Rode draden festival

 

 

Creatieve generalisten zijn mensen die niet te reduceren zijn tot één interesse, passie of jobtitel. Je zou kunnen zeggen: veelzijdigheid is hun specialiteit.

Wie mij al een tijdje volgt heeft ongetwijfeld de magische twee woorden ‘rode draad’ al horen vallen. Af en toe zelfs ‘rode draden’, want ja, als creatieve generalist ben ik nu eenmaal dol op de meervoudsvorm!

 

Maar wat bedoel ik daar nu mee???

Alhoewel het vaak niet meteen zichtbaar is, zijn er lijnen, of draden te bespeuren tussen jouw vele interesses. Dat overkoepelende kan hem zitten in een thema, idee, filosofie, drijfveer, doelgroep, enz. Omdat het antwoord vaak in verrassende hoeken ligt, kijken vele creatieve generalisten er in eerste instantie over.

 

Waarom is het ontdekken van jouw rode draad belangrijk?

Dat vinden van een rode draad, het is uiteraard geen sport op zich (hoewel dat ontrafelen een zeer leuke bezigheid kan zijn!).  Waartoe dient het dan wel?

  • Het vormt het hart van jouw identiteit als generalist
  • Het helpt je om jouw veelheid samen te vatten
  • Het kan een vervanging zijn voor de veelgevreesde vraag ‘wat is jouw niche?’
  • Het helpt jou anderen mee te nemen in jouw verhaal
  • Het dient als kompas in jouw loopbaan

Rode draden dienen dus niet allemaal hetzelfde doel (bv. wil jouw ‘waarom’ kennen of wil je weten hoe je een merk kan neerzetten?) en komen in verschillende soorten en maten. Ook het zoeken ernaar vergt een bepaalde houding, iets tussen ‘ik-ga-pas-opgelucht-ademhalen-als-ik-die-rode-draad-gevonden-heb’ en ‘die-rode-draad-kan-mij-geen-moer-schelen’.

Dat is allemaal zo een ongelooflijk-boeiende materie en ik heb ondertussen zoveel inspirerende voorbeelden mogen zien, dat ik sta te popelen dit met jullie te delen!!!

Daarom organiseer ik een HEUS RODE DRADEN FESTIVAL. En het kost jou… niets!

Dit feestje vieren we virtueel samen, tussen zondag 2/6 en vrijdag 7/6. Het enige dat jij moet doen is mij vertellen naar welk mailadres ik je al die creatieve generalisten-brainfood mag sturen.

 

INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN!

 

 

Benieuwd hoe je aan de slag kan gaan met die rode draden? Check hier de pagina met onze Rode Draden programma’s.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This