Eerstvolgende workshop: 20 juni – Omgaan met keuzestress

Voorbereiding kennismakingsgesprek

Je boekte zonet een kennismakingsgesprek, waarvoor dank!
Tijdens dat gesprek kan je uiteraard met al je vragen bij me terecht, maar misschien kan ik je met sommige dingen al wat verder helpen aan de hand van deze FAQ lijst:

 

Ben ik eigenlijk wel een creatieve generalist?

Soms twijfelen mensen hierover, omdat ze bepaalde aspecten die op de site beschreven staan niet herkennen. Of omdat ze zich zelf niet als ‘creatief’ bestempelen. Dat is helemaal ok! Wil je toch graag de proef op de som nemen, dan kan je dat doen aan de hand van deze test: welk type creatieve generalist ben jij?

 

Coaching, wat is dat eigenlijk?

Een coach is iemand die jou helpt jouw gedachten te ontwarren. Iemand die jou helpt orde in de chaos te brengen, maar die ook ten gepaste tijd kan uitdagen tot zelfs confronteren. Advies verlenen hoort dus strikt genomen niet onder coaching, en toch kan het probleemloos een plek krijgen. Stap ik even in de rol van adviseur, dan zal dat altijd duidelijk zijn, en heb jij altijd het laatste woord.

 

Welk resultaat mag ik verwachten na de begeleiding?

Wat jij uit de coaching wil halen, bepaal je eigenlijk zelf. Dit gaan we al verkennen in het kennismakingsgesprek. Op basis hiervan kan ik je ook eerlijk aangeven of ik voor jou al dan niet de juiste persoon ben. Daarom een tip: ter voorbereiding van ons gesprek kan je gerust al eens nadenken over de vragen:

  • Waar heb ik last van?
  • Wat wil ik dan anders?
  • Wat zou voor mij een stap vooruit zijn?

Ik vind het fijn als klanten met hoge verwachtingen komen, en verwacht omgekeerd evenveel engagement. Gecoacht worden vraagt immers ook veel van jou. Bereidheid om na te denken, om dingen uit te proberen, enz. Dat wil niet zeggen dat je tegen jouw zin dingen moet gaan doen ‘omdat de coach het zegt’. Soms heb je net behoefte aan gas terug nemen, en dan kan dat jouw doelstelling zijn. Maar wat het ook is, jij hebt het stuur in handen.

 

Hoe kijk jij naar loopbaancoaching?

Bij mij zal je geen beroepentest voorgeschoteld krijgen. Omdat ik niet geloof dat er één beroep is dat op jouw lijf geschreven staat, en omdat het concept ‘beroep’ sowieso achterhaald is. Nog belangrijker is dat je zo heel wat opties uitsluit. Zeker als creatieve generalist is de kans groot dat je jouw job zelf wil uitvinden, of tot een combinatie van verschillende jobs wil komen. Geen enkele beroepentest kan dit doen. Waar geloof ik dan wel in?

  • Een loopbaan is een kronkelig pad en daar vrede mee nemen brengt al heel veel rust.
  • Reflectie is zinvol, maar heeft zijn beperkingen. Soms moet je vooral gaan doen. Ook hierin kan je ondersteund worden.
  • Jouw loopbaanzoektocht is niet los te koppelen van andere aspecten uit jouw leven. Kom je met een loopbaanvraag, dan wordt deze niet kunstmatig gescheiden van de rest. Soms moeten er dingen aangepakt worden op andere domeinen om de loopbaanvraag in beweging te laten komen. Hier wordt uiteraard heel zorgvuldig mee omgegaan, en wordt er gekeken of doorverwijzing aangewezen is.

 

In het ‘manifest van de creatieve generalist‘ kan je nog meer lezen.

 

Kan ik ook met andere vragen bij jou terecht, die los staan van het ‘creatief generalist’ zijn?

Op deze site heb ik getracht zoveel mogelijk voorbeelden te geven van topics die creatieve generalisten mogelijks bezig houden. Maar uiteraard stopt het hier niet bij. Elke begeleiding is een op-maat verhaal en dus gaan we in op de thema’s die jou bezig houden. Ik werk dus niet met standaard programma’s en doelstellingen. Geen eenheidsworst hier.

 

Kan ik loopbaancheques inzetten bij jou?

Absoluut! Hiervoor werk ik samen met Kessels & Smit, The Learning Company.
Je hebt recht op 8u gesubsidieerde loopbaanbegeleiding op 6 jaar tijd. Deze zijn op te nemen per cheque van 4u, je hebt dus recht op 2 cheques in het totaal. 1 cheque kost jou slechts 40 euro. Het bestellen van de cheques en de betaling loopt via VDAB.
Om in aanmerking te komen voor loopbaancheques moet je voldoen aan deze voorwaarden:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel;
  • Je werkt momenteen voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige;
  • Je werkte in de laatste 2 jaar min. 1 jaar als werknemer of zelfstandige;
  • Je gebruikte jouw 8u loopbaanbegeleiding niet in de afgelopen 6 jaar.

Voor uitzonderingen e.d kijk je best even op de site van VDAB.

De 4u op jouw cheque zet je in zoals jij graag wilt. Meestal worden deze gespreid op 3 sessies, maar het je kan ook 4x 1u werken bv. Dit doen we in onderling overleg. Ook e-coaching is mogelijk met de cheques.

Bij coaching met loopbaancheques, ondertekenen we samen dit contract bij aanvang van het traject. Na afloop van een cheque dien jij een persoonlijk ontwikkelingsplan in, aan de hand van dit sjabloon of in een ander format naar keuze.

 

 

En wat als ik geen loopbaancheques kan inzetten?

Je tekent dan in op het 1-op-1 VIP coachtraject. Dit traject kost 900 euro.
Ben je zelfstandige (al dan niet in bijberoep), dan kan je ook opleiding volgen met de KMO Portefeuille. Ik geef er graag meer info over tijdens ons kennismakingsgesprek.

 

Waar is jouw praktijk en is e-coaching ook mogelijk?

De praktijk is gevestigd in de Peter Benoitstraat 13, te 9300 Aalst, en is vlot bereikbaar zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Het station van Aalst is op wandelafstand, reken ongeveer 10 min.
Kom je met de auto, dan vind je meestal vlot plaats in de straat. Het is er gratis parkeren, maar vergeet jouw parkeerschijf niet.
Ook coaching via Skype of Zoom behoren tot de mogelijkheden.

 

Wat kan ik al verkennen of doen in afwachting van ons gesprek?