Eerstvolgende workshop: 6 mei – Prikkels in de juiste dosis

Nele Van Eyken

 

Wie ben jij, het serieuze antwoord?

Talentencoach en Zaakvoerder van ‘De Prettige Rebel’.

 

Wie ben jij, het antwoord voor insiders?

Ik ben een professionele complimentengever: vanuit onvoorwaardelijke liefde benoem ik het potentieel in anderen dat zij zelf nog niet zien. Ik weet het schijnbaar negatieve altijd om te buigen naar iets positief, want als groeimotor MOET ik het beste uit mensen halen. Mijn hoofd knettert letterlijk van de ideeën. Ik bedenk niet alleen kleine en grote projecten, ik hou er ook enorm van ze concreet én helemaal volgens mijn voorwaarden uit te werken. Alles is mogelijk!

 

Hoe heb jij je klaargestoomd om coach te worden?

Ik ben als ondernemend mens ‘eeuwige coach’, volgde dus ook een professionele oplossingsgerichte coachopleiding die ik aanvulde met een talentencoachopleiding bij Luk Dewulf en Silvia Derom. Dat alles finaliseerde ik met een enkele opleidingen rond visualiseren: ik haal mensen heel graag uit hun hoofd en breng ze via visualisaties dichterbij hun dromen. 

 

Wat zijn jouw grootste troeven bij het coachen van creatieve generalisten of multipotentials?

Ik geloof in een minimum aan dualiteit: ik hou van mensen die meer dromen hebben dan tijd en meer ideeën hebben dan ze ooit zullen kunnen realiseren in één leven… Zelf ben ik ook absoluut een ideeënfontein. Voor gelijk welke situatie zie ik altijd een veelheid aan oplossingen. Niets is onmogelijk, ik vind altijd een manier om zaken te doen slagen! Daarnaast ben ik ook planmatig sterk, dus ik kan jou vast helpen om jouw ideeën en dromen echt tot uitvoering te brengen. Ik neem mijn klanten graag mee in mijn ‘speeltuin’. 

 

Wat verbindt jouw interesses, of wat is de rode draad in jouw verhaal?

Als ‘Prettige Rebel’ geloof ik dat wie jij bent – je persoonlijkheidheid in essentie – altijd combineerbaar is met de dromen die je hebt, ook al lijkt dat jou onhaalbaar.

Ik leef van paradoxen: ik hou van rust en stilte én lawaai + muziek. Ik stamp constant tegen schenen, maar zonder boosheid, eerder vanuit verwondering, een zoektocht naar iets anders, naar het minder vanzelfsprekende. Ik studeerde ooit Interieurvormgeving, psychologie en journalistiek en vond dat perfect aansluiten bij elkaar. Ik hou van mensen, wat hen omringt, wat er in hen omgaat én welke fantastische verhalen ze allemaal meedragen. Hoezo, geen rode draad! Everything is connected, of toch in mijn hoofd. 

 

In welk type creatieve generalist (of combinatie aan types) herken jij je het meest?

Als vrijheidszoeker doe ik carrément mijn goesting: ‘moet just niks’… Tegelijkertijd wil ik als jongleur CONSTANT nieuwe projecten op mijn bordje: laat dus maar komen!

 

Mocht je nog 5 extra levens cadeau krijgen, wie zou je dan nog allemaal willen zijn?

  • Zangeres, van het niveau als Alicia Keys
  • Meubelmaker die super ergonomische meubels maakt op maat van de mensen die ze gebruiken, los van enige designvereisten
  • Schrijfster van spannende liefdeshistories waarin je de pijn letterlijk voelt
  • Eigenaar of General Manager van een B&B/ Moestuin/Gezondheidscentrum
  • Uitbater van een woon-zorgcentrum voor hoog-of wildbegaafde senioren

Check Nele’s site!

“Nele is geen madame die de grote trukendoos opentrekt. Integendeel: ze houdt het verrukkelijk klein, simpel en vooral heel positief. Al meteen na onze eerste ontmoeting kreeg ik mijn sterke kanten in het vizier (ah ja, we gaan toch niet bezig zijn met tekortkomingen zeker?) en kreeg ik het verdict: ik ben, wat ik nu zelf omschrijf als: een oplossingsgerichte veeldenker op speed; en dan ook nog eens een heel loyale veeldenker. Dat maakte alles direct heel concreet en verhelderend. Ik ging binnen met een knoop en kwam elke keer weer buiten met met een kop vol pure goesting. Heerlijk verfrissend!”

– Greet