Eerstvolgende workshop: 6 mei – Prikkels in de juiste dosis

Nele Pessemier

 

Wie ben jij, het serieuze antwoord?

Wandelcoach, loopbaanbegeleider en partner bij Leaves Coaching.

 

Wie ben jij, het antwoord voor insiders?

Ik combineer een rustige uitstraling met een onstuimig temperament. Mijn dagen zijn altijd te kort en tegelijkertijd heb ik ook nood aan rust en een plek waar ik thuis kan komen, al mag die plek op verschillende plaatsen in de wereld liggen. Regels volgen lukt me enkel als ik er het nut van inzie!

 

Hoe heb jij je klaargestoomd om coach te worden?

Als klinisch psycholoog met vele jaren ervaring in rekrutering en HR in de brede zin, gooide ik resoluut het roer om: ik volgde Appreciative coaching en schoolde om tot Wandelcoach. Daarnaast verslind ik al van kleins af aan boeken bij de vleet (nooit maar ééntje tegelijk ????). De specifieke opleiding voor de begeleiding van creatieve generalisten bij Silvia Derom vervolmaakt het plaatje.

 

Wat zijn jouw grootste troeven bij het coachen van creatieve generalisten of multipotentials?

Mijn eigen ervaring als creatief generalist en de vertrouwdheid met het gevoel om nooit in één hokje te (willen) passen, zijn mijn grootste troeven. Zelf had ik ook altijd moeite om te focussen op één specifieke jobinhoud, ik kan dus heel goed begrijpen hoe jij daarin vastloopt.

Rust brengen in jouw rusteloze hoofd dat barst van de ideeën combineer ik met resultaat-en doelgerichtheid: want jij wil wel daadwerkelijk stappen voorwaarts zetten, toch?
Dit doen we dan ook letterlijk, al wandelend in de natuur.

 

Wat verbindt jouw interesses of wat is de rode draad in jouw verhaal?

Rust + natuur en buitenlucht + mensen in hun kracht zetten waren altijd al aanwezig in mijn leven. Ik hoefde ze maar met elkaar te verbinden om tot mijn huidige missie te kunnen komen: via het overbrengen van rust help ik mensen te focussen op de essentie en zet ik hen in hun kracht.

 

In welk type creatieve generalist (of combinatie aan types) herken jij je het meest?

Ik ben een echte jongleur: ik hou graag veel bordjes tegelijk in de lucht en kan me niet lang focussen op slechts één ding, maar voel me op m’n best in een en / en / en verhaal.

 

Mocht je nog 5 extra levens cadeau krijgen, wie zou je dan nog allemaal willen zijn?

  • Ontdekkingsreiziger & fotograaf
  • Wereldverbeteraar
  • Eigenaar van een farm in de wilde natuur van Canada
  • Uitbater van een relaxplek in het groen, waar mensen tot rust kunnen komen
  • Antropoloog, die terreinonderzoek doet bij natuurvolkeren

 

Check Nele’s site hier: www.sparklingsteps.be

 

“Ik heb erg veel gehad aan mijn gesprekken met Nele. Ze laat de nodige ruimte en neemt de tijd, ook wanneer je je gedachten minder vlot onder woorden kan brengen. De combinatie van wandelen en coaching heeft me veel meer gebracht dan een sessie in een gesloten ruimte ooit heeft kunnen doen. De natuur speelt een actieve rol in het hele proces: de geluiden en geuren zijn bijvoorbeeld net zo goed pistes, die je kan verkennen. Mij heeft het geholpen om antwoorden te vinden op de vragen die ik me stelde. Ik ben fan! “

– Céline B.