, als ik aan een grens ben geraakt (na verwoede pogingen om duidelijk te maken dat de intenties oprecht zijn en ik dat mijn snelle denken geen synoniem is om ‘mijn zin door te drijven’ of niet wil luisteren naar wat anderen te zeggen hebben) en dichtklap, dan ben ik plots ‘een moeilijke’… (zegt men dan).

   Ik heb geleerd om het te zien als een soort natuurlijke ‘selectie’. Ik ben gestopt met me af te vragen waar precies het dan wel aan mezelf zou liggen, wat ik dan anders moet doen, of ik mij moet gaan excuseren voor iets wat goed is…

   Dat holt je om den duur uit en tja… Bij mij werd het een ferme burn-out. Ik heb er mijn lessen uit getrokken, al blijft het een dunne koord bij momenten… Want ja, als creatieve generalist blijf je zoeken naar ‘opties’ en andere pistes…

   Reply
 28. Natalie

  Lies van Fotolies: wow, wat een boeiende presentatie. Je doet dat echt op een heel fijne, rustgevende manier 😊. Er waren verschillende items die me meteen inspireren en ik ga zeker je ‘magazine’ oefening eens uittesten, heel benieuwd naar mijn eigen resultaat 😉En ik heb je freebie meteen ook gedownload. Dank je wel!

  Reply
  • Hilde

   Helemaal mee eens, mooie presentatie, en ik haal er goede tips uit!

   Reply
 29. Pieter Emmers

  Beste Eline,

  leuk om je via dit platform te leren kennen als coach. Ik zie het talent “nieuwfreak” ook als een van mijn sterkste talenten. Het zorgde de laatste jaren vooral voor veel wisselende opdrachtgevers vanwege het snelle verlies van motivatie. Maar sinds ik er bekend mee ben probeer ik alvast betere keuzes te maken. Moest ik ooit geïnteresseerd zijn in een coachingstraject dan heb ik alvast 1 adres.

  Groeten Pieter

  Reply
  • Eline Degroote

   Dank je wel Pieter!
   Het maakt inderdaad een groot verschil wanneer je het omarmt en gebruikt als leidraad in je keuzes.
   Goed bezig!

   Reply
 30. Anne-Marie

  Liesbeth, jouw sessie heeft me zo geraakt. Het voelde alsof er heel wat puzzelstukjes in elkaar schoven. Jouw stijl heeft me zo aangesproken en geïnspireerd. Het gevoel van vastzitten maakte tijdens jouw sessie geleidelijk aan plaats voor goesting, inspiratie. Het was een losse zomerjurk aantrekken ipv de strakke spannende winterjas. Ik wil je oprecht bedanken voor deze inspirerende en positieve en authentieke sessie.

  Reply
  • Jona Dekker

   Ja precies dat voelde ik ook 🙂

   Reply
 31. Myrthe Rombauts

  Heb al erg veel gehad aan de webinars! Mijn favorietjes: beide webinars van Dorien Baele (toffe metaforen, concrete en toepasbare tips) en het webinar van Anntje (to the point, helder en waardevol een ingewikkeld proces uitgelegd).

  Reply
  • Dorien

   Hey Myrthe, heel fijn dat je er iets aan gehad hebt! Nog veel plezier met de laatste presentaties! 🙂

   Reply
 32. Veerle Michielsen

  Heerlijk inspirerende verhalen en getuigenissen! Geeft alleen nog meer zin om voluit te gaan leven en voor die dromen en verlangens te gaan! En ook fijn om te horen dat iedereen zijn eigen obstakels en angsten heeft moeten overwinnen en het ook wel een zoektocht is geweest. Het verhaal van Johan was voor mij een herkenning. Om ook ‘hulpverlener’ op een andere manier te kunnen zijn, met dat grote inlevingsvermogen. En ook Lotte een aanstekelijk verhaal, zo je eigen leven opbouwen en gaan voor die andere levensstijl. Mooi! Bedankt!

  Reply
  • Lotte Vanhalst

   Bedankt voor jouw berichtje, Veerle! Leuk dat je genoten hebt van mijn verhaal 😊

   Reply
   • Johan

    Hoi Veerle.
    Leuk te vernemen dat mijn verhaal ook jou heeft geboeid.

    Reply
 33. Veerle

  Lieve Liesbeth!
  Ik ben zelf volop de ontdekkingstocht aan het maken binnen de wereld van creatieve generalisten en van het opzetten van m’n eigen bedrijf. Binnen die tocht blijf ik het gevoel hebben te moeten kiezen voor 1 onderwerp/niche. Wat zijn jouw woorden vanavond verhelderend! Dat hoeft helemaal niet! Zo hard bedankt daarvoor! Ik ga verder op tocht met deze nieuwe inzichten
  Ik ga ook zeker aan de slag met jouw werkboekje rond het vinden van je eigen stijl. Zo’n waardevol hulpmiddel! Bedankt!

  Reply
 34. Hannelore Vleugels

  Johan, bedankt voor je verhaal. Zoveel raakvlakken 🙂 Het ziet er naar uit dat ik niet alleen een creatief generalist ben, maar ook een ASO 😉

  Reply
  • Johan

   Dankjewel Hannelore!

   Ook langs deze kant fijn te merken dat ik niet alleen met die strubbelingen zit.

   Reply
 35. Jona

  Wat een fijne presentaties! Die van Liesbeth was vandaag mijn favoriet, Zachte Zichtbaarheid, wat een uitnodigende titel voor een vervolg. Jouw stimulans om jezelf als geheel te tonen is zo fijn! Het is precies waar ik altijd mee zat op Instagram, dat ik bang ben om mezelf als geheel te laten zien omdat ik zo veelzijdig ben en bang ben dat volgers daar niet op zitten te wachten. Heel veel dank voor je tips!

  Reply
 36. Wendy Vanden Bossche

  Heel interessante en leerrijke presentaties. De sprekers en inhoud zijn heel variërend maar toch kan ik uit elke presentatie tips meenemen die mij helpen om mezelf en mijn startende onderneming tot één geheel te krijgen. Voor mij is, tot nu toe, de presentatie van Liesbeth Deschamphelaere en het interview met Liesbeth Marckx mij het meeste bijgebleven. Ik kijk al uit naar morgen. Heel erg dankjewel aan Silvia om dit event te organiseren.

  Reply
 37. Els Van der Straeten

  Hi Johan, ik heb geboeid geluisterd en gekeken naar jouw verhaal. Zo herkenbaar, ook dat gedeelte van die uren kloppen… Ik weet helemaal wat je bedoelt 😊.
  Blij dat je mee in onze creatieve generalisten-vijver zit! 🙏🏻
  (collega CG 😉)

  Reply
  • Johan

   Hoi Els

   Ik moet zeggen: ik ben er heel toevallig weer ingerold door de oproep. Zit zodanig opgezogen in ‘mijn ding’ dat ik weinig tijd neem om de tentakels uit te steken. Maar nu ik dat eens heb gedaan, ben ik daar blij om. Ik besefte het zelf niet meer dat ik best wel nood heb aan gelijkgestemde zielen 😉

   Reply
 38. Saartje

  Leen Van de Wouwer: superpraktisch en heel leuk om te doen. Bedankt!

  Reply
  • Leen

   Graag gedaan…

   Reply
 39. Leen De Mulder

  Aan Silvia:

  Wauw wauw wauw, jouw talk over Nieuwzoeker zijn was een FEEST van herkenning.
  Ik vond het zelfs een beetje ontroerend om te horen hoe onderprikkeling binnensluipt en wat je hier mee kan gaan doen.
  Ik heb enorm veel bewondering voor jouw talent en kunde!
  Super super bedankt voor deze waardevolle presentatie. Veel succes verder!

  Liefs van één van je eerste (en trouwe 😉 ) coachees,
  Leen

  Reply
  • Silvia

   Hoi Leen,

   Bedankt voor dit berichtje ❤️. Dat thema van het nieuwzoeken (en helaas vaak de onderprikkeling die om de hoek loert), ligt me héél na aan het hart. Als ik hiermee andere nieuwzoekers kan stimuleren om hun behoefte aan ‘nieuw’ serieus te nemen, dan is mijn opzet geslaagd 🙏.
   Super leuk alleszins dat je ook meedoet deze week!!!

   Reply
 40. Katrien Stynen

  @Leen Van de Wouwer: heel interessant! Vlot gebracht en zeer praktisch opgevat. Ook het feit dat het onderdeel ‘waarden’ een plekje in je verhaal kreeg, kan me wel bekoren. Het zette me al direct aan het denken en inspireerde me tot het stilstaan bij wat voor mij op dit moment op de voorgrond zit (en wat ik daar wil hebben). Nu nog omzetten in de praktijk, daar zit de grote uitdaging in, want ik kan met iets bezig zijn en een half uur later met iets anders zonder dat ik me ervan bewust ben. Dus ja, focus is the key word 😉

  Reply
 41. Lisa

  @Michiel, amai ik werd echt stil van jouw kortfilm. Kei mooie boodschap! Super schoon gedaan 🙂

  Reply
 42. Johan

  Aan Liesbeth Marckx

  Je ‘no nonsense’ talent als dusdanig omschrijven, lijkt een negatieve bijklank te hebben. Niets is echter minder waar 😉

  In die 18 maanden onder jouw vleugels bij Starterslabo, heb ik me op geen enkel moment ‘aangevallen, bedreigd, berispt’ of wat dan ook gevoeld. Klopt: je zegt wat je denkt, hoe je het aanvoelt, maar brengt het niet over als zijnde ‘de waarheid’ of een soort van gebod. Je legt het op de tafel en laat je gesprekspartner ermee aan de slag.

  En tegelijkertijd stuur je het voor jezelf continu bij… net omdàt je het zelf ook geen ‘evangelie’ vindt. Mijn ervaring was iedere keer opnieuw dat onze gesprekken ons allebei iets hadden opgeleverd. Maar jij hebt inderdaad absoluut het talent om ‘iets’ te benoemen waar nog niet aan gedacht werd.

  En dat is, denk ik, jouw grootste gave als coach: je verkondigt niet, je zorgt gewoon voor de juiste klomp klei waar samen mee kan geboetseerd worden.

  Ik heb het je toen gezegd en zal het nog een herhalen: mijn parachute-sprong in vrije val was een duo-sprong. Landen gingen we sowieso doen, maar jij hebt de parachute naar de grote ‘X’, de ‘bulls-eye’ geleid door op het juiste moment aan ‘het touwtje van openen’ te trekken mij vervolgens naar de juiste touwtjes te verwijzen waarmee ik richting kon bepalen…

  Om in het thema te blijven, een quote van Frank Zappa: a mind is like a parachute. It doesn’t work if it is not open.

  Je voor altijd dankbaar!

  Reply
 43. Trui

  Liesbeth Marckx, fijn om net jou te horen over verbinden & netwerken! Ik geloof dat jij me immers in contact bracht met Dorien Bael van Anderwijs coaching? Leuke match, zowel qua vibes als expertise… Nog héél even geduld, maar dan zal je meer ontdekken over waar dat precies toe heeft geleid (“ADHD ontladen” van Dorien, “Opruimen met ADHD” groepstraject bij mij). En ik heb nu al het gevoel dat dat nog maar de start is en er nog meer volgt;-) Thanks dus!

  Reply
  • Dorien

   Ik kan hier alleen maar volmondig ja op antwoorden en volledig akkoord mee gaan! 😉

   Reply
 44. Ellen Degreef

  @Michiel Neyrinck, dat was echt een mooie kortfilm. Eentje waar veel waarheid in zit, maar waar we te weinig bij stilstaan.

  Groetjes,

  Ellen (43, arts, amateur pianist sinds 35 jaar, amateur mezzosopraan, en sinds 1 jaar amateur violist 🙂 )

  Reply
 45. Leen

  aan Jolien Vandenbroele: Wat een heftig verhaal. En herkenbaar – die spreidstand en al die weglekkende energie. Bedankt om dit te delen! En heel veel succes!

  Reply
 46. Leen

  @Jenni: bedankt voor jouw oppeppende talk! Ik voel me nu echt gesterkt met mijn superkrachten!

  Reply
 47. Leen L

  @Leen Van de Wouwer: dikke merci om dit stappenplan zo duidelijk en behapbaar te maken – ik ga er zeker mee aan de slag!

  Reply
 48. Els

  Michiel,

  Waw, het raakt in je beeld en zeker in je woorden… bijna geen woorden voor!

  Dikke merci
  Els

  Reply
 49. Lisa Van Landschoot

  @Silvie, wauw leuk om een andere creatieve generalist in duurzaamheid te horen! Ik keek echt uit naar je talk! Deze neem ik zeker mee: every job is a climate job now 🙂

  Reply
  • Silvie

   Bedankt voor je berichtje Lisa, hopelijk komen we elkaar (als enthousiaste generalisten 🙂 nog eens tegen in de boeiende duurzaamheidswereld!

   Reply
 50. Lisa Van Landschoot

  @Silvia, amai EIN-DE-LIJK zie ik dankzij deze sessie over nieuwsfreak dat ik dringend een engagement moet stopzetten. Dank u danku danku! Dat je inderdaad gewoon jezelf toelating mag geven om nieuwe dingen te proberen en hoe je moet waken over onderprikkeling. Heel herkenbaar, alweer! 🙂

  Reply
 51. Ilse

  Waaaaaw, ik herken zoveel in jullie, sprekers. Ik moet het allemaal een beetje verwerken.
  Van nieuwfreak tot bore-out en chronisch energieverlies, de puzzelstukken vallen in elkaar.

  Reply
 52. meike janssens

  Dag Veerle

  Het uit de kast komen is nog maar af en toe en aarzelend. Er kwam boosheid en twijfel :). Altijd maar die zelftwijfel.
  Want ja hey… ik had een hobbelig parcours. Ik voelde mij net vaak dom. Ik voelde mij anders, intens, ‘te’, afgewezen, eenzaam, … waardoor ik een hele grote interne criticus heb ontwikkeld. Als injectie tegen de buitenwereld.

  Ik lig dan ook vaak in de knoei met mijn brein, dat staat ‘aan’ 24 op 24 en 7 op 7. Nu het lukt steeds beter maar vaak valt ook imposter nog op mijn hoofd. Maar het is nog wat worstelen met mijn onderneming en dus ook het interne proces.

  Merci

  Reply
  • Veerle Mertens

   Heel herkenbaar Meike, dat brein dat nooit stopt. Het ding is: hoe beter je jezelf – en dus ook dat heerlijke brein van je 🙂 – leert kennen, hoe beter je gaat leren om met dat brein in overdrive om te gaan.

   Veel succes met je onderneming en het bijhorende interne proces!
   Veerle

   Reply
 53. Liesbeth Marckx

  Rein, zo tof om in het interview toch weer een paar nieuwe gevoelsnuances in je verhaal op te pikken. Heel mooi hoe je dat voelen zelf steeds meer inzet in je werk en leven, en daarmee verbonden ook het moedig benoemen en uitspreken, wat je hier niet zo hebt verteld, maar wat ik zelf al heb mogen ervaren en heel krachtig vind. Er is zoveel aanbod aan workshops en zo weinig tijd, maar ik wil nu toch wel es echt zo eentje live van je meepikken en daar ruimte voor maken in mijn agenda. Die creativiteit aanzetten en laten stromen, bring it on!

  Reply
  • Rein

   De max, kijk er naar uit om jouw wild creatief hoofd eens te zien “losgehen” in mijn workshop 🙂 Welkom, kijk er naar uit!

   Reply
 54. Liesbeth Marckx

  Jolien, het is al zo lang geleden dat we een tijdje hebben samengewerkt, maar dankzij Instagram kon ik je nadien ook blijven volgen. Jullie creativiteit zet mijn eigen creativiteit en vrijheids-instinct altijd weer extra aan, hoe jullie je eigen weg gaan met het gezin, dicht bij de natuur leven, de kinderen opvoeden – met mooie plaatjes die laten zien wat mogelijk is, niet doordat je het vertelt, maar doordat je het leeft. Insta perfect en ook Insta-not-so-perfect. En dat ook in de donkerste tijden, en net dan extra veel. Fijn dat je in je video uitlegt hoe je er eigenlijk jezelf doorheen hebt getrokken door weer heel bewust met je talenten aan de slag te gaan. Ik zie bij mijn klanten ook: als je in een donkere tijd zit, kom je daar vaak niet meer aan toe om daar bewust naartoe te gaan, omdat je in de freeze-stand staat en bent afgesneden van die mogelijkheden. Ik geloof dat je door dit te benoemen, ook anderen dat aha’tje geeft om ook in die hoek te kijken naar energiegevers in lastige tijden, en daar kleine stappen in te zetten. Veel woorden om te zeggen: dankjewel voor de heel eigen impact die je maakt in de wereld, ook in die van mij 🙂

  Reply
 55. Dorien

  Eerst en vooral: Silvia, bedankt om de speelpas in het leven te roepen die mij toelaat om alles op mijn eigen tempo en in een zelfgekozen volgorde te bekijken! Geniaal concept 🙏

  Ik ben begonnen met de talk van Jolien, omdat haar verhaal voor mij heel herkenbaar is (met twee jonge kinderen in huis). Ik vond het heel inspirerend, herken me in dezelfde talenten en interessevelden (nieuwfreak, anyone?) en vind het een motiverende gedachte dat alleen al het durven dromen nieuwe energie kan opleveren.

  Bedankt voor je openheid, Jolien!

  Reply
 56. Liesbeth Marckx

  Dorien, hoera voor je lofzang op ADHD, en bovenal voor het omdenken van ondanks naar dankzij! Daarmee zitten we helemaal op dezelfde golflengte, en dat is ook waarom ik met vertrouwen steeds weer naar jou doorverwijs als het om ADHD-coaching gaat.
  Ik ga ook helemaal aan van de rock ‘n’ roll in je stijl en van de mooimaker in jou die altijd weer zulke chique presentaties maakt. Love it!

  Reply
  • Dorien

   Je doet me blozen, Liesbeth! Merci voor je mooie woorden!

   Reply
 57. Saartje

  Veerle Mertens: zo fijn dat dit ook aan bod kwam hier tijdens deze week van de CG.
  Joep Schuermans: kei-interessant om bij stil te staan (en na te denken over voorbije keuzes). Verhelderend!
  Kim Marivoet: gewoonweg supertof!!! Wat een goed gevoel kreeg ik bij jouw presentatie 🙂

  Reply
  • Kim Marivoet

   Saartje! Zo tof dat je dit deelt! Dankjewel!

   Reply
  • Veerle Mertens

   Ik ben ook heel dankbaar Saartje dat hier een plekje voor was.
   Leuk dat je keek.

   Reply
 58. Lisa Van Landschoot

  @Kim Marivoet, wauw ik heb heel graag naar je presentatie geluisterd, die was opeens zo snel voorbij?!
  Goeie tips die ik zeker meeneem! Dankjewel!

  Reply
  • Kim Marivoet

   Oh, zo tof Lisa, dankjewel!
   Haha, ik heb serieus wat moeten editen om binnen de gevraagde tijd te blijven. 🙂
   Maar leuk om te horen! 🙂 Fijne dag!

   Reply
 59. Cindy Van Steelandt

  Wat een kunst is dat toch als je kan verwoorden dat wat anderen willen zeggen. Verwoorden (en uitbeelden) op een manier die bevattend is. Ik genoot van de kortfilm van Michiel. Eerst van een nieuwsgierig kijken overgaan naar een glimlach op het gezicht. Genieten en ook wel wat gezonde jaloezie, als mensen dat kunnen…. 😉

  Reply
 60. Veerle Michielsen

  @ Els Van der Straeten: leuk interview, je straalt zoveel positieve energie uit en echt rock n roll! Die 1%regel is wel een goeie, dan moet ik echt heel veel gaan doen 😉

  Reply
  • Els Van der Straeten

   Dankjewel Veerle ! Het is altijd moeilijk te kiezen. Er zijn zoveel leuke en interessante dingen in dit leven. De 1% slaagkans-regel heb ik in het leven geroepen om mij over de schreef te trekken. 😊
   Vroeger aarzelde ik steeds en dan gingen er waardevolle kansen verloren.
   Dankjewel voor jouw berichtje en veel succes met al de dingen die er (niet toevallig) voorbijkomen ! 🙏🏻

   Reply
 61. Benten Martens

  Bravo Silvia en alle sprekers!! Heel waardevol en misschien hebben jullie wel levens gered!
  Benten

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Derom

Eline Degroote

Dorien Baele

Chantal Verlinde

Liesbeth Marckx

Jennifer Coppieters

Sofie Leemans

Leen Van de Wouwer

Elke Spinnewyn

Veerle Mertens

Astrid Goseling

Lotte Vanhalst

Suyin Aerts

Jolien Vandenbroele

Michiel Neirynck

Cindy Maas

Liesbeth De Schamphelaere

Kimberly Nuyttens

Joep Schuermans

Anntje Peeters

Kim Marivoet

Els Van der Straeten

Silvie Coutuer

Kimberly Van der Taelen

Johan Engels

Rein de Paepe

Lieselot Geeregat

Katia De Coster (Interviewer)

Laat de ‘Week van de Creatieve Generalist’ jou niet ontglippen…

De week die is voorbij. Maar met een Speelpas draai je de tijd terug en krijg je toegang tot ALLE presentaties van het event en dat 12 maanden lang! (nog mogelijk tot 8/10!)