MULTI WAY OF LIFE

Een optimaal geprikkelde creatieve generalist is energiek & geïnspireerd én tegelijkertijd gefocust.
Dit wens ik je ook toe.

Vind jouw multi way of life!

Soms denk je dat je ‘moet leren tevreden zijn met wat je hebt’. Of sus je jezelf met de gedachte dat het niet elke dag feest kan zijn. Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, dat klopt. Maar laat het geen argument zijn om te stoppen met streven naar een leven dat bij je past.

Klinkt één (of meerdere) van deze uitspraken bekend in de oren?

 • “Als het te saai wordt dan zoek ik prikkels op, totdat het teveel wordt en ik weer naar rust snak.”
 • “Waarom kan ik niet gewoon settelen voor een rustig, voorspelbaar leven?”
 • “Ik ga van uitputting naar verveling en terug naar uitputting.”
 • “Bestaat dat wel, een job dat me blijft uitdagen?”
 • “Denk ik aan bepaalde doelen of dromen, dan zakt de moed me in de schoenen. Want ik doe er toch niets mee.”
 • “Ik lijk gewoon nooit tijd te hebben voor de dingen waarnaar ik wil toewerken.”

Je bent niet alleen!

Deze verzuchtingen en thema’s zijn klassiekers in onze coachtrajecten. Veel klachten van creatieve generalisten hebben te maken met een niet-optimaal prikkelniveau. Denk maar aan chronische verveling, stress, burn-out,…

Ook ik merk dat het niet makkelijk is als creatieve generalist om optimaal geprikkeld te blijven. Het start met goed te weten wat voor jou voedende prikkels zijn, hoe je ze moet doseren en hoe je onder- en overprikkeling herkent.

Dit klinkt al een pak beter, toch?

 • Je voelt je energiek en geïnspireerd, maar tegelijkertijd ook gefocust en rustig in het hoofd.
 • Je slingert niet meer heen & weer tussen overwhelm of een leven dat aanvoelt als een snoozefest.
 • Jouw nood aan afwisseling is geen kracht waartegen je moet strijden, maar heeft een volwaardige plek in je leven en is een bron van plezier!
 • Doelen en dromen? Je weet hoe je die vastpakt en vooruitgang boekt.
 • Uitstelgedrag en rondjes blijven draaien in je hoofd? Been there, tackled that baby 💪.
 • Je weet hoe je ambitie en nood aan uitdaging harmonieus kan laten samengaan met voldoende herstel- en verwerktijd.
 • Overvol brein? Jij weet hoe je terug rust in die bovenkamer brengt.

Je als een vis in het water voelen als creatieve generalist? Dat kan alleen als je een goede ‘prikkelmanager’ wordt. De kennis, de tools en de vaardigheden die hierbij horen heb ik voor jou gebundeld in de cursus ‘Multi way of life’!

Maak gebruik van de lanceerprijs (150 euro)

Dit is wat de Multi Way of Life voor je doet:

Na 9 jaar intensief met veelzijdige profielen te werken, was het tijd om mezelf de vraag te stellen hoe ik een aantal absolute essentials voor deze doelgroep in een heel laagdrempelig format kon stoppen. Een soort van ‘vriend voor het leven’ die je helpt om van je nood aan afwisseling en veelzijdigheid jouw sterkste troef te maken i.p.v. een zorg of iets dat je moet onderdrukken.

Dat werd de cursus ‘Multi Way of Life’, met 13 modules in een online leeromgeving. De thema’s zijn o.a.:

 1. Wat betekent het precies om een creatieve generalist te zijn?
 2. Hoe interageert/overlapt dit met andere kenmerken? Denk maar aan bv. hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, high sensation seeking, …
 3. Welke consequenties heeft dit op de manier waarop je je zaak/loopbaan uitbouwt?
 4. Hoe kan je een vat vol tegenstellingen zijn én toch een stevige grond onder je voeten voelen?
 5. Hoe herken je onderprikkeling? Hoe herken je overprikkeling? En hoe reageer je daarop?
 6. Hoe voorkom je (een nieuwe) burn-out of bore-out?
 7. Hoe ga je meer gaan ‘doen’ i.p.v. ‘denken’?

‘Vriend voor het leven’ neem ik heel letterijk want, éénmaal aangekocht, kan jij voor altijd aan het materiaal. Daarnaast heb je ook toegang tot een hulplijn. Via het privéforum heb jij nl. een rechtstreeks lijntje met mij, Silvia.

 Concreet krijg jij:

 • Een duidelijk opgebouwde online cursus, waar je levenslang toegang tot hebt!
 • Een mengeling van (zeer behapbare) theorie, video’s, werkbladen en testimonials van collega- creatieve generalisten.
 • Audio’s die je kan downloaden (zoals voor ademhalings- en geleide meditatieoefeningen).
 • Een hulplijn waar je 24u/24u gebruik van kan maken (via het forum + chatfunctie).

Je kan deze cursus zien als:

 • Preventief: er is op dit moment niet echt een groot ‘probleem’, en je wil dat graag zo houden (geen burn-out of bore-out voor jou!). Je wil graag ontdekken waar je nog dingen kan verbeteren. De cursus heeft verschillende ‘lagen’ waardoor ook jij er veel zal kunnen uithalen!
 • Curatief: je hebt last van onder- of overprikkeling en je wil werken aan een beter prikkelmanagement zodat je uit die negatieve spiraal kan stappen.
 • Als voorbereiding op een coaching: je verhoogt het inzicht in jouw situatie en je krijgt al heel wat tools aangereikt, waardoor je veel gerichter kan gaan werken met je coach (lees: je bespaart tijd en geld).
 • Als ondersteuning tijdens een coaching: Je werkt hierdoor gerichter en efficiënter (minder sessies nodig!), bovendien heb je ondersteuning waar je op kan terugvallen tussen jouw coachsessies in.
 • Als ‘onderhoud’. Je volgde reeds een coachtraject, maar je wil graag ‘on top of things’ blijven en je blijven ondersteund voelen. Je kan ook korter op de bal inspelen op signalen van over- of onderprikkeling.

 

Mezelf voeden met de juiste prikkels


Happy creatieve generalisten!

 

Toen ik zoveel jaren terug voor het eerst een info-avond volgde bij Silvia over de ‘creatieve generalist’ ging voor mij het licht aan. Eindelijk begreep ik het! Ik hing aan haar lippen, Silvia was voor mij de expert in een gebied waar ik nog nooit van gehoord had! En tegelijk was het zo eenvoudig, ze bracht ervaring, literatuur, onderzoeksinfo en de meest onnozele praktische voorbeelden samen alsof het niets was. In de jaren erop, volgde ik verschillende workshops en opleidingen, en voor mij klopte het allemaal, het kroop in mijn vel, en ik hang nog steeds aan haar lippen.
Silvia is een wandelende bibliotheek, ze put uit jaren ervaring, en ze spreekt en schrijft over haar core business alsof ze nooit wat anders gedaan heeft. Dankbaar!

– Nathalie Delporte

De ‘creatieve generalist’ is voor mij een aanknopingspunt, aanspreekpunt, inspiratiebron, biedt herkenning en nieuwe perspectieven. Het geeft mij tevens het gevoel tot een groter geheel te behoren, een geheel waarbij het ok is om gewoon jezelf te kunnen zijn en waar je leert inzien dat je tal van kwaliteiten hebt die ook zinvol zijn op de arbeidsmarkt. Grote fan dus :-)!

– Kelly Snoeck

 Wat mij betreft: inspiratie, motivatie en euhm,… het gevoel niet alleen te zijn 🙂

– Jolien Vandenbroele

Toen ik Silvia’s uiteenzetting over de creatieve generalist voor het eerst hoorde, vielen voor mij alle puzzelstukjes in elkaar. Eindelijk kon ik wat anderen zagen als een gebrek aan consistentie in mijn werk en leven ombuigen naar iets om te omarmen. Het bleek zelfs een sterkte. De verschillende trainingen die ik intussen bij haar volgde rond het thema boden me toegankelijke en heel praktische handvatten om zelf mee aan de slag te gaan. Ze verbindt met gemak de ‘losse eindjes’ en brengt haar kennis en inzichten op een dynamische manier over.
Dankbaar voor alles wat ik al van haar heb kunnen leren en nog steeds leer.

– Nele Pessemier

Wie maakte deze cursus?

 

 

Hey! Ik ben Silvia. Coach, trainer, auteur en online ondernemer. Ik maakte van mijn fascinatie voor tegenstellingen, ‘en-en-en’ verhalen en eigenlijk alles wat niet in één hokje te plaatsen is, mijn specialiteit. Ik zet sinds 2014 creatieve generalisten, mensen met een breed interesseveld, op de kaart en schreef  in 2020 het boek ‘Paradoxaal Coachen’.

Het allerliefste ga ik in het leven op ontdekking naar nieuwe dingen en ervaringen, en tegelijkertijd ben ik snel overrompeld ;-).

Deze dans tussen afwisseling en rust is er eentje waar ik ondertussen +500 creatieve generalisten in begeleidde.

 

Misschien zit jij nog met een vraag?

 

Wat als ik reeds coaching volgde?

Deze cursus is perfect als verdieping en/of onderhoud. Meestal heb je na een coachtraject actiepunten en dingen waarmee je aan de slag wil, en deze cursus ondersteunt jou daarbij. Streven naar een optimaal geprikkeld leven is nooit echt ‘af’, jouw noden zijn steeds in beweging. Nu heb je een cursus waar je steeds naar kan terugkeren.

Wat als ik interesse heb in dit thema als leidinggevende, of als hulpverlener?

Hoe lang heb ik toegang tot het materiaal?

Zolang deze cursus blijft bestaan, heb jij er toegang toe!

Wat als ik behoefte heb aan ondersteuning? 

Op het besloten forum kan je steeds terecht met vragen. Is een intensievere begeleiding nodig, en/of is de vraag niet meteen in de ‘scope’ van de cursus, dan kan ik je in contact brengen met één van onze coaches voor een intake.

Ik heb niet echt een ‘probleem’, is deze cursus dan ook voor mij?

Absoluut! Inzicht krijgen in wat je grootste troeven zijn als creatieve generalist, en weten hoe je jezelf best ‘voedt’ zodat jij op je best kan zijn, zal jou veel brengen. Ook al heb je momenteel niet echt last van iets. Meer zelfs, zo voorkom je dat je in de toekomst (eventueel) vast komt te zitten. Heel slim bezig dus!

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This