Ken jezelf

Het is een beetje een open deur intrappen, maar met een goede portie zelfkennis kom je een heel eind. De meeste mensen hebben het gevoel hier goed op te scoren, want hé, we kennen onszelf toch ondertussen?! 

Toch blijken we vaak heel wat blinde vlekken te hebben. De meeste van onze gedragingen zijn zo automatisch en evident, dat we ze amper nog zien. 

Het creatief generalist-zijn is zo’n eigenschap dat vaak onderbelicht blijft. Soms wordt het zichtbaar gemaakt door de omgeving, maar helaas is de kans groot dat de framing nogal negatief is: „Wanneer ga je nu eindelijk gewoon eens iets kiezen en daarbij blijven?” of „Weer een nieuwe hobby? Benieuwd hoelang je deze nu gaat volhouden.” 

Kunnen floreren als creatieve generalist vraagt dus een goed begrip van wat dit nu precies is, en vraagt ook een herkadering: wat jij en/of jouw omgeving tot nu toe gezien hebben als een tekortkoming, is eigenlijk een potentieel of een reeks talenten die vragen om slim ingezet te worden! 

Bovendien is de ene generalist de andere niet, en is het slim om te onderzoeken wat voor type jij dan wel bent. Veel heeft te maken met hoe je je op de ‘specialist versus generalist’- as beweegt: wanneer duik je graag in de diepte, en wanneer zoek je voeding in de breedte? Of is het generalist zijn net jouw grootste specialiteit?! Tip: met deze test kom je er achter of je een creatieve generalist bent, en indien ja, welk type precies.

Uiteraard ben je nog zoveel meer dan ‘alleen maar creatieve generalist’ en is het ook belangrijk zicht te hebben op jouw talenten, drijfveren, waarden en rode draden in jouw verhaal.

Wat wij voor jou kunnen betekenen:

 

  • Je weet wat jouw noden zijn als creatieve generalist en welke type loopbaan (op dit moment) een goede fit zou zijn voor jou.
  • Je ziet waar jij als creatieve generalist een grote meerwaarde kan betekenen.
  • Je hebt eindelijk zicht op wat jouw talenten zijn, of wat jij nodig hebt om je batterijen op te laden! 
  • Je weet welke waarden als een leidraad door jouw leven lopen.
  • Je kan de ‘waarom’ benoemen achter de dingen die je doet.
  • Je hebt zicht op wat de rode draad (of draden) is in jouw verhaal. (kijk ook hier voor ons aanbod rond het vinden van je rode draad)

 

 

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK!

Pin It on Pinterest

Share This