Eerstvolgende workshop: 13 augustus – Vind de job/opdracht die bij je past

Zelfbeeld

by | feb 25, 2021

Creatieve generalisten hebben vele talenten. Alleen kijken ze er zelf vaak op een andere manier naar. Zo vinden ze bijv. van zichzelf dat ze ‘vanalles een beetje kunnen, maar niets écht goed’. Of …

Dat verwrongen zelfbeeld is natuurlijk niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het heeft te maken met wat onze maatschappij vooropstelt als ideaal (‘Om succesvol te zijn, moet je focussen op 1 ding’), en ook met wat onze omgeving als feedback geeft/gaf (‘je houdt niets vol, wanneer word je eindelijk eens volwassen’). Je zou voor minder gaan twijfelen aan jezelf.

Nog een andere mogelijke reden waardoor creatieve generalisten een knauw in hun zelfvertrouwen krijgen, is dat ze hun talenten niet voldoende kunnen inzetten, te weinig uitgedaagd worden, en/of in een context vertoeven die haaks staat op hun waarden. Zo’n situaties geven een vertekend beeld van hun kunnen en geven hen te weinig kans om in connectie te staan met hun drijfve(e)r(en).

Maar het kan ook anders! Zoveel creatieve generalisten gingen je al voor in het switchen van hun mindset. Van ‘ik kan alles en daardoor ook niets’ naar ‘mijn specialiteit is net mijn breedte’. Van zodra jij weet waar jouw talenten en sterktes zitten en je overtuigd bent van de meerwaarde die je brengt, krijg je ook je omgeving mee aan boord! Of begrijp je beter wanneer het tijd is om een andere, geschiktere, context op te zoeken ;-).

Wat wij voor jou kunnen betekenen

 

  • Je wordt je bewust van je sterktes en talenten als generalist.
  • Je krijgt inzicht in wat jouw kracht precies is als generalist.
  • Je vergelijkt jezelf minder met specialisten.
  • Je gaat op zoek naar jouw ideale ‘setting’ of omgeving: één die je voedt, ondersteunt en inspireert.
  • Kortom: je voelt je lekkerder in je vel als generalist!

 

Lees ook

 

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK