Eerstvolgende workshop: 20 juni – Omgaan met keuzestress

Veerle Steyaert

 

 

 

 

Wie ben jij, het serieuze antwoord?

 Loopbaancoach en ondernemer binnen mijn eigen bedrijf dat voorlopig gewoon nog Veerle Steyaert heet. 

 

Wie ben jij, het antwoord voor insiders?

Een nonchalant vat vol tegenstellingen met een eeuwige leerhonger die van het ene idee naar het andere springt (en daarbij soms zichzelf niet kan volgen). Ik krijg namelijk enorm veel energie van nieuwe kennis.  

Hoe heb jij je klaargestoomd om coach te worden?

 Naast mijn studies criminologie en pedagogiek volgde ik de opleiding Integrale Coaching – Essentials en de opleiding Loopbaancoaching bij Your Coach. Ik volgde ook een driedaagse training Geweldloze Communicatie en de opleiding ‘Creatieve generalisten begeleiden naar een loopbaan die bij hen past’ bij Silvia Derom. En ik blijf me bijscholen door regelmatig naar intervisies te gaan. 

 

Wat zijn jouw grootste troeven bij het coachen van creatieve generalisten of multipotentials?

Ik kan goed om met het feit dat creatieve generalisten nogal eens van de hak op de tak springen. Ik zie daar vaak een samenhang in en slaag er in linken te leggen tussen al die verschillende interesses en bezigheden waar anderen geen linken zien. 

 

Wat verbindt jouw interesses, of wat is de rode draad in jouw verhaal?

Doorgronden en ontrafelen om zo orde te scheppen in de chaos. Waarbij er altijd twee componenten zijn. Enerzijds hou ik er enorm van om met mensen te werken en hen te doorgronden en te onrafelen. Aan de andere kant hou ik ook enorm van alles wat met wetgeving en justitie te maken heeft. Deze twee zaken zie je terugkomen in mijn studies, in mijn vorige job en ook in hetgeen ik nu als ondernemer doe (waarbij ik naast loopbaancoaching ook met GDPR bezig ben). 

 

In welk type creatieve generalist (of combinatie aan types) herken jij je het meest?

 De Jongleur die op weg is om ook vrijheidszoeker te worden. Geef mij maar veel prikkels tegelijk waarbij ik zelf kan kiezen aan welke ik aandacht geef. 

 

Mocht je nog 5 extra levens cadeau krijgen, wie zou je dan nog allemaal willen zijn?

 Wetsdokter, rechercheur, podcastmaakster, voedingscoach, eigenares van een wol- of stoffenwinkel, bioboerin in Frankrijk, professioneel boekenlezer, eigenares van een koffiehuis, …